Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Опыт дурака, или ключ к прозрению. Как избавиться от очков, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
Оценка
5,6 (× 26 гласа)

Информация

Корекция и форматиране
проф. Цвети (2010 г.)
Източник
star05.net

Издание:

Мирзакарим Норбеков. Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата

Превод: Румен Леонидов

Художник: М. В. Ленская

Издателство: „Жануа ’98“, София, 2004 г.

ISBN: 954–9589–81–1

История

  1. — Добавяне

О, радост на очите ми, защо сте с очила?

Защото всички носят, бе-е-е…

Извадка от основния закон на овчето стадо. (Член 918, точка 10.1, страница 1846)

Още преди 20 години, когато тази система беше създадена и започнаха първите резултати, взех да викам: „Ура! Еврика! Открих!“

И какво успях да постигна оттогава? Да, наистина. От сто очилати сто захвърлят очилата.

Е, и?

Оказа се, че рожбата ми е мъртвородена, защото се бях изправил срещу човешкия мързел.

opityt_na_edin_glupak_kozeli.png

Кажете ми вие например защо носите очила. Няма ли начини за възстановяване на зрението? И не един и два, те са безброй! Просто съществува следната формулировка:

„Търсенето определя предлагането.“

Очилатият иска колкото се може по-бързо, по-лесно и същевременно ефективно да се отърве от слабото си зрение или от друга болест, а лекарят от своя страна — от болния.

Лекарят има норматив — еди-колко си души дневно, тоест трябва да приеме определен брой пациенти, да определи диагнозите им, да им предпише лечение и да ги прати в оптиката за очила. Би могъл да ви отдели максимум пет до десет минути. Това е положението.

И така, идвате при офталмолога, да речем, с късогледство или с астигматизъм. Той ви преглежда и ви пише рецепта за очила. След десет минути повече никога няма да ви види очите!

Което е чисто преувеличение, защото веднъж сложили очила, ще започнете да се убеждавате, че зрението ви все повече и повече ще се влошава.

Образно казано, ако тежестта на болния крак се поеме от патерици, кракът започва да атрофира. Тъй че усилията на двата крака постепенно се поемат от четири.

И ето ни вече пълзешком. Тоест пациентът от мързел пада до нивото на четириногите.

А в нашата система, ако имате примерно минус (или плюс) 2 диоптъра, за възстановяване на зрението ще са ви необходими десетина дни плюс четирийсет дни за адаптация. Трябва да се упражнявате три до пет пъти седмично по петнайсет до четирийсет минути. От това в глобален мащаб никой не намазва.

Но ако носите очила, постоянно влагате парите си в стока. Вие сте патриот, подпомагате икономиката. Стока — пари — стока.

Вие сте потребител, който носи доход на фирмите, предприятията производители (но със здравословното си състояние — щети за държавата). Затова потребителят постоянно трябва да бъде заинтересован да търси предлаганата продукция. В нашия случай на потребителя се налага винаги да е болен, тоест да носи очила. Ето ви една от причините да сте с очила.

Това е най-лесният за вас и най-доходният за другите начин да решите проблема си. Зрението ви се влошава — и след пет минути вече сте с „инвалидна количка“ на носа. Фирмите, които произвеждат очила, имат още един потребител. Вие сте доволен, а те пък предоволни!

Навремето в стотици страни изпратихме информация за нашата система за възстановяване на зрението. Само японците откликнаха, благодарим от сърце.

Те ни пратиха благодарствено писмо и споделиха резултатите си: „… С еди-коя си социологическа агенция — за да не засегнем всички останали, позволете ни да не споменаваме името и? — направихме изследване сред студентите. Положителният резултат е над 80 на сто. В настоящия момент обаче японската икономика не може да поеме подобно бреме…“

Пардон, какво общо има икономиката?

Следва обяснение:

„… Ако 10 на сто от близо 60 милиона японци с лошо зрение се откажат от очилата, ще останем със свръхпроизводство от 6 милиона непродадени очила.

Това би бил силен икономически удар за нас, така че предложеният начин за възстановяване на зрението е преждевременен за Япония.“

Внимание, отговор!

Законът на икономиката е ясен: потребителят не трябва да изчезне.

Ако оздравеете или умрете, не дай си Боже, няма да си купите очила. Нали? Цяла мрежа от ведомства и структури са заинтересовани хората да виждат зле.

Преди няколко години, когато мой ученик реши да открие свой учебен център за възстановяване на зрението, той за нещастие се оказа точно до фирма „Оптика“. Оттам деликатно му казали:

„Не ни се бъркайте в бизнеса! Не ни отнемайте клиентите!“

Така че поздравявам ви, мой скъпоценни, вие сте клиент! И ако смятате, че някой го е грижа за здравето ви, много се лъжете.

Точно обратното, благодарение на слабото ви зрение производителите на очила и капки за очи печелят много, а дават вид, че се грижат за здравето, за имиджа ви и т.н. Редовно ви предлагат да промените външността си, изкуствено създават мода, специално поддържат потребността постоянно да се сменят очилата.

При нас от сто души сто си възстановяват зрението. И то не само лесно — много лесно!

Най-тъпото е, че не се иска много ум, за да си възстановите зрението. Колкото го имаме, напълно ни стига и дори ще ни остане!

Нужни са знания и добросъвестен труд. Това е!

Така че, ако окончателно сте решили: „Край! Искам да се отърва от очилата и със собственото си усърдие да си възстановя зрението!“ — за това от вас се иска сила колкото за едно „пу!“.

Само трябва да знаете къде и как да плюнете. Нищо повече. И да се потрудите, естествено. За да съберете слюнка в устата си, само размърдване на мозъка няма да стигне!