Еди Маринов

(автор)

Есета

Сваляне на всички:

Поезия

Сваляне на всички:

Разкази

Сваляне на всички:

По-долу е показана статията за Еди Маринов от свободната енциклопедия БГ-Фантастика, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на GNU Free Documentation License 1.2.

[±]
Еди Маринов
писател, поет, учен

Координати:
Личен сайт: eddie.marinov

Биографични данни:
Роден на: 31 март 1981 г.
Роден в: София

Писател:
Теми: човек, бог, щастие, смърт

Еди Маринов е писател и поет. Бакалавър е по публична администрация, магистър по международни отношения и право на ЕС, доктор по международна икономика. В момента е Изпълнителен директор на сдружение „Институт за публично-частно партньорство“, асистент към секция „Международна икономика“ на Института за икономически изследвания при БАН, преводач за сп. „Икономическа мисъл“, редактор към Мюнхенския икономически репозиториум. Има над 50 научни публикации на български, английски и руски език. Един от първите модератори на форум „Поезия“ в abv.bg, публикувал две книги с поезия – „Нереална реалност“ (2002) и „Свят на двама“ (2009), носител на награда за есе на литературен конкурс „Витошко лале“ (2003), награда за есе на литературен конкурс „Минало, настояще и бъдеще на моя квартал“ (2004), награда за оригинален герой в съвременната българска литературна творба „Ирелевант“ (2007). Активен и запален читател – и по работа, и за удоволствие.

Произведения

Фантастика

Разкази

Нефантастика

Есета

Поезия

Тази статия е мъниче. Можете да помогнете на Уикипедия, като я разширите. Просто щракнете на редактиране и добавете онова, което знаете.