Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Sinners, (Пълни авторски права)
Превод от
, ???? (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
3,9 (× 18 гласа)

Информация

Разпознаване и корекция
Xesiona (2009)
Сканиране
?

Издание:

Джаки Колинс. Грешниците

Оформление на корицата: Боян Филчев

ИК „Прозорец“

История

  1. — Добавяне

18.

Чарли не беше сигурен кога за първи път осъзна, че е направил ужасна грешка. Беше ли това в деня след сватбата му в Лас Вегас или на другия ден?

Като разглеждаше трезво нещата в реалната им светлина, той не можеше да си представи как е могъл да го извърши. Динди беше красива както винаги, но глупава, красива тъпа глупачка. Всеки път, когато си отвореше нацупените устни, беше за да поиска нещо.

Дори само след два дни това започваше да го вбесява.

— Скъпи, ще ми дадеш ли малко пари за рулетка? Сладур, ще ми купиш ли тези прекрасни диамантени и тюркоазени обеци? Котенце, дай пари за едно малко палтенце от норка, дето ме закриля от нощен въздух.

Той й даваше всичко, което тя искаше. В края на краищата това беше меденият им месец.

Обществената реакция за сватбата им беше смесена. Вестниците раздухаха цялата работа: КРАСИВА ЗВЕЗДИЧКА СЕ ОМЪЖВА ЗА ЧАРЛИ БРИК и подобни заглавия обиколиха света.

Личните познати бяха нещо различно. Джордж пристигна със самолет и той и Динди като че ли веднага станаха врагове.

Маршъл определено беше груб по телефона; той говори само за работа и не засегна сватбата до края на разговора, когато измърмори „много късмет ще ти е необходим“.

От Англия пристигна дълга телеграма от майка му. „Сине, какво си направил? Не можа ли да почакаш? Пристигам скоро. Серафина, твоя любяща майка.“

На Чарли му тежеше това, че не всички се навъртаха наоколо да му разправят какъв късмет има, като се е оженил за такова страхотно младо момиче.

Беше вбесен от това, че нямаше нито дума от Лорна.

Серафина беше леко разстроена, защото не беше присъствала. Тя не обичаше да изпуска каквото и да било и с нетърпение очакваше предстоящото си пътуване до Холивуд. Една нова снаха не беше точно това, което очакваше.

Динди веднага започна да ревнува от Джордж. Той пристигна след сватбата и както обикновено стоеше близо до Чарли, на разположение за всичко.

— Навсякъде ли ще върви с нас? — попита тя малко ядосана, защото Джордж се навърташе около тях на плувния басейн през целия ден, а сега се беше върнал в техния апартамент и инсталираше стереоуредба.

— Той не те притеснява, нали, скъпа? — попита Чарли меко.

— А, не — сви рамене тя — мисля да сляза долу и да огледам магазините. Ще ми дадеш ли малко мангизи?

Чарли започваше да се дразни от непрекъснатата употреба от страна на Динди на това, което той считаше за агресивна фразеология.

Той й даде още една пачка долари, тя пилееше парите като конфети. Тя излезе и той отиде да наблюдава работата на Джордж по стереоуредбата.

— Колко време ще стоим тук? — попита Джордж.

Вече беше преценил сватбата като печална загуба и не можеш да разбере защо Чарли беше излязъл такъв глупак.

— Няколко дни, може и повече. Мислех си да те накарам да откараш обратно мезератито и да се върнеш да ни вземеш с мерцедеса. Има няколко къщи, които можеш да огледаш за мен. Ще трябва да уредя нещо преди да дойдат децата.

 

Долу Динди си купи три чифта бански и голяма сламена шапка. Останалата част от парите тя занесе на рулетката и заложи на двадесет. Тя прехапа устни от вълнение, като наблюдаваше как се върти колелото и хоп — падна се двадесет. Тя изписка от радост, след това управителят застана зад нея и измърмори:

— Продължете на същото.

Тя погледна нагоре към него. Той ухаеше на много особен лосион за след бръснене. Тя остави парите и двадесет отново спечели. Беше спечелила цяла бала пари.

Той се засмя и я хвана за ръката.

— Вземай веднага всичко.

Тя му се усмихна.

— Парите ли?

— Засега

Те се разбраха.

Динди почувства гъдел от възбуда. Чарли не я възбуждаше. Тя не се чувстваше свободна да е самата тя. С него тя още се правеше на малкото момиченце.

— Виж, ако искаш да си преброиш парите, имам апартамент на осемнадесетия етаж, апартамент Е.

Той й намигна и се отдалечи.

Е, кучият му син наистина беше уверен в себе си, но какво от това, тя нямаше какво да губи. Сега тя беше омъжена дама, а забавлението си е забавление.

Тя загреба чиповете си и отиде да ги смени. После взе асансьора за осемнадесетия етаж.

* * *

Те останаха в Лас Вегас пет дни, през които на Чарли му писна здравата. Той с нетърпение чакаше да се залови за работа. Анжела Картър беше подписала договор за „Въртележка“ и новият сценарий беше готов. Те все още търсеха друго момиче, тъй като Сънди Симънс не беше приела. Беше само малка роля и не представляваше голям проблем. Без знанието на Чарли, Динди имаше планове да грабне ролята за себе си. Малко ще си поприказва с Маршъл, ще намекне няколко пъти на Чарли и цялата работа щеше да е в кърпа вързана.

Джордж беше избрал къща в Бел Еър, която мислеше, че Чарли ще одобри. Беше огромно имение със закрит и открит басейн, тенискортове, отделна къща за гости, безброй спални и зали за развлечения. Беше я предпочел пред стъклените и модернистични сгради на Холивуд Хилс. Джордж инстинктивно знаеше, че Динди би предпочела модерната къща, затова беше избрал тази.

Чарли беше въодушевен от това. Имаше предостатъчно стаи, за да събере всичкото си стереооборудване, плочи, ленти, камери и другите си играчки, които обожаваше. Беше страстен колекционер, хващаше се за нещо месеци наред, след това го зарязваше и започваше да търси нещо ново. В момента неговата страст бяха стереото и колите, но той току-що навлизаше във фотографската си фаза.

Динди беше впечатлена от къщата. Беше прекарала великолепно в Лас Вегас и се върна в Холивуд натоварена с дрехи, бижута и филмова звезда за съпруг. Какво повече би могло да иска едно момиче? Тя дори не си направи труда да си събере нещата от стария апартамент, просто нареди на хазайката по телефона да намери паспорта й и да й го изпрати по пощата. На кого му трябваха стари неща, щом можеше да има всичко ново?

Тя откри сметки навсякъде и още първия ден след завръщането си тръгна да харчи бясно.

 

Клей и Натали Алън пристигнаха в града.

— Защо да не си направим малко вечерно парти, нещо като празненство? — Чарли попита Динди. — Можеш да поканиш колкото искаш твои приятели. Ще се погрижим за тях.

Беше решил да се възползва, докато това е възможно, от грешката си. В края на краищата Динди беше много млада и сигурно нямаш да е никакъв проблем да я превърне в този тип момиче, за каквото мислеше, че е оженил. Тя като че ли беше склонна да се оправи.

— Да — Динди кимна замислено.

Кого от така наречените си приятели можеш да покани? Всички момчета, които беше изчукала. А колкото до приятелките й, кой имаше нужда от тези устатници? Единственият човек, за когото се сети беше Сънди Симънс.

— Нямам много приятели тук — каза тя. — Много от близките ми приятели и цялото им семейство са във Филаделфия.

Тя никога не беше ходила във Филаделфия, но си помисли, че звучи като доста уважаван град, откъдето да произлизаш. Всъщност тя беше родена в Аризона и не се беше връщала там откакто избяга от града с един търговски пътник, когато беше на петнадесет години.

— Не трябва да бъде голямо парти — каза Чарли.

Той не искаше да представи новата си съпруга на семейство Алън съвсем сама; тя изглеждаше по-интелигентна сред хора.

— Ще го направим скромно — само Маршъл, Сай и Емералд Хамилтън, Клей и Натали и още няколко души.

— Най-добрата ми приятелка е Сънди Симънс, бих искала да поканя нея.

— Чудесно. Приготви списък и ще се опитаме да го уредим за уикенда.

Той излезе да учи новия си сценарий. Всичко щеш да тръгне както трябва. Сега поне няма да му се налага да тича след малките мацки. Можеше да се съсредоточи върху работата, а Динди скоро щеш да бъде заета с децата, които пристигаха. Може би тя и Натали ще станат приятелки. Натали би могла да я научи на много неща.

Той просто трябваше да помни, че тя е седемнадесет години по-млада и не е видяла много. Всичко щеше да се подреди.