Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (5) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Глава 2
Водата: течният кристал от горе до долу

Нека започнем пътуването си, като погледнем как посланията на вселената се записват в тялото.

Тялото е съставено от 70 процента вода и съотношението между твърдата маса и водата в него е същото като съотношението между сушата и океана на планетата Земя. Водата е живот и никое животно или растение не може да оцелее без нея. Тя е люлката, която държи посланията на вселената във и около всяка жива клетка на всяко живо същество на Земята. Ако този жизненоважен течен компонент на тялото се свие, способността ни да задържаме положителните енергии на вселената също намалява.

Наричаме водата „течния кристал от горе до долу“. Това означава, че тя носи вселенската мъдрост и я предава от макрокосмоса на микрокосмоса чак до клетката. Толкова е важна за оцеляването, че тялото има вграден защитен процес и го задвижва веднага, щом се почувства обезводнено. Противно на онова, което може да са ви казвали, тялото никога не работи срещу нас. То винаги прави най-доброто по силите си в обстоятелствата, в които сме го поставили.

Хората, които живеят в безводни държави, също имат начини да поддържат хидратацията в своята култура. В Мароко например работещите на полето жени не вземат много вода със себе си — вместо това те си носят прясно пресовано масло от аргон[1]. Както виждаме, някои култури са съхранили знанието, че незаменимите мастни киселини са изключително важни за поддържането на хидратацията. Повече по въпроса по-нататък.

Но какво предизвиква обезводняването? Нашият първи принцип, всъщност основният принцип на клетъчното пробуждане, е, че всеки вид стрес се регистрира във водния компонент на тялото като дехидратация. Нещо повече, в мига, в който тялото се обезводни, това се изразява като стрес. И така, външният стрес предизвиква клетъчна дехидратация, която води до вътрешен стрес. Това създава „Параграф 22“ в тялото, тъй като вътрешният стрес ще се регистрира във водния компонент на тялото като допълнителна дехидратация.

Ако вземете предвид, че пълноценно функциониращият мозък е 80 процента вода, лесно ще разберете, че мозъкът е едно от първите места, регистриращи дехидратацията. Установено е, че в някои случаи на много дълбока депресия мозъкът може да се дехидратира до 40 процента от нормалния си капацитет. Такъв индивид е силно откъснат от пълния си потенциал и пълноценното усещане на универсалната мъдрост.

Според теорията за петте елемента в китайската медицина, страхът и стресът са свързани с елемента Вода. Този елемент контролира и поддържа бъбреците, мозъка и централната нервна система. Това виждане не се различава особено много от западното, тъй като ние знаем, че бъбреците контролират нивото на течностите в тялото и че в мозъка водата е повече, отколкото във всеки друг орган. Китайските лекари знаят, че всички мисли са вибрации, и че резонансът на всеки вид стрес, било то неприятна работа или неовладяна емоция, остава в тялото в продължение на две години, като винаги се проявява в компонента вода чрез обезводняване. Това означава, че ако в живота ви има нещо, което ви прави нещастни, и то остане нерешено в продължение на две години, способността ви да бъдете в хармония с вселената ще намалее.

Експериментите на д-р Масару Емото

В последно време бяха проведени изумителни експерименти с вода и те ярко илюстрират способността на водата да съхранява послания. Може би най-поразителни са експериментите на д-р Масару Емото. Японският учен д-р Емото решава да открие прост начин за проверка на чистотата и енергийната жизненост на водата. Отдавна е известно, че някои естествени води притежават лечебни свойства, но науката така и не е успяла да подкрепи този факт с научни доказателства. След като вижда снимки на снежинки, д-р Емото си задава въпроса дали водата може да бъде замразена така, че да разкрие кристалната й структура. След много месеци той усъвършенства процес, чрез който замразява дестилирана вода в кристална форма, и после снима тази замразена вода, за да разкрие красотата на кристалните структури.

След това той започва да се пита дали природата на водата може да бъде променена чрез подлагане на различни вибрации. За да провери теорията си, той взема две бутилки дестилирана вода от едно и също място и ги излага на две различни послания. На различни листчета написва на японски думите „любов“ и „омраза“ и залепва по една дума на всяка бутилка, така че буквите да гледат навътре. Д-р Емото оставя бутилките през нощта и на следващия ден замразява и фотографира водата. Водата с надпис „любов“ е с невероятно красиви кристали. Но водата в бутилката с надпис „омраза“ е с деформирани и хаотични кристали. Това показва, че водата е в състояние да съхранява вибрации, и той провежда стотици експерименти, подлагайки дестилирана вода на въздействието на различни думи, музика и други вибрационни влияния. Д-р Емото неизменно установява, че приятните вибрации създават красиви кристали, а неприятните — деформирани.

След като доказва теорията си, че водата се влияе от различните вибрации, той си задава въпроса дали водният компонент на храната изпитва същото влияние. Избира проста храна с високо съдържание на вода, а именно сварен късостеблен кафяв ориз (интересно е, че той съдържа 70 процента вода, точно като човешкото тяло). В китайската медицина късостебленият ориз е известен като „храна за дебелото черво“ — органа, който носи посланието дали сме дехидратирани или не. Д-р Емото взема сварен кафяв ориз и го разделя в три стъклени буркана. Първия оставя настрани като контролен. Към втория насочва обиди и негативни мисли при всяка възможност. На третия изпраща изключително положителни мисли, полага грижи за него и го обича. Това продължава десет дни. Когато след това сравнява кафявия ориз в трите буркана, той установява нещо много интересно. Оризът в контролния буркан бил естествено ферментирал и негоден за ядене. Обижданият ориз бил сух, потъмнял и твърд и по никакъв начин не ставал за консумация. Обичаният ориз бил ферментирал, но все още достатъчно вкусен за ядене. Ясно виждаме как водата в ориза е получавала посланията и вибрациите и ги е записвала. Върху здравето влияе не само това какво ядете, но и мислите, и чувствата ви, докато приготвяте и консумирате храната.

Бележки

[1] Това масло се добива от костилките на плодовете на дървото Argania spinosa, което расте единствено в Югозападно Мароко. — Бел.ред.