Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
E., (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,5 (× 4 гласа)

Информация

Корекция и форматиране
in82qh (2019)

Издание:

Автор: Мат Бомонт

Заглавие: Е

Преводач: Светлана Ахчийска

Година на превод: 2018

Език, от който е преведено: английски

Издател: Читанка

Година на издаване: 2020

Тип: роман

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/9088

История

  1. — Добавяне

Вторник
18 януари 2000 г.

Хариет Грийнбаум — 18.01.2000 г., 8:47 ч.

До: Дейвид Крътън

Копие:

Относно: „Кока-кола“

Тъй като Кели ще дойде в 16:30 ч., реших, че ще е разумно да й представим структура за управление на бюджета. Съставила съм план. Може ли да го обсъдим преди обяд?

Сигурно ще се зарадваш, като ти кажа, че снощи на Перти му домъчня за теб. Качи се на масата и в твоя чест изпя „Нужен ми е герой“. Беше много забавно, но сигурно само ако беше го видял.

Зоуи Кларк — 18.01.2000 г., 7:57 ч.

До: Хариет Грийнбаум

Копие:

Относно: „Кока-кола“

Получих гласовото ти съобщение да ти запазя час при Дейвид. 11:15 става ли? Още го няма, но ще му кажа, като дойде.

Зоуи Кларк — 18.01.2000 г., 9:19 ч.

До: Лорейн Палистър

Копие:

Относно: шибаната ми глава!!!!!!

Не мога да гледам от главоболие и повърнах на спирката на метрото.!!!!!!! Никога, никога, никога, никога повече няма да пия, кълна се!!!!!!!!! Както и да е, толкова бързах да пристигна навреме, а Дейвид е решил точно днес да закъснее за първи път от милион, трилион години!!!!!!!!!! Току-що ми се обади от колата си. Щял да пристигне след половин час!!!!!! Какво стана с теб? За последен път те видях, когато Лиам беше си заврял главата под полата ти!!!!!! Добре ли си изкара после?!!!!

Зоуи Кларк — 18.01.2000 г., 9:43 ч.

До: Лорейн Палистър

Копие:

Относно: Кретен

Току-що дойде. Нареди да отменя всичките му срещи и да не го свързвам по телефона!!!!!!!!!!! Казах му, че Хариет иска да го види, а той ме замери с мобилния си телефон!!!!!!!!!!!!!! После влезе в кабинета си и затръшна вратата!!!!!! Адски е ядосан!!!!!!!!!!!!!!

Дейвид Крътън — 18.01.2000 г., 9:48 ч.

До: Хариет Грийнбаум

Копие:

Относно: ти

Разговорът ми с Вайсмюлер придоби неочаквани обрати. Той не е много доволен. А следователно и аз. Ела веднага.

Даниъл Уестбрук — 18.01.2000 г., 10:29 ч.

До: Дейвид Крътън

Копие:

Относно: „Кока-кола“

Съжалявам, че не ми се удаде възможност да те поздравя лично. Това е невероятна победа. Във и извън агенцията има много хленчещи създания, които не вярваха, че ще успеем, но аз през цялото време им казвах, че след като ти си начело, ще ги опровергаем. Още от самото начало, когато отидох в „Кока-кола“ да взема заданието, хранех добро предчувствие.

Сега започва истинската работа. Снощи останах до късно, за да нахвърля структурата за управление на бюджета и бих искал да я обсъдим. Кога си свободен?

Дейвид Крътън — 18.01.2000 г., 10:37 ч.

До: Даниъл Уестбрук

Копие:

Относно: „Кока-кола“

майната ти

Лиам О’Кийф/[email protected]18.01.2000 г., 10:51 ч.

До: Брет Топовлски/[email protected]

Копие:

Относно: много странно

Стана ли или си се задавил с повърнатото и си умрял в съня си? Тук става нещо странно. Хариет е разговаряла с Крътън при закрити врати и според радио Зоуи имало сериозни крясъци и мятане на твърди предмети. Хариет слезе преди няколко минути и завлече Пинки в дамската тоалетна. Аз изпратих Лол да ги подслуша и се оказа, че Тарзан В. е показал жълт картон на Крътън — заради „Сън“, великата кражба на идеята за „Кока-кола“, обвиненията на Карла Браун, „Кимбел“ и какво ли още не. А вероятно и заради неспособността му да прави по четири часа на ден коремни преси в стил Тарзан. Длъжностната характеристика на Крътън изисква да прехвърли вината на друг и той си е избрал Хариет — твърди, че му е подляла вода. Ако питаш мен, Вайсмюлер е неблагодарен. Спечелването на „Кока-кола“ нищо ли не значи? Не ме разбирай погрешно. Не ми е жал за Крътън, но мразя шибаните янки. Педали!

Както и да е, надигни се от леглото и си намери работа. Писна ми да плащам данъци и да гледам как мързеливи сюнгери като теб не вършат нищо, само зяпат Джери Спрингър. Аз чета „Дейли мейл“.

Кели Деринджър/[email protected]18.01.2000 г., 11:13 ч.

До: Дейвид Крътън/[email protected]

Копие: Джеймс Вайсмюлер/[email protected]

Относно: промяна на обстоятелствата

Скъпи Дейвид,

Пиша настоящото с най-голямо съжаление, но смятам, че нямам друг избор.

Когато снощи се прибрах вкъщи, заварих сина си на компютъра. Друг път не бих те занимавала със семейното си битие, но сега случаят е различен. Похвалих се с новата ни рекламна агенция и за да ми покаже компютърните си умения, той потърси „Милър-Шанкс“ в Интернет.

Намери кратък видеозапис. Главни герои в него са творческият ви директор и един травестит, които извършват невероятно гнусен акт в кабинета, който беше ми показан вчера следобед.

Разбираш, че сутринта не можех да не уведомя колегите си за това печално разкритие. След кратко обсъждане стигнахме до единодушно решение.

Марка като „Кока-кола“ — гордееща се с високи стандарти и семейни ценности — не може да бъде поверена на хора с толкова либерални разбирания.

Ето защо със съжаление ти съобщавам, че в края на краищата няма да възложим рекламния си бюджет на „Милър-Шанкс“. Както ще прочетеш в пресата, натоварихме Ти Би Дъбълю Ей със задачата да ни представлява.

Искам още веднъж да ти благодаря за високо професионалната презентация. Съжалявам само, че тя даде не особено правдива представа за пълния обхват на способностите ви.

И ако може накрая да изразя личното си мнение, омерзена съм до дъното на душата си, че станах свидетелка на перверзиите, които допускаш да се вършат в офиса ви. Не ми достигат думи обаче да опиша колко ядосана съм, че на тях бяха изложени и децата ми.

Искрено твоя,

Кели Деринджър

Старши вицепрезидент, маркетинг и промоции, „Кока-кола“ ВБ

Зоуи Кларк — 18.01.2000 г., 11:19 ч.

До: Кен Пери

Копие:

Относно: спешно

В кабинета на Дейвид се счупи прозорец! Би ли изпратил хора да почистят? Благодаря!!

Лиам О’Кийф/[email protected]18.01.2000 г., 11:31 ч.

До: Брет Топовлски/[email protected]

Копие:

Относно: прощалния ти подарък

Помниш ли, че снощи с Вин бяхте много пияни и оставихте моторите си пред агенцията? Твоят Р1 вече има аксесоар, за който в „Ямаха“ не са и сънували — лаптопът на Крътън е в резервоара ти. Май току-що загубихме „Кока-кола“.