Читателски коментари

Ловецът на хвърчила от Халед Хосейни

Марин Пенчев (27 септември 2009 в 22:47)

Невероятна история.

Вече гледам на авганистанците като друг тип хора. Историята е с невероятни обрати.

Внимавайте, че към половината на книгата много се плаче.

Горд съм, че спонсорирах този авторкато си купих „Хиляди сияйни слънца“.

Зазоряване от Стефани Майър

Bella&Edward = The best (27 септември 2009 в 14:24)

Книгите са невероятни!!!Наистина превода е малко лош, но въпреки всичко се наслаждавах, докато четох.Обожавам книгите, никога не съм чела по-хубави от тези 4-те!А любовта, която е изразена между Бела и Едуард е толкова силна, че никъде другаде не съм чела такава(за сега)!:):):)

Проклятието на Жабата от Емил Андреев

adiveil (27 септември 2009 в 01:48), оценка: 5 от 6

Не съм от Олм, но прочетох с удоволствие. :) Прекрасна проза.

История на Българското възраждане от Иван Стоянов

Явор Тодоров (26 септември 2009 в 22:38)

Аз мисля, че е много ценен труд. Точно сега пиша статия в Уикипедията за Цоло Тодоров и Вие сте единствената почти възможност за т.нар. „външна препратка“, която е почти задължителна в Уикипедия. Пряк потомък съм на брата на баш кнез Цоло Тодоров по линия на единстветнияя му брат Вълко. Моят имейл между другото е [email protected] , може да решите да ми пишете. Също така бих бил много задължен, ако след като създам статията за него, Вие я посетите, а защо не и редактирате и обогатите. Знаете, че така се работи в Уикипедията. Разбира се, не сте длъжен, но поне посетете страницата. Мисля, че трудът Ви е изключително добре написан

Явор Тодоров

Вълк и агне от Езоп

valami (26 септември 2009 в 20:59), оценка: 6 от 6

Здравейте! Езоповите басни съм чел като начален ученик, но явно са оказали необходимото влияние, тъй като познавам начина си на мислене и поведение.След като попаднах на тях в „Моята библиотена“, отново с удоволствие ги прочетох.Препоръчвам ги на всични и най-вече на децата и учениците.Благодаря!

УСПЕХ!

Антигона от Софокъл

ДаВ (26 септември 2009 в 17:40)

Вие сте луди бе… имам да пиша сценарий по това нещо ужас направо :D ;[

Розата и херцога от Мери Джо Пътни

elektrichar (26 септември 2009 в 09:46), оценка: 6 от 6

За мен това е един от най-впечатляващите романи на тази писателка. В сянката на смъртта героят има духовно преживяване, след което осъзнава, че живота е дар, който не би трябвало да се пропилява напразно. Въпреки, че е отрасъл в семейство без любов, все пак е станал състрадателен, добър и почтен човек. Разбира, че трябва да каже ,,обичам те’’ на хората, които го заслужават преди да е станало твърде късно. Почти до края не знаеш какво ще се случи, което усилва напрежението до краен предел.

Смъртоносните фигури от Артър Конан Дойл

sladi4koto_dani (25 септември 2009 в 21:50), оценка: 6 от 6

Ех, този герой Шерлок Холмс е много умен!

Малинен дъх разпръскват твойте устни… от Димчо Дебелянов

martin (25 септември 2009 в 13:17)

Чудесно е!

Сатанинската библия от Антон Шандор Ла Вей

Кика (25 септември 2009 в 10:44)

Ако някой би искал да прочете за действията на сатанистите, може да потърси книгата: „Пътешествие в свръхестественото“ Роджър Морно . Човек, който става сатанист.Това е реална история.

Островът на съкровищата от Робърт Луис Стивънсън

Charlie_Kosta (24 септември 2009 в 14:22), оценка: 6 от 6

Вечна класика!!!

Приключението със строителния предприемач от Норуд от Артър Конан Дойл

sladi4koto_dani (24 септември 2009 в 13:44), оценка: 6 от 6

БРАВООО!!! Това беше великолепно! Направо нямам думи. Но не ми се струва, че този разказ е криминална литература, защото няма ужаси, а е малко смешно защото нямаше даже и престъпление!

Кентървилският призрак от Оскар Уайлд

Милена (24 септември 2009 в 12:27)

Краят е толкова блудкав, блудкав, блудкав…, че не знам какво друго да кажа. Разказ за дечица в ранни тийнейджърски години.

Повест за истинския човек от Борис Полевой

BROMDAN (23 септември 2009 в 14:56)

Страхотна книга, много истинска и неподправена история за силата на човешкия дух!!! Смятам че е важно всеки млад човек да прочете книгата за да разбере че няма нищо невъзможно, че колкото и безнадежна да е дадена ситуация, човек винаги може да намери изход!

Приключение в пустия дом от Артър Конан Дойл

sladi4koto_dani (23 септември 2009 в 14:30), оценка: 6 от 6

Всички разкази за Шерлок Холмс са ВЕЛИКИ! Не мога да кажа друго.

Тютюневият човек от Богомил Райнов

фастумгел (22 септември 2009 в 21:04)

Най-добре да престанем да спорим с люде, които без да четат нещо, го коментират.

До Сатаната — седем крачки! от Абрахам Мерит

Соня Димитрова (22 септември 2009 в 13:16)

Добьр превод,без архаизми и тежкия стил на разказа.Романьт напомня на „Лунният камьк“ на Уилки Колинз. На мен ми достави удоволствие при четенето.

На копието ти, любими! от Бинка Пеева

Бинка Пеева (22 септември 2009 в 11:25)

Джо, предполагам защо си се укрила зад никнейм. Но аз те познавам, защото съм вещица :) Скъпа, опитай се да обуздаеш разюзданата си глупост и омраза! Аз приемам, че не харесваш поезията ми, но не приемам аргументацията ти — дори и да съм „грозна, зла вещица“, това няма отношение към качеството на книгата ми. Впрочем в българския език вещица идва от вещ-а — можеща, умееща, знаеща :)

Колкото до нелепото ти обвинение, че книгата ми е публикувана тук „заради бившата…“, предлагам да се обърнеш към собственика на сайта Борислав Манолов и да изразиш възмущението си лично пред него.

Стрела, Незабравка — благодаря ви!

Предсказанието от Джак Дю Брул

нт (22 септември 2009 в 08:24)

Наскоро прочетох (и написах читателско мнение) за поредицата „Зона 51“ от Робърт Дохърти. Търсейки какво да прочета след нея, погледът ми попадна на анотацията на „Предсказанието“ от Джак Дю Брул. Там се споменава ’зоната’ и това привлече интереса ми. Казах си: Любопитно е каква интерпретация на темата дава този автор.

Да, ама не!

Джак Дю Брул няма стил. Няма и прилична идея. Има измъчена и изсмукана от пръстите аналогия с акупунктурата и на базата на това и около милион клишета забърква глупав и досаден екшън. Описанията отегчават. Мотивацията на героите е смехотворна и целият роман дъха на долнопробност. Естествено, накрая с цената на много жертви спасяват земята, унищожават де що има ценни непознати реликви и всичко завършва там, където е било преди злодеите да се покажат от дупката си.

Повърхностното сравнение може да покаже прилики между „Зона 51“ и „Предсказанието“: секващ дъха екшън, двуизмерни герои, тайни заровени в историята, смъртна опасност за планетата. Само че в първата тези неща са до голяма степен овладени и стилизирани, уместни, а във втората — досадни, глупави и дразнещи.

Всъщност книгата е точно толкова лоша, колкото и долнопробният холивудски филм, който може да бъде направен по нея.

Едва ли някога бих прочел нещо друго от Дю Брул, освен ако след години не забравя името му и не сбъркам…

Терез Ракен от Емил Зола

casino (21 септември 2009 в 13:17)

прочети „човека-звяр“ — много добър роман. Зола ми е любимият автор :)