Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Аз обичам (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
I Heart Hollywood, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,8 (× 24 гласа)

Информация

Сканиране
Bridget (2013)
Корекция
plqsak (2015)
Форматиране
in82qn (2015)

Издание:

Линдзи Келк. Аз обичам Холивуд

ИК „Кръгозор“, София, 2010

Английска. Първо издание

Коректор: Мария Тодорова

Технически редактор: Ангел Йорданов

Предпечатна подготовка: Георги Иванов

ISBM: 978-954-771-231-7

История

  1. — Добавяне

Пазаруване

Мисля, че най-страхотното нещо на Лос Анджелис са невероятните имена на магазините. Задължително с театрален елемент. Искате да си купите тенисракета? Значи трябва да отскочите до „Тенисианският търговец“. Официално събитие с кратко предупреждение? „Манастирските смокинги“ ще ви свършат отлична работа. Класика, да знаете! Чувството за хумор в Ел Ей невинаги става очевидно от пръв поглед, но изобщо не се опитвайте да ме убеждавате, че мениджърът на „Тенисианският търговец“ не е пълна смешка!

 

 

Мелроуз авеню

Мелроуз е жестоко място. Притежава невероятна смесица от магазини, предвидливо редуващи се с кафенета и ресторанти, и великолепни възможности за зяпане на звезди.

 

 

„Марк“ на Марк Джейкъбс

Откъм западната страна, в съседство с Феърфакс авеню, Мелроуз е изпъстрен от приказни дизайнерски бутици, в това число моят любим „Марк“ на Марк Джейкъбс. Съдържа всички мъжки и дамски линии, в това число някои специални оферти от лимитирани колекции, които се намират изключително трудно на други места. И ако и това не ви е достатъчно и се чувствате притеснени, първият магазин на Марк Джейкъбс с основните му колекции е право пред вас! Ура!

 

 

„Бетси Джонсън“

Обожавам „Бетси Джонсън“. Не мога да се побера в дрехите им, обаче ОБОЖАВАМ „Бетси Джонсън“! Непременно надникнете и огледайте великолепните момичешки чуднотии! Всеки, който не може да живее без балонеста рокличка на точки и без презрамки, да вдигне ръка! Защо виждам само моята? Хайде де, вдигнете ръка!

 

 

„Фред Сегал“

„Фред Сегал“ е истинска институция в Лос Анджелис. Освен това е покрит с трева. Не, съвсем сериозно ви казвам — всички външни стени са покрити с трева! А вътрешността е като лабиринт, така че ако успеете да се намърдате там, купете си онова, което ви харесва, обаче гледайте да побързате, преди да се е появил Дейвид Бауи по клин с ликра и да се е опитал да ви разсее с кристално кълбо! Освен това кафенето им е истинска легенда, така че гледайте предварително да си резервирате масичка и не пропускайте да се отбиете там за закуска или леко похапване след уморителна шопинг фиеста.

 

 

„Уейстленд“

Ако държите магазините, които посещавате, да имат по-впечатляващи фасади, то тогава непременно ги гръмнете! Честна дума! Фасадата на „Уейстленд“ изглежда като след експлозия във фабрика за кич. Жестока работа! Много ми хареса. Харесаха ми също така и хилядите им чудати и действително дизайнерски предложения. Обаче не ходете там, ако не разполагате с достатъчно време! Защото за там определено ви трябва време! И пари. Но щом веднъж сте минали оттам, можете да спите спокойно — за известно време няма да имате нужда от обувки.

 

 

„Япония в Ел Ей“

Хелоу, Кити! Хелоу, кич! Як магазин, да знаете! Леко встрани от Мелроуз. Мъничък е, обаче е пълен с множество неща. Мънички. И колкото и да е необичайно предвид името, тук има доста висок процент японски стоки. Но пък кой не държи да узнае откъде може да си купи плюшена Годзила или гигантски клип „Ноктите на Мрачната мечка“?!

 

 

„Родео Драйв“

Отлично знаете, че дълбоко в себе си копнеете за преживяване в стил „Хубава жена“! Че кой няма да се почувства като звезда, докато се носи по тази абсурдно чиста, мраморнобяла улица, въоръжен с по десетина маркови чантички в ръка?! Но един съвет от мен — не опитвайте онзи проститутски номер! Полицията не е във възторг от него, а нищо от разпродажбите на „Родео Драйв“ не си заслужава преживяването! Е, може би само „Миу Миу“… Или „Тифани“… „Ла Перла“ също не са лоши… Така де, нищо.

 

 

„Гроув“

Единственото място, което не ми е никак по вкуса, е „Бевърли Център“. Това наистина е един най-обикновен търговски център. Ако толкова държите да наминете през някой мол, по-добре пробвайте „Гроув“. Там може и да няма чак толкова много магазини, но е навън, има кино, приятен френски ресторант и голяма част от любимите ми магазини. Имат си и „Нордстром“, който е жесток универсален магазин, съдържащ повечето велики марки: „Антрополоджи“, „Виктория Сикрет“, „Абъркромби“, а ако чак толкова копнеете по Ню Йорк, има си дори и малки филиали на „Барнис“. Освен това можете да минете през Селския пазар и да се натъпчете до премала. И ако и това не ви е достатъчно, оттам бихте могли да си хванете и такси — стига да сте готови за приключението.

 

 

„Китсън“ на „Робъртсън“

„Китсън“ е прочут с това, че привлича такива като Парис Хилтън и ако трябва да бъда честна, в началото никак не ми се искаше да го харесам, но какво да правя — съдба! Лесно се подвеждам. Имат си много красиви неща и персоналът е великолепен — два фактора, които са напълно достатъчни, за да спечелят такъв клиент като мен.

 

 

„Скуеърсвил“

Ако се осмелите да излезете извън пределите на Ел Ей и да стигнете до Лос Фелис (което непременно трябва да направите), не пропускайте да се отбиете в „Скуеърсвил“. Това е определено най-добрият магазин за стари неща, в който някога съм влизала! Гаранция! Там има всичко — от плажни рокли от 1970-те до сватбени рокли от 1950-те, та чак до яко изтъркания деним на дънките и оригинални тениски „Джоан Джет“ и такива от турнето на „Блекхартс“. Купища страхотни чанти, обувки, както и — о, да! — интересни шапки! Как да не харесаш това място?!

 

 

„Нордстром Рек“

Ако разполагате с кола — а няма начин да не разполагате, — непременно трябва да отскочите до някои молове в покрайнините на Лос Анджелис или най-малкото — до „Нордстром Рек“. Страхотни сделки! Та пригответе лактите, поемете си дълбоко дъх и давайте!