Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Опыт дурака, или ключ к прозрению. Как избавиться от очков, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
Оценка
5,6 (× 26 гласа)

Информация

Корекция и форматиране
проф. Цвети (2010 г.)
Източник
star05.net

Издание:

Мирзакарим Норбеков. Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата

Превод: Румен Леонидов

Художник: М. В. Ленская

Издателство: „Жануа ’98“, София, 2004 г.

ISBN: 954–9589–81–1

История

  1. — Добавяне

От писача, тоест от мен

Уважаеми читателю!

Държите в ръцете си книга, написана за вас, с цел да си възстановите зрението, да пробудите скритите способности в душата си и да се реализирате като Личност.

Подгответе се обаче, че още от първите страници текстът ще ви шокира, ще предизвика у вас буря от отрицателни емоции: възмущение, негодувание, гняв, обида, агресия срещу автора.

Готов съм да изтърпя всичко. Нещо повече, ще ви кажа, че ако това се случи, ще смятам задачата си за изпълнена.

Предварително знам, че ще си кажете:

Абе така не се пишат книги! Не може допустимото в устната реч да намира място в печатно издание! Какви са тези обиди и вулгарни грубости — те не говорят добре за автора!

Нима не съществуват определени граници, етични и морални норми, които не бива да се прекрачват по никакъв начин и в никакъв случай, и нищо не може да оправдае подобни крайности!

И сигурно ще ме упрекнете: всичко, написано тук, би могло да се изложи деликатно, да се обясни интелигентно, така че всеки да го разбере, и т.н., и т.н.

Същото бих казал и аз преди двайсет и повече години, когато бях под тоталната зависимост от доктори, процедури, лекарства, когато бях нереализиран в живота човек, без бъдеще и дори си мислех за самоубийство.

Да! Имал съм такива моменти.

Какво очаквате от инвалид първа група, завинаги „скачен“ към апаратурата за изкуствено пречистване на кръвта? И бездруго обречен! И само на двайсет години!

Официалната медицина не лекува това заболяване. Пациентът на доизживяване само се наблюдава, поддържат го с налични средства от арсенала и го гледат как бавно умира.

Не е ли страшно?

Твърде много ценя живота, за да правя чупки в кръста и да тракам токове в момент, когато просто времето ви свършва, когато бързо трябва да ви помогна да се освободите от тежестите, които са ви закотвили в блатото на болестите и нереализираните възможности.

Вие препускате, търчите нанякъде, с нещо се занимавате, не си позволявате дори за минутка да спрете и да се замислите: „Защо ми е всичко това? Къде отивам и какво ще остане след мен?“ Но дълбоко в душата, някъде много дълбоко, току ви прерязва болка, че нещо не е наред…

Време обаче няма! Постоянно трябва да се бърза. Въпросът е: накъде и защо?

Всъщност тъпчем на едно място, въртим се в кръг, а дори не го забелязваме. И всички усилия ни връщат пак в изходната точка.

Тъкмо заради това нарочно ви подлагам крак и ви препъвам — за да прекратите омагьосаното си въртене в кръга от проблеми и несполуки. В това е същината на метода.

Метод за ускорено възстановяване на зрението чрез волева емоционална самопринуда.

Повечето хора са емоционално задръстени, по-точно казано, емоционални кастрати. От къщи — на работа, от работа — вкъщи — така минават дните им. Те са като навити кукли. Потискат емоциите си. Дори да изскочи нещо, то обикновено е агресия.

Моята задача е да измъкна наяве това зло, което се е вкопчило във вас и ви разяжда отвътре. Живеете с този „гноен оток“ в душата, а циреят трябва да се отвори оперативно! Да се изчисти гнойното огнище! Тогава ще се открият способностите ви да съзидавате, да мечтаете и да въплътявате замислите си, ще ви се отворят всички пътища.

Никак не бих искал след прочитане на книгата да останете равнодушен и все тъй очилат, както сте сега. Умишлената смяна на емоциите в книгата е „хирургичният“ ми инструмент. Формулата е елементарна: ХАРАКТЕРЪТ И СЪДБАТА СА РАВНИ НА БОЛЕСТТА.

Тоест, ако човек страда от хемороиди, какъв му е характерът? Това е доказано на практика през вековете, потвърждава го и личният ми опит.

Следователно, за да подобрите здравето си и изобщо да промените към по-добро живота си, трябва да промените характера си, а това няма как да стане с празни придумваници.

Характерът се претопява вътрешно с непосредственото ви участие. Аз играя само ролята на катализатор. Затова бъдете готови за най-неочаквани и нетрадиционни за печатните издания нападки по ваш адрес.

Вътре във вас се крие голям диамант. Трябва само да се намери, да се очертае и да се разположи така, че да блесне с всичките си карати. Тогава ще можете да видите света с други очи, да откриете нови хоризонти в живота си. Аз съм готов да ви помагам по този път!

Животът не е толкова ужасно и сложно нещо. Той е такъв, какъвто е!

С искрено уважение и от все сърце:

Мирзакарим Норбеков