Читателски коментари

Хари Потър и орденът на Феникса от Джоан Роулинг


много ми харесва тази книга чета я за 2 път и имам само една забележка. щеше да ми баде далеч по-удобно ако имаше списък с главите и от там да мога да преминавам на която си искам.

Тютюневият човек от Богомил Райнов

Никола Иванов (2 май 2007 в 17:45)

Ох, след като прочетох горното, не мога да се стърпя да не приведа един цитат от Б.Райнов:

„Една от смайващите черти на някои нашенски всезнайковци е тяхната непреодолима интелектуална леност. Те рядко си дават труда да проучат поне в общи линии въпросите, по които авторитетно и категорично се изказват..“

А що се отнася до вечните теми за вината и прошката/опрощението… ами четете — материали бол (дори и от самия Райнов)

С най-добри чувствa:

Никола Иванов — роден преди 40 години

Извън контрол от Робин Кук


Книгата е супер,както и всички романи на Робин Кук!Обожавам медицински трилъри и твърдя,че той е Бог в тази област! Особено много ми допада идеята за генно модифицирани хора.От друга страна стигаме до извода,че медицината е една необятна Вселена,в която човек се чувства нищожен и понякога безсилен!

Романи като: Извън контрол,Допустим риск,Кома,Непрогледност,Заплаха не могат да не оставят дълбока следа в съзнанието на читателя!!!

Москва — Петушки от Венедикт Ерофеев

Оплин Йорданов (29 април 2007 в 10:04)

На едно място самият Ерофеев казва, че добрата книга трябва да е като 24-и каратово злато: да може да се чете, откъдето и да я отвориш!!! „Москва-Петушки“ напълно отговаря на това самоизискване. Това е изумителна книга, в някакъв смисъл идиотска и при това — в етимологическия смисъл на тази дума. Вътрешният свят на Веничка — паноптикум на един уникум, разгърнат в оптимума и минимума на „руската душа“. „Руската душа“ — да се е смееш или да плачеш? Да кажем само, че ако Аристотел бе жив днес, щеше да напише не само и просто „За душата“, а още и „За руската душа“, защото това са две отделни работи. Един приятел казваше по тоя въпрос така: „Бурлаки на Волге“ ли? Убеден съм, че в оригинала те всъщност се усмихват…и са щастливи!!! „Москва-Петушки“ откровява за всичко това с трогателен интимитет и искрометно дързост! Накрая, след последната страница, се оказва, че — по парадокс — „трето е дадено“: нито още се смееш, нито вече плачеш! Просто мълчаливо потресаваш…

Кери от Стивън Кинг

Габи (28 април 2007 в 11:38)

Това е най-хубавата книга,която съм чела.Наистина…стана ми любима още след 5тата страница.Определено е много добра…просто много истинска и интересна история,мислех,че ще е ужас,но повече беше драма…все пак самата история за Кери,самия и живот си е тъжен..

Като цяло беше невероятна,велика.Има и 3 филма,първия оригинала е най-добрия.Влюбих се и в него,и в книгата,просто е…омагьосваща,както и филма.Препоръчвам да го гледате.

Случаят Джем от Вера Мутафчиева

Nelly (22 април 2007 в 21:28)

съжелявам, че досега не съм чела това произведение!

препоръчвам го на приятелите си и се надявам да го коментираме заедно

хубаво е, че е преведено на немски и турски — надявам се скоро да разбера какво мислят за „Случая Джем“ един турски гражданин и един западноевропеец.

Пътуване към Икстлан от Карлос Кастанеда

Десислава (20 април 2007 в 22:02)

Книгата наистина много ми хареса!

Идеален ден за лов на рибка-бананка от Дж. Д. Селинджър

очуден (20 април 2007 в 16:39)

Хубаво това за рибките-бананки, обаче така както изскочи от нищото, така и завърши този разказ…нито ми се струва смислен, нито оригинален, а идеята като цяло ми се губи…но явно Селинджър е имал свое виждане по въпроса…

Кланица пет, или кръстоносният поход на децата от Кърт Вонегът

Ясен Стоянов (19 април 2007 в 13:53)

За пръв път чета Вонегът и книгата много ми харесва. Със сигурност ще прочета всички издадени книги на този автор. Наистина е много талантлив и умее да пресъздава и пише по един удивителен начин! 6 точки от мен :)

В капан от Дийн Кунц

венцислава (19 април 2007 в 12:27)

Изключително приятно произведение. Чете се на един дъх като всичко написано от този автор.

Капитан Блъд от Рафаел Сабатини


Книгата е уникална. На всеки които харесва приключенската литература (особено пиратските романи) ще му хареса.

Черният обелиск от Ерих Мария Ремарк

еа (12 април 2007 в 19:31)

невероятна книга , малко дзен , много свежа, изпълнена и изпълваща с много , поезия ,красота ,мъдрост , реализъм и сладко чуство за хумор….книга разказваща за бог,вселената и всичко останало… и особено за Германия в навечерието на 2 световна , за битието и небитието ,за любовта ,за жените, мъжете проститутките на не знам си коя си щрасе, за едно погребално дружество

с 2 думи в нея има за всекиго по нещо…

Хубавата Елена от Любен Дилов

Генади Чиков (11 април 2007 в 16:25)

Много хубаво и въздеистващо произведение! Типично в стила на Л.Дилов. Разказва за срещата на 3-ма космонавти с …(прочети сам :)), което води до една забавна ситуацийка(на мен лично хуморът на Л.Дилов ми харесва, което прави разказите му забавни и увличащи).

Наследникът от Калкута от Роберт Щилмарк

Светльо (10 април 2007 в 15:26)

Страхотна книга, прекрасен сюжет, доближаваща се до стила на Дюма

Подпалвачката от Стивън Кинг

Явор (10 април 2007 в 15:12)

Велико произведение, както и повечето творби на Стивън Кинг. Повдига много въпроси и събужда различни чувства..

Който не я е чел да го направи по скоро :)

Гарванът от Едгар Алън По

Стефан (10 април 2007 в 11:20)

В късна нощ , веднъж,отдавна

уморен четях аз бавно

в книга странна и забавна

стих забравен вече тук.

Но докле четях разсеян

в самота и сън обвеян

чух сподавен,ненадеен,

бавен,тих,неясен звук. и т.н.

Този превод съм го чел през 60-те години. Струва ми се, че е правен около 1930–35 год. Мисля,че е много по-точен и съвършен. Разбира се не искам да обидя преводача,напротив преводът на подобен шедьовър на поезията е много сложно нещо.

Елфическа песен от Елена Павлова

Legolas's sister (6 април 2007 в 12:59)

Много се радвам, че попаднах на този разказ!Аз съм почитателка на творчеството на Толкин и още със заглавието си произведението силно ме заинтригува.Не мога да опиша с думи силните емоции които изпитах, четейки разказа!Просто е великолепен!Според мен това е шедьовър на словесното изкуство!

Наследникът от Калкута от Роберт Щилмарк


Това е една от любимите ми книги! В нея има всичко :) Заслужава си безсънните нощи :)

Гарванът от Едгар Алън По


Много обичам да гледам „Семейство Симсън“ и ще ви кажа, че в една серия по случай Свети Валентин беше поместено това произведение. Наистина е страхотно, мерси много за превода!

Дневен патрул от Сергей Лукяненко, Владимир Василиев

ken (27 март 2007 в 18:55)

не само че ще ги прочета, но и ще ги купя.