Звездно дете (The Starchild Trilogy)

Сваляне на всички:

Хичи (The Heechee)

Сваляне на всички:

Човек плюс (Man Plus)

Сваляне на всички:

Роман

Сваляне на всички:

Новела

Повест

Сваляне на всички:

Разказ

Сваляне на всички:

По-долу е показана статията за Фредерик Пол от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Фредерик Пол
Frederik Pohl
Frederik Pohl Eaton 2008-05-17.png
Роден
Починал

Националност Флаг на САЩ САЩ
Професия писател
Литература
Псевдоним Елтън Андрюс
Период 1939-2013
Жанрове научна фантастика
Награди Небюла 1976, 1977

Уебсайт www.frederikpohl.com
Фредерик Пол в Общомедия

Фредерик Пол (на английски: Frederik Pohl) е американски писател на научна фантастика.

Биография и творчество

Фредерик Пол е роден на 26 ноември 1919 г. в град Ню Йорк, САЩ. Завършва техническо училище в Бруклин. На 19 години заедно с Айзък Азимов, Сирил Корнблът и Деймън Найт основава Дружество на футурианците.

Публикува своите произведения под различни псевдоними в списанията „Astonishing Stories“ и „Super Science Stories“, които сам издава. Издава списанията „If“ и „Galaxy“ до 1969 година. След 1953 г. започва да издава произведения, подписани с неговото собствено име.

За разказа „Среща“ в съавторство със Сирил Корнблът е отличен с награда Хюго. „Звездното дете“ и „Сага за кукувицата“ са продукт на сътрудничеството на Фредерик Пол и Джак Уилямсън. Първият му роман „Човекът плюс“ е награден с наградата „Небюла“, а вторият – „Гейтуей“ – с „Небюла“, „Хюго“ и мемориалната премия на Джон Кембъл.

Произведения

Вижте също

Външни препратки