Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Опыт дурака, или ключ к прозрению. Как избавиться от очков, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
Оценка
5,6 (× 26 гласа)

Информация

Корекция и форматиране
проф. Цвети (2010 г.)
Източник
star05.net

Издание:

Мирзакарим Норбеков. Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата

Превод: Румен Леонидов

Художник: М. В. Ленская

Издателство: „Жануа ’98“, София, 2004 г.

ISBN: 954–9589–81–1

История

  1. — Добавяне

Заключение

Скъпи събеседнико! Книгата свърши, но пътят ви към самопознанието тепърва започва. Вече знаете, а може и да сте овладели първата степен, изкачили сте първото стъпало по стълбата, която води към света на неограничените възможности.

Решили сте въпросите, свързани с „хемороидите“ между ушите, тоест проблемите на тялото. Ако успешно сте преминали тази граница, сега сте на прага на ново откриване на себе си като Личност. Привлича ли ви това, стремите ли се?

Чудесно! Всички пътища са пред вас. Но само едно предупреждение.

Ние живеем в Огледалния свят. В свят, в който фалшът, измамата, кражбата, подлостта, лицемерието, предателството са издигнати до ранг на добродетели. В свят, в който фалшива ценностна система управлява хората. А честността, почтеността, благородството предизвикват присмех и почти упрек. Но изборът си остава за всеки от нас!

Тези, които от тщеславие, желание за облаги, жажда за власт са готови на всичко, вече са направили избора си.

Винаги ми е смешно, но и малко тъжно, когато някоя Мария Ивановна преподава йога, Иван Иванович се самообявява за специалист по източна философия и чете сказки, а Пьотр Петрович учи желаещите на източни бойни изкуства.

Такива хора възприемат само външната форма на всичко, до което се докосват, само онова, което е достъпно, което е на повърхността, а същността…

Същността може би също ги интересува, но същността както те я разбират. Нямат търпение или духовна опитност задълбочено да вникнат (може би и двете заедно), нито стремеж да я открият. По-лесно е да обереш каймака и размахал знаме, да търчиш да обучаваш масите на това, което си постигнал с ума, но не и с душата си.

Да не осъждаме такива хора. Това е проява на слабостта им. Само слабият човек не е способен нищо да създаде, а сдъвква и „подобрява“ вече съществуващото.

Не позволявайте повече да ви мамят и да ви залъгват с Огледалния свят.

Как мислите, защо Омар Хайям и фирдоуси са обявени за световни класици?

Седнеш ли да четеш Омар Хайям, може да си помислиш, че е само „пияница“ и „женкар“. Така ли е?

Всъщност това е само повърхностното, а много хора не виждат в дълбочина.

Омар Хайям е блестящ астроном, виден математик, известен лечител, забележителен автор, велик философ. Както сам казва, той е скрил истината и я е заключил с девет ключа, та човешкото лошо стадо да не я използва в името на злото.

Разшифроването на едно негово четиристишие заема 300 машинописни страници.

Представяте ли си какъв обем информация е вложен в четири реда?

Не всекиму е дадена дарбата да разбира тези неща! Външната форма скрива истината от случайните хора, които не са готови да я приемат, без да я изкривят, от тези, които имат примитивно мислене, тоест мисловна дейност на нивото на стомашно-чревния тракт!

Чудесно знам, мой събеседнико, че това не се отнася за вас!

Вие прочетохте книгата за учебно-оздравителната система. Въз основа на нея е запланувано издаване на поредица от книги, които се отнасят за заболявания на други органи и системи в човешкия организъм.

Потопили сте се в мощен бързей от информация, така че сте извършили сериозна работа върху себе си. Вече сте друг човек! Очакват ни много пътища, но вие знаете: за да постигнем каквото и да било, най-важното е да действаме! Тогава на добър час!