Читателски коментари

Изповедник от Тери Гудкайнд

gost (22 септември 2008 в 17:00)

Ами, ако разгледаш внимателно края на тази книга, ще забележиш, че тя ознаменува края на поредицата.

Сблъсък на крале от Джордж Р. Р. Мартин

Adurna (22 септември 2008 в 16:57), оценка: 6 от 6

Бях чувала доста различни отзиви за поредицата,някои каращи ме да мисля,че е най-великото произведение,но и такива за които е по-добре да не споменавам.Очарована съм от умението на Мартин да създаде толкова реални герой,всеки по-сложен от предишния.Определено се превърна в една от любимите ми книги и поредици.

Изповедник от Тери Гудкайнд

веселин георгиев (21 септември 2008 в 23:18)

първите книги бяха много добри но после май започна да се чуди какво да измисли вече,според мен трябва да започне да пише нова поредица а тази да я приключва няма смисъл да я разтяга повече,

Първото правило на магьосника от Тери Гудкайнд

gost (21 септември 2008 в 14:55)

Прочетох поредицата отново. Безспорно, повествуванието е на ниво. Има си супер герой, супер героиня и идеалните поддържащи роли. Особено ми харесаха морещиците, добре замислени и добре изпълнени образи.

Идеологиите и теологиите за които се разправя в книгите противоречат сами на себе си, факт, който щях да отмина, ако умопомрачителното постоянство, с което се наблягаше върху тях не разводняваха разказа през цялото време. Друго, което не ми хареса, са многократното повтаряне на едни и същи обяснения, с които само се тъпче на едно място. Също така, каквото и да казва автора, отрицателните герои са твърде тъпи и зли, за да са правдоподобни, освен ако психичните разстройства не се хващат по въздуха.

Познанията на Гудкайнт по социология, политология и икономика ми се струват съмнителни, без да претендирам, че съм прав, а тези по военно дело за мен лично са смехотворни.

Задочни репортажи за България от Георги Марков

gost (19 септември 2008 в 15:40)

Не те знам кой си, нито от къде си. Не зная дали си някой наркотизиран или впиянчен бивш човек, или проблемен тинейджър(и), целящ(и) да впечатлиш себе си, но нито интелектуалното, нито езиковото или културното ти/ви ниво не надминава това на човек единствено чел жълтата преса. Ако има да се каже нещо конструктивно, нека бъде казано. Ако има ш/те някакви комплекси за избиване, има форуми, където подобни изпълнения са на почит.

Задочни репортажи за България от Георги Марков

ЕГАТИ (19 септември 2008 в 14:35)

ти си болен бе урот, марков никога нее бил нещо значимо ако са искали ДЦ да го утепат имало е много и лесни начин..

Защо дърветата стоят на едно място от Ангел Каралийчев


Много ми хареса !

Съвет към малките момичета от Марк Твен

дентал фриц (17 септември 2008 в 19:55), оценка: 6 от 6

Хубаво е ! И понеже аз съм малко момиченце , може да ми е от полза.

Сърцето на зимата от Робърт Джордан

kratuna11 (17 септември 2008 в 14:47), оценка: 5 от 6

Страхотна книга, чаках я отдавна.Благодаря на всички,които са се потрудили да стане достъпна за потребителите.БЛАГОДАРЯ.

Амазония от Джеймс Ролинс

Фани (17 септември 2008 в 10:11)

страхотна книга :)

Предречено от Пагане от Вера Мутафчиева

Полина Ботева (15 септември 2008 в 16:01)

Книгата е невероятна! Сърдечно я препоръчвам;)

Алхимикът от Паулу Коелю

Милена (15 септември 2008 в 01:31)

Това е книга за хора богати по душа, за хора с абстрактно мислене и висок интелект и дух, чийто стремеж не е единствено материалното. Вярно, в центъра на сюжета стои съкровище, но то е само, за да покаже на читателя колко е красиво, борейки се за целите си да откриеш смисъла в простите неща.Ако не забележиш малките детайли, може би ще пропуснеш същественото. Устремявайки се към крайната цел човек не трябва да се подчинява само на нея, а да открие съвършенството и смисъла в заобикалящия го свят. Учи да се бориш за мечтите си, да не се отчайваш и предаваш пред несполуките. Има цитати от евангелията — по този начин посочва, че всъщност Любовта е смисъла на живота, Всемирната душа това е Бог. Мактуб.

Единайсет минути от Паулу Коелю

Милена (14 септември 2008 в 22:54)

Книга за не особено истинския живот, тъй като много неща от него са спестени, в полза на акцента върху човешките съкровенни желания,без да имат нещо общо с Фройд — присъства любовта, като духовен стремеж. Сексът обединява душата и тялото. В днешно време духът рядко се цени. Книга, в която възтържествува любовта — защо се учудваме — та той е бразилец!!! Може би такава е била и любовната история между Мария Магдалина и Исус (извинявам се за богохулството). Пожелавам на всекиго такава любов и секс, включително и на себе си. Най-хубавото е, че книгата е кратка и стегната, без авторът да се впуска в безкрайни описания и сложни сентенции, изпълнени с научни термини и определения. Книга за секса, в която има много верни неща. Дано повече мъже да я прочетат. Заслужава си, ако не друго, то поне ви кара да се замислите за много неща от собсвеня си живот.Аз вярвам в любовта.

То от Стивън Кинг

Владимир Каменов (14 септември 2008 в 21:32)

Най-доброто произведение на великият Стивън Кинг!Няма какво повече да се добави…

Архипелаг ГУЛАГ от Александър Солженицин

Алпрасето (14 септември 2008 в 13:34)

Поздрави за книгата , кога ще се качи втори том , извинявам се за наглия въпрос ?

Последният герой от Тери Пратчет

Хран (13 септември 2008 в 23:20)

Напоследък Тери Пратчет ме очарова със своето въображение. Невероятно преплитане на хумор, интрига и философия очертават красивия стил на писане на този невероятен автор. Фентазито ще е живо докато има хора като госп.Пратчет. На мен лично Коен ми е любимец от цялата многоцветност на Света на Диска. Книгата си заслужава да бъде прочетена, макар и твърде кратко.

Захир от Паулу Коелю

Ди (13 септември 2008 в 18:49)

Тази книга е като библия за мен.Всяка дума е точно на мястото си.Чела съм я 2 пъти и нямам тарпение да го направя за трети!

Кратка история на почти всичко от Бил Брайсън

batekosta (13 септември 2008 в 18:12), оценка: 6 от 6

Много интересна и полезна книжка. Само не ми хареса, как величае хамериканците на места.

Денят на трифидите от Джон Уиндъм

batekosta (13 септември 2008 в 18:09), оценка: 4 от 6

На мен, не ми хареса особено. Малко скучна на места. Иначе идеята е любопитна, макар и не нова.

Ерагон от Кристофър Паолини

gost (13 септември 2008 в 09:49)

Страхотно е, че има книга, която ти харесва. Страхотно е и че можеш за толкова дълго време да си сдържаш дъха.

Работата е там, че така както аз ги разбирам нещата, целта на читателските мнения е да подпомогнат следващите читатели, да не взимат котка в чувал. То ест, очаквам да ми обясниш с какво толкова те впечатлява тази книга и защо и аз трябва да си я изтегля.