Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (4) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Колективната мисъл може да промени системите от убеждения

В нашето общество силата на колективната мисъл е огромна. Само си помислете колко много хора вярват на почти всичко, казано от медиите. Смята се, че някои неща са нелечими и непроменими и че трябва да се примирим и да приемем ситуациите, които не харесваме. Но убеждението е само мисъл, която се повтаря отново и отново в ума. Ако промениш начина си на мислене, променяш и убежденията си, а онова, което е невъзможно в една система от убеждения, в друга става реалност.

Природата ни осигурява всички необходими инструменти, за да намерим баланс и хармония. Просто трябва да използваме тези инструменти. Ако искате да намерите баланс, ако искате здраве, трябва да поемете пълната отговорност за постигането им. Това е единственият път към здравето и свободата.

Ние на Запад смятаме, че сме свободни, но за много хора свободата е илюзия. Напълно свободният човек може да отиде навсякъде по света и е в пълен мир с всичко, което среща. Нашата съзависима природа не ни позволява да го направим. Когато планират почивката си, повечето хора не биха си и помислили да посетят място, където не са сигурни, че ще могат да разполагат с храна, напитки, пари, необходимите медикаменти и лесен достъп до лекар в случай на нужда. Този подход прави света много по-тесен и оставя множество красиви места от планетата извън вниманието. Човек, който реализира пълния си потенциал, не е изправен пред подобни ограничения. Той разбира, че чрез самата мисъл може да привлече всичко, което му е необходимо, където и да се намира.

Как и какво мислите оказва най-силно влияние върху вашата реалност и това е особено вярно, що се отнася до тялото. Някои хора не харесват тялото си, други са отчаяни или разочаровани от функционирането му или очевидните недостатъци, а трети изобщо не размишляват по въпроса. Мнозина страдат от хронични заболявания и не са в състояние да постигнат трайна промяна, защото винаги се фокусират върху симптомите. Все едно да се втренчиш в проблема, вместо да търсиш решение.

Тялото е изумително. То притежава невероятна устойчивост и способност да се лекува, а умът е господарят. Когато умът се свърже истински с тялото, все едно светлина преминава през всяка клетка. Тялото става жизнено и цялостно, способно да танцува с ритмите на вселената. Тогава с всеки изминал ден то върви устойчиво към баланс и хармония.

Затова, нека ви приканя да предприемем пътешествие в тялото, пътешествие обратно към себе си. За да бъде то успешно, не са ви необходими специални умения, а само отворен и търсещ ум. Целта е по време на това пътуване да правите все повече и повече връзки. Нещо като свързване на точки от картинка. И колкото повече връзки осъществите, толкова по-ясно ще съзнавате истинската си същност.

Ще споделя с вас основните принципи, върху които почива моята работа. Те са много прости, но изключително могъщи и създават основата, върху която ще изградим здравето и жизнеността.

Искам също да ви покажа по напълно разбираем начин как всъщност функционира тялото. Щом проумеете това, ще разберете много по-ясно как и защо в тялото се появяват нарушени функции.

Ще изследваме също истинската природа и цел на болестта. Ще научите точно как и защо възниква болестта и как да я премахнете от тялото. Ще ви покажа, че всъщност съвременната медицина почива върху неточна теория и че хроничните заболявалия са резултат от неразбиране на истинската природа на болестта.

Щом направим тези връзки, ще разберем процеса, чрез който можем да върнем тялото към хармонията и пълния му потенциал. Това се постига чрез три етапа на лечение и те отново са прости и лесноразбираеми. През 35 години практика аз усвоих широк кръг техники, които могат да се използват, за да подкрепят тялото в пътуването му към здравето. Тези техники ви осигуряват необходимите инструменти за осъществяване на програмата за много кратко време. Ако по някакъв начин тялото е претоварено с токсини, това оказва незабавен ефект върху функционирането, чувствата и мислите. Техниките помагат да се създадат движение и пространство и ни позволяват да облекчим товара на тялото и да освободим ума. Всяка техника е проста, лесна и изисква минимална екипировка.

Един от най-важните аспекти на работата ми с пациенти е снемането на анамнезата, защото по този начин се разбира историята на пациента. Ако се вгледаме в живота на човека, както и в здравето на родителите и предците му, започваме да виждаме как се е стигнало до настоящото положение. Тълкуването на историята на болестта често е откровение за пациентите, тъй като в този момент се осъществява усилено свързване на точки и така те започват да разбират собствената си история и нейния смисъл. Ще споделя с вас някои случаи, за да илюстрирам процеса в действие, и това ще ви помогне да разберете собствената си история.

Щом разберете вашата история, ще можете да започнете да пишете нова — история на здравето, щастието и свободата Може да е приключенска история, в която героят (героинята) преодолява всички препятствия, решава проблемите и живее щастливо до края на дните си. Може да бъде всякаква история — от вас зависи. Когато пишете собствената си история, дори привидно непреодолимите пречки могат да бъдат преодолени. Чудесата стават възможни, надеждата възкръсва и страстта лумва. Поемате контрола над собствената си реалност.

Нека пътуването започне.