Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
E., (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,5 (× 4 гласа)

Информация

Корекция и форматиране
in82qh (2019)

Издание:

Автор: Мат Бомонт

Заглавие: Е

Преводач: Светлана Ахчийска

Година на превод: 2018

Език, от който е преведено: английски

Издател: Читанка

Година на издаване: 2020

Тип: роман

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/9088

История

  1. — Добавяне

Понеделник
7 февруари 2000 г.

Лиам О’Кийф/[email protected]07.02.2000 г., 10:31 ч.

До: Брет Топовлски/[email protected]; Винс Дъглас/[email protected]

Копие:

Относно: добре дошли

Как беше в Тенерифе? Ядове, чукане и тен, а? Изненадвате ме. Както и да е, дано да сте си отпочинали преди първия работен ден в Ти Би Дъбълю Ей. Върху какво работите? Не ми казвайте. Върху „Кока-кола“. Между другото, като видите Бийти, предайте му от мен, ако държи да се нарича „рекламист“, да си проверява правописа — „мамак му“, моля ви се!

Пропуснахте първото излъчване на рекламата ви за ЛЮБОВ. Аз я хванах в „Саут Парк“[1] в петък. Страхотна е, момчета. Само че, Вин, според Лол косата ти била много дълга.

Пропуснахте и изпращането на Крътън миналата седмица. Като старши кретен с най-голям стаж в агенцията, Дан Нещастника произнесе искрена и вълнуваща реч. Тя съдържаше думи, като „крупен“, „принос“, „реклама“ и „история“. За другото се сещаш. Събрали бяхме едва 47 долара за прощален подарък, но Крътън стоя само половин час и не дочака да му връчим шест чаши за вода в ръчно изработена кожена сувенирна касетка — неблагодарен педал!

В „Милър-Шанкс“ — Букурещ, не знаят какво ги чака. Само след две седмици под неговото ръководство ще замечтаят за безгрижните дни на комунизма.

На Джъдж-Демон страшно й пасна да работи за Дан. Вече каканиже, че е лична секретарка на един от най-опитните директори в рекламата и че й дължим по-голямо уважение — двамата са си лика-прилика.

Лол изглежда невероятно в деловия си костюм пред кабинета на Бари Клемънт. Той още не е пристигнал, но надявам се, няма да внуши на бъдещата г-жа О’Кийф (виж, запознах я с мама, което за мен почти е равносилно на годежен пръстен), че е твърде важна за мен. Но пък от сутринта тук работи апетитната й приятелка Деби, така че винаги има и план Б.

Промените не се отразиха никак на Пинки. Тя си е все същата откачалка. Хипнотерапевтката й й казала, че е прероденият Ърнест Хемингуей. Това обяснява писателските й способности и пристрастеността й напоследък към лулите.

Засега няма и следа от Хорн, а докато не го намерят, не могат да го уволнят. Той е хитра лисица, но не е Рони Бигс[2]. Рано или късно ще се появи. Казват, че президентът на МШ — Манила, го забелязал пред бар за травестити. Говори се също, че щял да води предаване в най-гледаното време по ЛЮБОВ — „На живо от вертепа на мадам Жо-Жо“. Не, току-що си го измислих.

Това са новините, които може да се предадат писмено. Врътни една шайба, щом ви включат телефоните. Аз имам работа — ще търся партньор на Глория Хънифорд в новата ни реклама за „Фрийдъм“. Трябва да е достатъчно млад, за да прилича на неин любовник, но не и на син. Границата е доста неясна.

Ще приключа с вест от „Зоната на здрача“[3]. Импресариото на Куентин Тарантино току-що се обадил на Лол да попита кога ще са снимките за рекламния клип на „Кимбел“, за да ги включат в натоварения график на артиста. Иди, че разбери.

Хариет Грийнбаум — 07.02.2000 г., 11:11 ч.

До: Зоуи Кларк

Копие:

Относно: жадна съм

Ако успееш да отлепиш за миг носа си от „Космополитън“, донеси ми нова каничка с кафе.

Хариет Грийнбаум — 07.02.2000 г., 11:25 ч.

До: Всички отдели

Копие: Джеймс Вайсмюлер/[email protected]

Относно: НОВО НАЧАЛО

Годината започна доста бурно, но съм сигурна, че наложилите се промени ще са интересни и положителни.

Първо, бих искала да изразя огромната си благодарност към Дейвид Крътън. С херкулесовските си усилия той ни осигури солидна основа, върху която да изградим светлото си бъдеще. В негово лице ние загубихме, а румънският ни офис спечели една силна личност с несекваща енергия.

Второ, нека заедно да поздравим Дан Уестбрук на новото му, изключително важно, поприще като директор на ресурси и квалификация. Програмата ни за подбор и обучение на млади кадри попада в отлични ръце.

Накрая искам да изразим всеобщата си подкрепа за новите ни творчески директори.

През последните шест месеца Пинки Фалън неведнъж е демонстрирала своята всеотдайност и дарба. Тя заслужава тази възможност да поведе „Милър-Шанкс“ към нови творчески висоти.

В лицето на Бари Клемънт, който днес идва при нас от „Абът-Мийд-Викърс“, ще има чаровен, опитен и невероятно талантлив заместник.

Повишението на Пинки и привличането на Бари са символ на нашата решимост да заемем видно място в британския рекламен бизнес.

Да им помогнем да започнат с летящ старт, като спечелим конкурса за „Барби“.

Хариет Грийнбаум

Президент

Пинки Фалън — 07.02.2000 г., 11:34 ч.

До: Хариет Грийнбаум

Копие:

Относно: „Барби“

Хариет, знаеш моите резерви. Не мога да одобря стока, която цинично експлоатира момиченцата на доста крехка възраст и им налага потискащи стереотипи. Бих променила мнението си, ако успеем да ги убедим да променят радикално гамата си от продукти. Помисли колко положителни модели за подражание можем да дадем на децата. Представи си Барби шофьорка лесбийка, Барби самотна майка или Барби размер XXL. Дали с Бари да не съберем няколко тандема, за да го обсъдим… :)

Бележки

[1] Анимационен сериал. — Б.пр.

[2] Участвал във великия влаков обир през 1963 г.; през 1965 г. бяга от затвора и до 2001 г. се крие в Бразилия. — Б.пр.

[3] Американски телевизионен научнофантастичен сериал. — Б.пр.

Край