Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (8) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Какво може да ни дехидратира?

И така, кои неща в живота ни и в околната среда предизвикват дехидратация? Вече казахме, че всеки стрес или страх води до дехидратация. Причината може да е във връзката, в работната или в домашната среда. Може да е пътуването до работа, местата, които често посещаваме, и всякакви други неща. Разбира се, може да се корени и в миналото. Неизразените емоции остават в тялото като вибрации, които тиктакат някъде на заден план, но привличат подобни на тях вибрации от макрокосмоса. Поради тази причина, изглежда, хората често отново и отново привличат едни и същи разрушителни ситуации в живота си. Но когато отворим клетките, за да получим универсалната мъдрост, можем да се заемем със старите емоции и да освободим блокажите от миналото, които ни пречат да вървим напред.

Освен стреса от неосвободените емоции, върху нас оказват въздействие и стресовете от околната среда. Най-лошият от тях е електромагнитното въздействие на неща като мобилните телефони и wi-fi[1]. Може да бъде много тежко да се живее до антена на мобилен оператор. Скритите енергии постоянно ни атакуват и оказват огромно въздействие върху клетъчните мембрани. Тези енергии също така могат директно да влияят върху потенциала на клетъчната мембрана. По този начин те въздействат върху усещането за собствената ни същност, а да не забравяме най-големият от всички стресове е да не знаеш кой си всъщност и да не изразяваш себе си. Мобилните и дигиталните телефони, компютрите, електрическите одеяла и много електроуреди, особено в спалнята, създават потенциално опасни електромагнитни полета.

Прекомерното летене, което е принуда за много хора, допълнително излага тялото на електромагнитен стрес. Просто си помислете какво е да седите на летището с цялата комуникация, която се осъществява там. Въздухът буквално гъмжи от електромагнитни смущения.

Когато търсим причините за стрес в живота на човека, трябва да вземем под внимание начина на живот, но и медикаментите, и упойващите вещества, а също така и храненето. Помислете си за разликата между хамбургер с пържени картофи и купичка домашно приготвена супа.

Разбирате също, че наличието на твърде много натрий и недостатъчно калий в храненето може да бъде много стресиращо. Трябва да се грижим в храната и питиетата ни да доминира калият, ако искаме да се радваме на пълния си потенциал. В храненето на Запад доминират калцият и натрият.

След това можем да погледнем как лекуваме болестите. В наши дни хората, които се разболяват, са обсебени от изличаването на симптомите. Това е много потискащ процес.

Бихме могли да разгледаме и ваксинациите, които — веднъж направени — остават в тялото като вибрация на болест, която човекът би могъл да срещне някога в живота си. Не смятате ли, че вибрацията на болестта вътре във вас ще привлече подобни вибрации? Днес, както вече споменахме, още преди да е навършило две години, детето може да получи 32 ваксини, а това са вибрационни послания на 32 болести.

Много лесно ще видим как нашето общество, което е тотално пришпорвано от страха, става все по-свито и затворено за универсалната мъдрост. И ако живеем в също толкова затворено тяло, само си помислете колко стеснено е виждането ни и колко е лесно да бъдем контролирани.

Затова нашата задача в тази книга е преди всичко да изключим сигнала за дехидратация, защото знаем, че ако клетката остане обвита с холестерол, това няма да ни позволи да осъществим съвършения обмен на натрия и калция с калия и магнезия.

Бележки

[1] Технология на безжичната локална мрежа WLAN. — Бел.прев.