Барбара Рен
Клетъчно пробуждане (34) (Как тялото задържа и създава светлина)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Cellular Awakening, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
Еми (2015)
Корекция и форматиране
Nmereva (2017)

Издание:

Автор: Барбара Рен

Заглавие: Клетъчно пробуждане

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ИК „Кибеа“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011, 2013, 2015

Националност: Английска

Печатница: Инвестпрес АД

Редактор: Сирма Велева

Коректор: Милена Александрова

ISBN: 978-954-474-560-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3593

История

  1. — Добавяне

Уринотерапия

При пътуванията си в различни части на света и от разговорите си с местните хора съм установила, че всички древни култури са практикували уринотерапия. Използването на урината като целебно средство датира от хиляди години. Тя има множество различни приложения — от третиране на рани и изгаряния до променяне на заряда около клетъчната мембрана. Използва се както външно, така и вътрешно, но в практиката си съм установила ползата от външното приложение на урината.

Урината по принцип е образувание на лимфната система и е напълно стерилна при излизането си, освен ако не е налице някаква пикочна или бъбречна инфекция. Използването на урината за терапия се нарича изопатия, което означава „идентичното третира идентичното“ в противоположност на хомеопатията, при която „подобното третира подобното“. Вашата урина съдържа в себе си цялата информация за същността ви наред с богата смесица от витамини и минерали. Тя е много полезна както за изтегляне на токсините, така и за пречистване.

Ако ще използвате урината външно, съберете първата си урина за деня. Древните индийски лечители казвали за тази първа сутрешна урина: „Отхвърли главата и опашката на змията“. Това означава, че събирате средната струя урина. Сипете я в стъклено шишенце и оставете въздуха да навлиза в нея, като сложите памучно тампонче върху шишенцето. Не я слагайте в хладилник, но я оставете на хладно и тъмно място за минимум три дни. Сега урината е идеална за външно приложение, тъй като е претърпяла химична промяна. Тъй като е била в досег с въздуха, тя е станала по-алкална и това й помага да изтегля възпалението от тялото. Това се случва чрез извличане на натрия от клетките и навън през кожата. Разтриването с урина е най-бързият начин за промяна в заряда около клетъчната мембрана и съответно на целия заряд на тялото. Външно се използва урина, която е на 3–10 дни. Тя има както пречистващо, така и противовъзпалително действие.

Разтриване на цялото тяло с урина

Инструкции:

1. Затоплете шишенце с престояла 3–10 дни урина, като го поставите в кана с топла вода. Изсипете затоплената урина в купа (в идеалния случай направена от мед).

2. Седнете във ваната или под душа и започнете разтриването, като навлажните дланите с урина и я втривате в лицето и врата си, докато изсъхнат (тоест докато урината бъде абсорбирана и кожата изсъхне).

3. След това втрийте урина в двете стъпала, отгоре и отдолу, отново до изсъхване на кожата.

4. Продължете нагоре по тялото, достигайки всички възможни части, като винаги втривате урината до изсъхване на кожата. Някои области ще я абсорбират по-бързо от други. Тя действа добре на областите с бърза елиминация, но можете да втривате, без да спазвате реда.

5. След като сте втрили урина в цялото си тяло (отпред и отзад), отново втрийте в лицето и врата до изсъхване на кожата.

6. Вземете душ или вана и се измийте с естествен сапун.

Очевидно този процес може да отнеме известно време. В идеалния случай ще втривате в продължение на около час. Но ако нямате време, пробвайте да втриете урината в лицето, врата, ходилата и дланите си, тъй като това са основните отделителни области по кожата.

Като част от програмата за поддръжка на здравето е добре да направите изчеткване на кожата и след това 20-минутно втриване на урина в цялото тяло и да завършите с редуване на горещ и студен душ. Това е чудесно начало на деня, особено ако ви предстои доста работа.

Можете да втривате урина в цялото тяло веднъж седмично или всеки ден в зависимост от интензивността на желаното движение. Особено полезно е за хора, които не са в състояние да изтеглят токсините от тялото посредством клизми.

Компреси с урина

Компресът с урина може да има изумителен ефект върху тялото, а слагането на такъв компрес върху бъбреците е особено полезно. Познавам хора с нефрит, които са имали невероятно намаляване на симптомите един час след поставянето на компрес с урина върху бъбреците. В този случай дори и компрес с прясна урина (ако не разполагате със стара) е особено полезен.

При разглеждането на петте елемента научихме, че бъбреците са обиталището на страха, така че поставянето на компрес с урина върху тях може да бъде от полза за хора, които изпитват безпокойство или страх. Забелязала съм също, че това е особено полезно в случаи на язвен колит, при който често долавям тревожност и страх в гласа на пациента. В тези случаи препоръчвам първоначално да се прави компрес с урина на бъбреците всяка вечер в продължение на поне един час и тази практика да се продължи до стихване на тревожността и страха.

За да приложите тази техника, имате нужда от следното:

• малко парче неизбелен памучен или подобен плат с големината на кухненска кърпа

• шишенце със собствената ви урина, престояла 3–10 дни

• ролка найлоново фолио или подобен материал.

Инструкции:

1. Затоплете урината, като поставите шишенцето в кана с топла вода.

2. Изсипете урината върху плата, така че да го намокрите целия.

3. Изцедете излишната урина и поставете компреса върху бъбреците (между средната и долната част на гърба).

4. Покрийте компреса с найлоново фолио, за да няма изтичане.

5. Легнете и почивайте един час.

6. Махнете компреса и се измийте или вземете душ.

NB. Не е необходимо да загрявате допълнително компреса с урина (например с бутилка гореща вода).

Компреси с урина могат да се правят на всякакви други части на тялото с огромен ефект. В случаи, когато на жени са премахнати лимфните възли под мишниците, компресите с урина под мишниците помагат да се отвори път за елиминация и облекчават блокажите на лимфа в тази област. Друга област, която откликва много силно на компресите с урина, е щитовидната жлеза. Ако някой има хипоактивна щитовидна жлеза, разтриването на цялото тяло с урина в съчетание с компреси на щитовидната жлеза е от голяма полза. Установила съм, че половинчасов компрес с рициново масло, последван от половинчасов компрес с урина върху щитовидната жлеза може да снабди тази област с голямо количество целебна енергия. Белият дроб, особено при конгестия, също откликва много добре на компреси с урина, също като всяка отекла или възпалена област.

Прясната урина може да се използва почти навсякъде по тялото. Може да се прилага за баня на стъпалата, за да подпомогне изтеглянето на токсините през ходилата. Забележително действие има и за лечение на всякакви видове болки в ушите. Ако детето го боли ухо, пробвайте да накапете няколко капки прясна урина — негова или на майка му. Чудесна е и за очите (пробвайте да миете очите си сутрин и вечер с прясна урина или да накапвате по няколко капки вътре). Това е един от най-добрите начини за бързо и ефикасно лечение на конюнктивит, които съм открила. Когато се използва за промивка на носа, урината много помага за пречистване на синусите. Прясната урина, втрита в косата и оставена един час преди измиване (покрийте главата с кърпа) оказва успокояващо въздействие и подобрява състоянието на косата и на скалпа. Всъщност една от основните съставки на урината — уреята — се използва в множество продукти за коса и кожа. Тази урея неизменно се събира от урината на животни. Естествено, за предпочитане е да използвате вашата собствена, нали? Много често, след като някой започне да практикува втриването на урина, хората коментират колко здрава и жизнена изглежда кожата му.

Вътрешна уринотерапия

Пиенето на собствената ви урина може да има забележителен ефект върху тялото и ума ви и се практикува от хиляди години. Всъщност дори и днес тази практика е много по-разпространена, отколкото си мислите. Отново традиционно се използва средната струя на сутрешната урина.

Ако искате да започнете внимателно, препоръчвам първо просто да изплаквате устата си с малко прясна сутрешна урина, което е и едно от най-ефикасните лечения за гингивит и кървящи венци. След това можете да опитате гаргара със сутрешна урина.

Що се отнася до пиенето на урина, препоръчвам ви да започнете с няколко глътки прясна урина от средната струя в късния следобед, тъй като тя ще е по-мека от сутрешната. След това можете да увеличите количеството на урината и щом преодолеете дискомфорта, да преминете към пиене на първата сутрешна урина.

Когато пиете собствената си урина, трябва много добре да си давате сметка за онова, което аз наричам „прилив и отлив“. Ако пиете урина, която е вашата истинска вибрация, тя ще породи процес на детоксикация, тъй като тялото ще започне да изхвърля субстанциите, които не са с вашата вибрация. Ако осъществявате такова вътрешно пречистване, важно е да прилагате и втриването на урина, за да изтегляте токсините от тялото през кожата. Това имам предвид, когато говоря за синхронизиране на прилива и отлива. Поради тази причина използването на урината е една от най-мощните техники. Нещо повече, напълно безплатна е и е лесно приложима, където и да сте, тъй като винаги имате урина със себе си.

NB. Вътрешното приемане на урина не се препоръчва на хора, които консумират много месо или редовно приемат медикаменти.

 

 

Всички гореописани техники могат да бъдат много въздействащи и изключително целебни, когато се прилагат в подходящия момент, но трябва да се използват мъдро. Вашите усещания са най-добрият ви водач. Прилагайте техниките само когато ви се струва уместно. Не бива да осъществявате техниките напосоки с надеждата да предизвикате промяна. Трябва да ги използвате с ясно разбиране за това кои области имат нужда от подкрепа.

Всъщност предназначението на техниките е да ви помогне да се свържете по-дълбоко с истинската си същност. Когато подпомогнете тялото с инструменти, насърчаващи процеса на пречистване и изцеление, то ще ви възнагради с по-добра връзка със същността ви. Докато ги използвате, интуицията ви ще стане по-силна, така че ще усещате кога е подходящо да практикувате дадена техника и ще разбирате коя процедура да приложите, с каква продължителност и с какво ниво на интензивност в дадения момент. Техниките могат силно да намалят допълнителния натиск върху тялото по време на оздравителния процес и имат потенциала да разбудят съзнанието.