Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (26) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Депресията и способността за използване на мазнините

В китайската медицина психичните заболявалия се свързват с елемента Метал и наистина туберкулозната следа също е свързана с този елемент, който управлява кожата, колона, белия дроб и ума. Белият дроб се смята за обиталище на депресията. Ние знаем също, че депресията е свързана със способността да използваме светлината. Ако един човек е неспособен да синтезира D6D, той няма да може и да разгражда мазнините, а ако не разгражда мазнините, няма да формира електронни облаци около клетъчната мембрана. По същия начин, ако човек не задържа калция на правилното място, той няма да поддържа правилния заряд около клетъчната мембрана.

Спомнете си, че външната страна на клетъчната мембрана трябва да бъде със силен положителен заряд, за да привлича отрицателно заредени електрони и така да може да приема фотоните светлина. Виждате колко е важно да пробудим отново тази пътека при хората с депресия, особено когато тя може да е била блокирана преди две или повече поколения.

Няма смисъл да препоръчваме на хората с депресия да приемат мазнини, ако те не могат да ги метаболизират ефективно. Същото важи за хората, страдащи от САР (сезонно афективно разстройство), защото те имат нужда не само да използват светлината по-ефективно, но и да могат да я задържат около всяка клетка.

Ако разгледаме ума във връзка с това разбиране за светлината и мазнините, ще видим, че много от психичните проблеми в нашето общество се коренят в неспособността да съхраняваме и използваме светлината. Тук включваме не само психичните заболявания, но и зависимостите, и разрушителните мисловни модели. Помните, че мозъкът има нужда от четирите двойни въглеродни връзки на арахидоновата киселина и шестте двойни въглеродни връзки на DHA, за да функционира пълноценно.

Установила съм също, че ако човекът не може да използва мазнините, той няма да може да използва и цинка. При хората със зависимости и мании винаги има дисбаланс в съотношението цинк/мед в тялото в полза на медта. Но и тук балансът не може да бъде възстановен, докато първо не се възобнови използването на мазнините. Това означава да се погрижим човека да може да синтезира D6D.

Арахидоновата киселина се използва не само от мозъка, тя е важна съставна част и на една от основните групи простагландини, известна като простагландини I. Една от най-важните функции на тези тъканни хормони е да задържат калция на правилното място в тялото. Виждате колко свързано е всичко със способността ни да използваме правилно мазнините. Ако калцият не е на правилното място, кръвната захар няма да е стабилна и няма да има достатъчно енергия за излекуването на човека.

Ако се върнем към действителното лекуване на туберкулозата в миналото, ще установим, че най-доброто лечение се е осъществявало в планините — на чист въздух и при чиста светлина.