Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Hände weg von diesem Buch, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,1 (× 127 гласа)

Информация

Допълнителна корекция и форматиране
ira999 (2009)
Сканиране, разпознаване и начална корекция
?

Издание:

Ян ван Хелсинг. Не пипай тази книга!

Издателство „Дилок“, 2007

 

Повече информация за „Не пипай тази книга!“, както и начин за покупка на хартиеното издание можете да намерите в официалния сайт на издателство „Дилок“.

История

  1. — Добавяне
  2. — Две-три корекции
  3. — Малки корекции от Петър Енчев

24. Моят договор със Създателя

Трябва да добавя, че по същото време — във вероятно най-важните за мен петнайсет минути — сключих договор със Създателя и с Живота, който беше не по-малко решаващ за моето бъдеще: че повече няма да бягам от съдбата си, а че ще приема това, което съм предприел в тази инкарнация — с всички последствия.

Изведнъж, две седмици по-късно чух вътрешен глас, който ме подкани да напиша книга (въпреки че по онова време бях квалифициран вътрешен дизайнер и нямах нищо общо с книгите). Две години по-късно моята независима манифестация се материализира точно по начина, който вече описах. Причината, поради която желанието ми се изпълни, беше формулировката, която оставих отворена. Така позволих на живота да ме изненада.

Това наистина проработи, но в замяна аз трябваше да изоставя цялостния си светоглед, старите си приятели, навиците си — и в замяна получих нов живот.

Същото ще се случи и с вас (със сигурност). Сто процента. Само го пожелайте истински. Не забравяйте, че не е необходимо да правим кой знае колко, а да изоставим старото — на практика. Скъсайте с хората, които от години ви ходят по нервите — приятелски, но категорично. Нека оставим резервираната маса празна, да напуснем спортния клуб, може би селото или града, в които от години живеем. Тоест — край с безполезното минало.

Щом пожелаваме нещо ново в живота си, трябва да изоставим старото — не е ли логично? Нали не можем да доливаме вече напълнена чаша…

Всичко, което описах в тази книга (всъщност не сте длъжни да го четете…), идва отнякъде. Говорих за опит, който лично съм преживял. Той не е следствие от Интернет или компютърни игри, а от живота, от преживелиците ми, от пътя.

Така е! Житейският опит идва винаги с действието.

Да сравним това с човек, който е прочел пет книги за Кама сутра — индийското изкуство на любовта, и на теория вече добре познава всички пози. Той ще разбере за Кундалини едва когато изпълни упражненията на практика.

Това естествено отново беше пример от областта на тялото и показва, че моментното развитие в живота и при мен не се е разминало без белези. Но, да оставим шегата настрана…

Книгата е успешна, защото седя тук от седмици и пиша по цял ден, което задвижва процеса (сутрин от 7.30 часа до 23.00 през нощта). Почти не говоря с никого — освен със семейството си, което уважава избора ми. Ям малко, дисциплинирам се… Тоест, зад този успех се крие количество енергия, която се излива тук, количество работа, която беше свършена. И това ми достави удоволствие. Смятам, че го усетихте.

Ако някоя дейност ни доставя удоволствие и радост, тя изведнъж престава да е работа — вече сме превърнали хобито си в професия; или казано още по-добре: направили сме призванието си професия!

Ах, вие не знаете каква професия с удоволствие бихте работили?

Няма нищо, и аз не знаех. Нали затова ви доверих начините на манифестиране.

 

Нека обобщим още веднъж:

Няма нищо случайно! Всичко, което се случва в този живот и ще се случи, го причиняваме самите ние. Всичко получаваме — т.е. привличаме — по Закона за резонанса.

И тъй като не е случайност, а резонанс, че държите тази книга в ръцете си, законът показва, че в живота ви е настъпил моментът да промените нещо.

Чрез тази книга, която точно в момента е влязла в живота Ви, божественото, ангелът ви или друга някаква невидима сила иска да каже: „Приятелю, дошло е време за решения. Помисли и виж щастлив ли си от своя живот. Ако не си, тогава го промени. Не чакай някой да се появи и да го направи вместо теб. Става дума за великия въпрос дали искаш да си слуга, или господар, ученик или майстор. Искаш ли сам да решаваш, или другите (например илюминатите) да решават вместо теб?“

Само за това става дума.

„Разгледай живота си. Той е хаотичен, затова въведи ред в него. Той е във война, умиротвори го, ако усещаш злоба — приеми любовта.“

Без значение е, дали аз или някой друг е написал тази книга. Става дума само за вас — за вашия успех, вашата радост от живота, вашето здраве!