Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (31) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Втори етап

Във втория етап целта ни е да укрепим централната нервна система и ендокринната система. Тук започваме да променяме биохимията.

Насърчаване на дебелото черво

Най-важното е да поддържаме силното послание към дебелото черво, че е хидратирано, така че започваме с използването на чай от ленено семе.

За да приготвите чай от ленено семе, вземете две супени лъжици ленено семе и добавете един литър чиста вода. Кипнете сместа, изключете котлона, покрийте и оставете да престои 12 часа или през цялата нощ. След това оставете да къкри около един час, отцедете от семената и направете чай с част от гъстата смес и гореща вода. Това изпраща на дебелото черво идеално послание за хидратация.

Можете да пиете този чай през целия ден, а останалата гъста течност съхранявайте в хладилника, след като изстине, и я използвайте за приготвянето на чай от ленено семе през следващите два дни.

Ако диетата ви е бедна на зърнени храни, приемането на чай от ленено семе един час преди всяко хранене е полезно за изпращането на правилно послание към дебелото черво. Особено благоприятно е при диета за отвикване от преяждане или за балансиране на нивата на кръвната захар.

Незаменими мастни киселини

След като насърчим дебелото черво, можем да обърнем по-голямо внимание на незаменимите мастни киселини. Рибените масла с техните високи нива на ЕРА и DHA първоначално могат да бъдат от голяма полза особено поради факта че много хора са загубили способността си да разграждат мазнините. Помните, че рибените масла са разградени омега 3 мастни киселини.

След като състоянието на човека се подобри, можем да преминем към ленено масло, което е съставено предимно от изходни (неразградени) омега 3. Съотношението между омега 3 и омега 6 в лененото масло е 4:1, докато при конопеното масло, което някои използват като основен източник на незаменими мастни киселини, съотношението между омега 3 и омега 6 е 1:3. Много по-полезно е по-високото съотношение между омега 3 и омега 6.

Всички тези масла, съдържащи незаменими мастни киселини, трябва да се приемат с някаква форма на протеин, защото тялото има нужда от серните връзки в аминокиселините на протеините, за да може да усвои правилно мазнините. Пчелният прашец и течните аминокиселини, които са вкусна течност, осигуряват такива серни връзки. Ако можете да консумирате кисело мляко, добър начин за приемане на мазнините е да ги смесите с киселото мляко и малко лецитин, и пчелен прашец. Можете да приемате мазнините и с храна, съдържаща някаква форма на животински протеин. Лецитинът на гранули също се приема заедно с мазнини и протеин. Лецитинът е емулгатор, което ще рече, че помага на мазнините да се смесят с водата вътре в тялото. Те са богати на фосфолипиди и съдържат добро количество омега 6 (25 процента).

За някои хора приемът на мазнини и лецитин е проблемен и може да доведе до гадене и спад в енергията. Има хранителни добавки, които помагат в такива случаи, но в рамките на тази книга не е възможно да дадем подробности, тъй като всеки човек е уникален и има нужда от различни препоръки.

Ендокринната система

След незаменимите мастни киселини ще разгледаме ендокринната система. Тялото трябва постоянно да е в състояние да произвежда 30 различни простагландини (тъканни хормони), а за целта има нужда от адекватни количества омега 3 (особено ЕРА), омега 6, магнезий, цинк и витамините B3, B6, C и E. Може би тук трябва да разгледам добавките, стига нивото на хидратацията да е подобрено до степен човекът вече да не изпитва страх. Във всички случаи препоръчвам висококачествени мултивитамини и минерали. Понякога е уместно да се укрепят щитовидната жлеза и надбъбречните жлези с подходящи добавки или билки, но това отново трябва да стане индивидуално.