Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Hände weg von diesem Buch, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,1 (× 127 гласа)

Информация

Допълнителна корекция и форматиране
ira999 (2009)
Сканиране, разпознаване и начална корекция
?

Издание:

Ян ван Хелсинг. Не пипай тази книга!

Издателство „Дилок“, 2007

 

Повече информация за „Не пипай тази книга!“, както и начин за покупка на хартиеното издание можете да намерите в официалния сайт на издателство „Дилок“.

История

  1. — Добавяне
  2. — Две-три корекции
  3. — Малки корекции от Петър Енчев

9. В какво се превърнаха рицарите тамплиери и текстовете от Атлантида?

Преди да разбулим тази тайна, ми се иска да ви поведа на друго пътуване във времето:

Намираме се почти хиляда години назад в миналото. Как изглеждат нещата? Няма ток, асфалтирани улици, естествено никакви коли или самолети. Хората пътуват с каруци, теглени от коне или крави; водата се топли на печката; тоалетна, каквато я знаем, с пускане на вода и всичко останало, няма; липсват GSM-и и друга комуникационна техника. Малцина от хората имат образование и могат да четат и пишат. Книгите, които съществуват — ако човек може да си ги позволи — третират теми, различни от днешните, и най-често са написани на латински. Има хора, пътували по света — естествено не колкото нас, но все пак са посещавали далечни страни; обменът на знания е ставал най-вече по този начин.

Нека допълним въображаемото ни пътешествие с факта, че по онова време отношението към хората, които имали различно мнение, както и към друговерците, не е особено деликатно. Хоп, и оставали без глава. Намираме се във вековете на Инквизицията, времето, когато изгаряли вещици.

Говорим за период на мъжките съюзи, т.нар. тайни ложи, масонски ложи и клубове за дебати. В тях се срещат мъже с образование — военни, аптекари, лекари и учители, пътували много, които разискват различни от възприетите по онова време въпроси. Събират се представители на различни християнски общности (францисканци, доминиканци…), банкери, както и пътешественици, археолози, физици, химици, дори откриватели и търговци.

В тогавашните ложи се споделят най-новите открития и е ясно, че ставащото в никакъв случай не трябва да стига до ушите на другите. Знанието в повечето случаи носи еретична природа и противоречи на моментните представи за история, религия и политика.

Археолозите разказвали за пирамидите, които са напълно различни от възгледите за световна култура.

Спомням си например находките в Стоунхендж, Южна Англия, направени при разкопки. (Отново древни атлантически артефакти.)

В Карпатите бяха открити плочки с надписи и съоръжения, които днес бихме нарекли машини, останки от по-древна култура, чиито представители под натиска на външни влияния (например ледников период) са прокопали големи тунели и галерии в планините, за да се спасят и преживеят природното бедствие.

Ето два примера за знание, което при никакви обстоятелства не трябва да се споделя с хората. Първите археолози стават проводници за някои древноегипетски тайни: писмени свитъци, намерени в гробове, които обяснявали строежа на Слънчевата система, разкриват т.нар. свещена геометрия (става дума за геометрията на природата — хора, пчели, дървета, всичко) и точно разясняват как да бъде приложена.

Само знанията за Слънчевата система и това, че Земята е кръгла, вече означавало смъртна заплаха. По онова време учели, че Земята е плоска. Точка.

Върнахме се приблизително в 1300 г. Научихме тайната, която тамплиерите пазели, и видяхме властта, която им носи. Те са преследвани и много от тях са екзекутирани. Някои бягат в съседните държави и успяват да се спасят. На различни места възникват нови тамплиерски общности; други постъпват в масонски ложи.

Част от атлантическото знание преминава в ръцете на личности, които вече са много влиятелни и притежават най-различни тайни познания. Братята от ложите получават допълнителен тласък от свещената геометрия, защото текстовете от Атлантида са изградени най-вече на геометричен принцип.

Една от тези облагодетелствани личности е италианският художник, скулптор, природен изследовател и откривател Леонардо да Винчи (1452–1519), който се прочува не само с картините си, рисувани по законите на златното сечение, а е уважаван и заради „изобретенията“ си — подводница, летящи машини, механичен тъкачен стан, подвижни мостове и помпи.

Повечето от неговите открития са увековечени единствено на чертожната дъска. Възниква въпросът как така внезапно е направил толкова много изобретения?

Впоследствие, масоните научават за структурата на ДНК, за Атлантида, както и за съществуването на чужди космически цивилизации. М-да, разбрали са и някои неща за Авраам, Мойсей, Мохамед и Исус: с тях не се е случило точно това, което е описано в книгите.

helsing_ne_pipai_img54,55.pngИзображения 54 и 55: На други места също са намерени древни машини — например „предисторическият компютър“ от Андикитира. Той е открит през 1901 г. от гръцки водолази. American Philosophical Society обяснява хилядолетния артефакт като диференциален механизъм със сложна комбинация от зъбчатки.
helsing_ne_pipai_img56,57,58,59.pngИзображения 55, 57, 58 и 59: Релефно изображение в храма на Хатор в Дендера показва образ, напомнящ електрическа крушка. Базирайки се на точните мерки от египетските текстове, намерени в храма, Райнхард Хабек реконструира предмета. Оказва се, че не става дума за крушка, а се наблюдава електрическо изпразване във вакуум във вид на електрическа дъга. При налягане от около 40 mm Hg се извива светлинна нишка от едната метална част (електрод) към другата — както е показано на египетския релеф. 1) жрец; 2) йонизиран газ; 3) електрическо разтоварване (змия); 4) фасунга на крушката (лотос); 5) подобен на кабел щранг (лотосово стъбло); 6) въздушен Бог; 7) изолатор (стълб-Джед); 8) носителя на светлипата Тот с ножове; 9) изказ за „напрежение“; 10) противоположно напрежение, (полярност +); 11) енергиен кондензатор (електрически генератор?)
helsing_ne_pipai_img60,61.pngИзображения 60 и 61: Батерия отпреди 2000 години! Галванизиращите елементи са намерени при разкопки в Багдад през 1936 г. От практическия експеримент на Roemer-Pelizeus-Museum в Хилдесхайм, проведен от химио-техник на фирмата Bosch през 1978 г., стана ясно, че „култовите предмети“ функционират изцяло на принципа на електрически елементи и днес все още отделят напрежение от 0,5 волта.
helsing_ne_pipai_img62,63,64.pngИзображения 62, 63 и 55: Около 1500 г. в Колумбия са намерени златни самолети, в които археолозите искат да припознаят птици или насекоми. Артефактите бяха разгледани от авиационни инженери. Бяха, потвърдени високотехнологични аеродинамични елементи, които не съществуват в природата. През 1995 г. това бе доказано от германския пилот и конструктор на самолетни модели Петер Белтинг, който реконструира самолета с големина около един метър — резултатът надмина всички очаквания. Оказа се, че може всичко — да излита, да се приземява, да се плъзга, да прави лупинги; не бяха отчетени аеродинамични недостатъци.

 

 

 

 

 

Накратко, масоните станали смъртни врагове на държавата и църквата и споделяли мнението си само в ложите.

Имаме два аспекта, които да следваме по-нататък:

1) Чрез тамплиерите, които се присъединяват към тях, тихомълком масоните получават не само технически артефакти, знания за планетите, строежа на космоса и т.н., но и познание за силата на мисълта, т.е. принципите на манифестация на желанията и реализация на проектите, което никога не би се отдало на тези, които не познават механизмите на живота.

2) Информацията, че човечеството някога е било „оплодено“ от космоса и някой ден ще се върне в него.

 

Те разсъждавали по следния начин: как да постъпят, ако допуснат, че на планетата ни някога са се приземили космически посетители — без значение дали от Сириус, Орион, Алдебаран, от Нибиру или някъде другаде? И преди всичко — какво биха направили те? Биха ли се приземили в Китай или Америка, в княжество „X“? Няма ли всеки да се опита да използва контакта с по-високо развитата цивилизация за самия себе си и да го употреби така, че да спечели предимство?

Решено е да се създаде план за преврат, за да бъдат подготвени хората за деня „X“. С други думи: как светът да се промени така, че повече да не е разпокъсван от религии, войни и сепаративни държави?

Отговорът се криел в постигане на световно господство от единно световно правителство, което след това щяло да общува с други цивилизации и да създаде „нормален“ контакт със Земята.

helsing_ne_pipai_img65_68.pngИзображения 65, 66, 67 и 68: Примери за свещена геометрия: фи в природата (скелет на жаба), в изкуството (гръцка статуя) и в архитектурата (японски храм).

 

 

 

Както виждате, идеята за Световното правителство възниква в позитивен дух. Разработен е план, според който кралските дворове и правителствата ще бъдат свалени с помощта на революции и интриги, за да се постигне това, което днес наричаме Нов световен ред (много скоро ще го разгледаме по-подробно).

Всичко върви перфектно — било е време, когато членовете на тайните кръгове са мъдри и образовани мъже, политици, да, дори монарси и президенти, и всички имат една цел.

Но точно тогава настъпва промяна в структурите им, предизвикана от появата на ново тайно общество, известно под името Баварските илюминати. То е учредено през 1770 г. от Адам Вайсхаупт по нареждане на банковата фамилия Ротшилд (по думите на Айн Ранд, любовницата на Ротшилд).

Тази ложа създава нови степени, привлича масоните от високите степени, примамва ги с още знания и власт и планът придобива дяволска природа. (Следва обяснение.)

Проблемът е сериозен: част от знанието на тамплиерите, както и артефактите от саркофазите преминават в ръцете на илюминатите; те научават за механизмите на живота, за силата на мисълта, за Атлантида, за цивилизациите преди нашата и за тези в космоса. (Механизмите на съзнателно използваната мисъл-форма работят — независимо дали конструктивно или негативно. Днес ги наричат бяла и черна магия. Моделът и закономерностите са едни и същи в двата случая, но подбудите са различни.)

helsing_ne_pipai_img69,70.pngИзображение 69 (ляво): Леонардо да Винчи; Изображение 70 (дясно): Скица на възрастен мъж. За рисунката Да Винчи е използвал правоъгълници, някои от тях в златното сечение.

 

 

От текстовете на тамплиерите илюминатите разбират и местонахожденията на земните богатства и скоро започват да ги добиват. Резултатът е известен на всички — собствениците на този монопол са на Уолстрийт и в Лондонското сити — лондонска финансова територия, наречена „най-богатата квадратна миля в света“ и представляваща самостоятелна, независима държава в държавата, подобно на Ватикана.

Ако не ви интересува конкретно кого или какво имам предвид, то поне можете да се ориентирате по думите на Оскар Лафонтен: „Световната политика се управлява от империята на едрите финанси.“

Нека си припомним казаното в началото на книгата: ние сме свидетели на ситуация, в която тайното или прикритото знание се превръща в оръжие. От една страна, то се крие от обществото, а от друга, се използва от „стражите“ за постигане на собствените им цели.

Сигурно сте любопитни (ако не сте чели предишните ми книги) кои са илюминатите и какво са намислили. Нека проникнем още веднъж в странния свят на съвременните тайни общества, на властниците на този свят и техните невидими знания, за да разберем какво да очакваме на планетата през следващите години…