Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Опыт дурака, или ключ к прозрению. Как избавиться от очков, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
Оценка
5,6 (× 26 гласа)

Информация

Корекция и форматиране
проф. Цвети (2010 г.)
Източник
star05.net

Издание:

Мирзакарим Норбеков. Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата

Превод: Румен Леонидов

Художник: М. В. Ленская

Издателство: „Жануа ’98“, София, 2004 г.

ISBN: 954–9589–81–1

История

  1. — Добавяне

У всеки се крие сила

Мнозина от нас не познават вътрешните си възможности, но всеки ги притежава, трябва само да умее да ги събуди, да ги накара да работят за него.

Това, което сте постигнали в живота, е само малка частица от заложения у вас потенциал. Казвам ви го като специалист с дългогодишен опит. Потвърждение са екстремните ситуации.

Ето ви няколко примера.

Как мислите, откъде се е взела сила у седемдесетгодишна жена да измине тринайсет километра снежни преспи с четирийсетгодишен син на гърба си и нито веднъж да не го остави на земята? А това е факт!

Когато хората прокарвали път със снегорин до мястото на аварията, за да спасят неколцина, помлени от трактор, видели следи само от един човек.

Как е могла жената от Санкт Петербург да се справи, държейки на височината на седмия етаж двегодишното си дете с една ръка, а с палеца и със средния пръст на другата — корниза, докато дойде помощ?

И когато я свалили, тя не била в състояние да си отвори пръстите. Няколко часа я успокоявали, докато пусне ръката на детето си. Каква свръхестествена сила!

Но тези сили дремят у нас, защото да си обслужим стомашно-чревния тракт не се иска много ум. Та се оказва, че у нас са задействани само 3–4 процента от мозъка. А човек умее много: да отгатва мисли, да предвижда бъдещето и т.н.

И у вас ги има тези сили, драги читателю. Трябва да намерим достъп до тях. Само с потребителско щение от типа „дай да плюскам!“ тази врата няма да се отвори, защото тя води в един вълшебен свят, където ще се изпълнят желанията ви.

Това е светът, в който вие сте повелител. Вратите му се отварят с три ключа: сила на волята, душа и разум. Трябва да съединим всичко заедно. Готови ли сте? Напред!