Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Опыт дурака, или ключ к прозрению. Как избавиться от очков, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
Оценка
5,6 (× 26 гласа)

Информация

Корекция и форматиране
проф. Цвети (2010 г.)
Източник
star05.net

Издание:

Мирзакарим Норбеков. Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата

Превод: Румен Леонидов

Художник: М. В. Ленская

Издателство: „Жануа ’98“, София, 2004 г.

ISBN: 954–9589–81–1

История

  1. — Добавяне

Нашето блато е най-хубаво

Всяка жаба си хвали гьола, но фактите са си факти!

Относно системата

Сигурно знаете, че съществуват най-различни методики, сигурно сте чели много книги за възстановяване на здравето и по-точно на зрението. Всяка от тях е добра посвоему и безусловно има право на съществуване. Но най-важната тайна на успеха все пак не е в методиките и книгите, а дали работите над себе си, или не. Ако не полагате никакви усилия, от само себе си нищо няма да се случи.

Изстраданата в многогодишни усилия система, която ви предлагам аз, също изисква от вас да вложите душевни и физически сили. Дали си заслужава, или не, ще решите вие.

Аз само ще ви кажа, че за възстановяване на зрението с 1 диоптър давам на курсистите си от 3 до 6 дни.

За разлика от други методики и комплекси, които обещават подобряване на зрението с 1 диоптър за 3–6 месеца, тази система е 30 пъти по-резултатна! Многократно е проверено.

И все пак тя не е панацея, защото не лекува болестта, а хронично болния! Не болестта е убиец, а самият хронично болен, който не желае да промени нищо у себе си.

Хората са лениви в основната си маса. По-лесно им е да гледат на света чрез посредници, тоест през очила, отколкото да се занимават с книги, камо ли да се учат по тях.

Човешката природа не може да се промени отвън. Тя се претопява вътрешно, защото при възстановяването на зрението се иска участие на самия щастлив собственик на цайсите. Ще се радвам да съм ви полезен, за да станете още по-силен.

Слава Богу, съществуват безброй постижения от скалпела до лазера. Но защо да ви бъркат в очите, ако причината за болестта е другаде? Да, точно където си помислихте.

Когато причината за заболяването е в душата, никакъв скалпел няма да помогне, така ли е?

Никаква техника не може да промени душата на човека. Ако пациентът е пасивен и чака да му се „върне здравето“ чрез капки, процедури, специални очила, той е обречен да чака вечно, защото пак ще се надява да му се даде и следващия път, и то повече. И скоро ще му стане много по-трудно „да получава“, защото организмът постепенно се изтощава от болестта и резервните му сили намаляват, намаляват, намаляват…

Пациентът се надява и не предприема нищо. Но ако със собствени усилия подхване нещата, ако се изправи срещу болестта рамо до рамо с лекаря, победата е сигурна.

Защо здравето на нашите курсисти и след три, и след четири години остава стабилно? Защото болестта си отива завинаги на ниво съзнание, душа, характер.

Възможностите на организма са неограничени.

А знаете ли, че мозъкът може да изгори тялото? Ако сте под хипноза и ви се покаже някакъв жетон или монета, а после ви се каже, че ще я залепят за кожата ви нажежена, докато всъщност ви докосват с картонче, на същото място ще се появи истински белег от изгорено и ще ви остане за цял живот.

Очакваното изгаряне наистина изгаря кожата. След година или две пак под хипноза ви се казва, че онова тогава е било топло картонено кръгче. До две седмици белегът ви ще се изличи завинаги. Организмът сам премахва последиците.

Имах интересен случай в практиката. На пациент с белези от 60 на сто изгаряния кожата успешно се почисти и стана равна и гладка. Разбрахте ли ме?