• 1. vova4ka (22 юни 2012 в 10:40), оценка: 6 от 6

    Тази книга определено е една от най-добрите, които съм чел — да не кажа най-добрата. Стилът на писане пък е уникален. Ако се вникне в нея, наученото може да се приложи не само за лекуване, а и въобще в живота. Определено могат да се научат безценни неща от книжката.

  • 2. didkata71 (22 юни 2012 в 13:40), оценка: 1 от 6

    Ама вие сериозно ли? Малко елементарни познания по медицина разбиват тези разпилени приказки на пух и прах.

    • 6. igochev (26 юли 2012 в 18:25), оценка: 6 от 6

      Фактите говорят съвсем друго.

      Иначе подобни настройки са, за съжаление, масово явление, само дето добре образованите щатни медици все по-бързо изпращат от този свят …

      А крайно необразованите, нелогично мислещите излекуват смъртоносните болести, все по широко /и рак, и спин, и гангрени, и производните им …./ и това наистина са факти, а не …. приказки

      а фармацевтиката, милата, умножават стотиците милиарди на гърба и с цената на мъката на безброй страдащи болни…

      И всичко е повече от логично — световните ’фармацевти’ печелят много повече от дългогодишното лечение, отколкото от адекватната превенция, профилактика или ефективно излекуване замислете се — ако печелите стотици милиони всяка година от една болест /това също е факт/, какво би ви накарало да допуснете разпространението на бързо, лесно, ефективно и евтино лечение, което ще спре кранчето, от което текат вашите милиарди — ?! отговорът ще ми подскаже — кое формира ежедневно днешната брутална реалност; всички, които дръзват да открият и предложат на света начини за пълно и евтино излекуване биват заплашвани и съсипвани, ако не спрат да го правят; и това е лесно да се провери.

  • 3. vova4ka (22 юни 2012 в 15:41), оценка: 6 от 6

    Защо тогава при мен подейства? Никаква медицина не може да ме убеди, че не съм се излекувал, след като очевидно съм се излекувал.

  • 4. natispain (22 юни 2012 в 20:26)

    И при мен подейства частично, че не бях много последователна. Даже ми намали малко и астигматизма и като ме прегледаха на същото място, където ме преглеждат винаги, решиха, че предишния път са направили грешка. После зарязах висчко, че е по-лесно, и след някоя и друга година ми се върнаха диоптрите.

  • 5. samojiva (16 юли 2012 в 21:24)

    Определено много поучителна книга! Дано стават все повече хората, които вярват в това, което Норбеков споделя с читателите си! Бих искала да присъствам и на неговите курсове. Този човек има страхотно излъчване и няма как да не му повярваш. Не съм чела друга книга с такова нетърпение да стигна до края. Ще търся и другите му книги. Между впрочем, те издадени ли са на български?

  • 7. НЕскептичен (6 януари 2013 в 10:59)

    Поинтересувайте се за Норбеков! Поредният неоригинален „месия“, имащ интерес единствено към парите. Такива като него са много Шарма, Дан Милман…Стилът на писане е оригинален главно за хора, които не четат много, а „научните“ обяснения и хората които твърди че са се излекували, просто не официално не съществуват. Тотално е изхвърлен от всякакви научни среди имащи поне малко здрав разум.

  • 8. Ангелова (2 септември 2013 в 22:42)

    Имах възможност да се запозная с господин Норбеков, и да получа тази книга с автограф лично от него. Моята колежка беше вече изпробвала упражненията за подобряване на зрението и сподели с него че е постигнала подобрение благодарение на съветите от книгата. Зададе му въпрос защо след като е спряла да прави упражненията ефекта е изчезнал и отговора беше че за да се постигне стабилен резултат е трябвало да продължи поне още месец за да се стабилизират очите. Аз също ще пробвам.

  • 9. Иван (5 май 2014 в 12:32)

    Сигурен съм, че очите могат да се излекуват. Те също са мускули, както всички покрития на тялото. Един мускул за да функционира правилно трябва да бъде трениран логично е. Работата ми е пред компютър и за тези дълги години циклене пред монитор на къси разстояния очните мусколи атрофират. Скоро ходих на очен лекар и се оказа, че имам диоптер L –0.75 R — 1.25. и лек асигматизъм. Панирах се исках бързо да се излекувам и за целта си закупих контактни лещи. Ден два три ги носих, но факта, че имам чуждо тяло ме побърква чуствах се ограничен. Започнах да чета из нета и стигнах чак до тук за, което много се радвам. Свалих лещите и смятам повече да не ги слагам. Малко ми е мътно, защото свикнах на по-добро зрение и ето очите ми за три дена отслабнаха.. с лещите като си гледам телефона и после на далеч моментално фокусирам а без тях отнема секунди за да се получи.. което води до факта, че очите не се натоварват с тях, което не е редно. Сега седя втренчен в едно дърво и премигвам рядко и всичко около мен се замъглява фокуса почва да се мени стаята се криви цялата сабирам всичката светлина в очите си и така контролирам фокуса и става супер детайлно ем супер бледо уникално е не знаех, че е възможно. Имам и умението бързо да си мърдам очите и да си размазвам фокуса без точка на фокусиране. Това са мусколни тренировки или качества да го кажем, защото някой приятели не го могат. Продължавам да си тренирам очите желая Ви успех в начинанието. ХУБАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО. В случая закупването на диоптери става мигновенно и не е хубаво. Разбира се ако диоптера Ви е много голям тогава трябва да се вземат по-сериозни мерки консултирани със специалист. Моля за мнение на мнението ми.

    • 10. Биро (5 май 2014 в 13:08)

      Ти си супер след като имаш –1.25 след дълги години пред компютър, защото аз имах –5 диоптъра и години ежедневна работа с компютър. Що се отнася до коментираното четиво, половин година правих упражненията на тоя шарлатанин без никакъв резултат.

      От диоптрите се отървах с LASIK, не стана от първия път и имам 2 корекции (последната бе преди повече от година). Сега виждам чудесно.

  • 11. Иван (5 май 2014 в 20:14)

    Страх ме е да си подлагам очите на лазер. Това ще бъде ако с годините ми се вдигне диоптера, но се надявам да си остане така. Вече дори си направих разместване в нас с цел да разфокусирам на далече. Ще се старая всеки ден да ги тренирам. Днес примерно цял ден тренирам и резултата е почти никакъв освен, че се чуствам по-комфортно. Единствено усетих разлика като се прибрах понеже помня всичко как го фокусирам и може би има лека промяна ама не важи. Малък диоптер друг път днес имах среща с едни приятелчета едвам ги фокусирам като се затъмни времето кофти ама се свиква вече ги помня размазани. Поне да смъкна дясното, защото заради него не виждам добре.. гледам с лявото само и се вижда супер, но с дясното мъгливо и сигурно може да му се вдигне диоптера като не го натоварвам ;x ако някой има съвети да предлага ще съм му много благодарен. Има някакви лекарства, който помагат за учите някой да има някакви идеи ?

  • 12. Пешо (17 май 2014 в 11:46)

    Има резултати, но не се усещат защото свиквате. Като носих лещи за 2 дена свикнах с диоптера ама после ги оставих да си киснат в контейнерчетата. Сега се заех с тренировки и четене книгата е супер поучлива има много истина и стилът на писнане ме кара да изтръпвам от вдъхновение. Пожелавам Ви успех. Разбирасе хубавите неща стават бавно с търпение хъс и желание. А развалянето като нищо факт с всичко е така.

    • 13. Биро (17 май 2014 в 18:27)

      Резултати има във въображението ви. Медицинските прегледи не отчетоха подобрение.

  • 14. Медицинско лице (31 юли 2014 в 21:39)

    Как не Ви е срам да наричате очите мускули? Хора без медицинско образование и дори без обща медицинска култура се осмеляват да коментират подобно нещо?! Изключително съм озадачен от измислиците, че описаните упражнения имат ефект върху анатомо-физиологичното функциониране на очите. Критичното мислене на хората е сведено до нула. Ако действаше подобна глупост, защо никой офталмолог не я е потвърдил? Един прост преглед преди и след упражненията би разбулил въпроса — но не! Наивниците няма да отидат на лекар, а ще вярват на абсолютният всепризнат за шарлатанин Норбеков! Срам и позор за лъжци като него!

  • 15. търсач (10 август 2014 в 17:30)

    Да Ви кажа съм склонен да вярвам на материала, тъй като се покрива на около 90 процента с методите за коригиране на зрението, описани в древни Даоистки трудове, а и в малко по-съвременните разработки на офталмолога д-р Уилям Бейтс. Да видим…

  • 16. Без очила завинаги. (28 септември 2014 в 11:35)

    Ей медицинско лице как очите нямат мускули бе.. хаха, че как се движат как функционират тези очи ми отговори. Докажи ми теорията си.. не защитавай медицина добре са ти промили мозъка.. кво очите ей така си се движат.. в кухината едно топче се върти?? късогледството е поради издължена очна ябълка или неравности по-роговицата и с тренировки и хранене се възстановява малко.. а докато упражненията за фокус спомагат за акомодацията, която също е като мускул.. човек като цяло е мускул.. Очилата с какво помагат всеки очилат дига диоптер и от зле става по-зле, защото очите отслабват с диоптера и намалява акомодацията.. а в същност се оказва, че са били са здрави обаче деформирани, но не толкова видимо. Представи си двата крака са ти здрави, но единят е физически по-слаб и съответно, ако ходиш с патерица единят винаги ще е по-изостанал логично.. И се стига до извода че очилата коригират пречупващата светлина? нали от там идва проблема ?? хаха ако е така защо имат лупа (диоптър)?? и лещите също, защоо,, маркетингова стратегия, която те кара да си им потребител за цял живот да си зависим и ограничен.. всеки трябва да положи труд а не да сложи зъркелите и аз съм си добре !!! Имайте надежда ХОРА.

  • 17. Без очила завинаги. (28 септември 2014 в 11:56)

    А да забравих поредица от упражнения няма да променят нещата преди и след очен преглед, както знаете за всяко истинско нещо се изисква време, търпение, усърдие, воля, смелост, желание, нагласа, настроение, постоянство и т.н. Пример ако ходиш редовно на фитнес и трябва обиколката на бицепса да е по-голяма кво ще ми кажеш, че след тренировката ще стане по-голяма окончателно? йхаха. Човек е роден за да живее и вижда.. съответно хората късогледи не го заслужават поради някаква прочина и трябва да се постараят.. всеки проблем е свързан..

  • 18. tsvetty (26 август 2015 в 14:12), оценка: 5 от 6

    Един приятел ме светна за тази книжка. Аз съм доволна, че я прочетох. Всичко ми беше мътно, но в средата вложих мисъл, не само четене- магията стана !

  • 19. Просто мнение (26 август 2015 в 16:21)

    Вярно е, че част от устройството на очите включва и мускули. При акомодацията (фокусирането на близо и далеч) също се използват мускули, но за съжаление при гледането на далеч (в безкрайност) цилиарният мускул е отпуснат. Тоест тренирането на цилиарния мускул би могло да повлияе на далекогледството (хиперметропия или старческа пресбиопия), въпреки че и това е съмнително доколкото проблемът с намалената акомодация се дължи не на силата на мускула, а на намалената еластичност на лещата. Колкото и да тренираме обаче мускулите на окото това няма как да повлияе на двете причини за късогледството (миопия) — изтъняването на лещата или по-дългите очни оси (предна или задна).

  • 20. Yassay (4 септември 2015 в 18:44)

    Норбеков не е глупак, той е обикновен шарлатанин с купени дипломи. Това с упражненията помага за намаляване на диоптрите, но само частично. Освен това ефектът е временен. Ако наистина искате да си възстановете зрението, по-добре се насочете към научно обосновани методи. Информацията е преведена на български и достъпна на http://zrenieto.net

  • 21. galster (20 юни 2022 в 21:53), оценка: 6 от 6

    Книгата е вдъхновяваща,написана с чувство за хумор.Пиша коментар,за да споделя конкретен резултат.След около месец и половина тренировки и преглед при офталмолог-резултатът е с диоптър надолу.Аз съм с високо късогледство,а диоптрите преди и след са измерени машинно,така че не може да говорим за човешка грешка.Продължавам с упражненията.Споделям това,за да окуража други ентусиасти:)

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.