Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Sins of Angels, ???? (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
2,3 (× 3 гласа)

Информация

Сканиране
Strahotna (2017)
Корекция и форматиране
NMereva (2017)

Издание:

Автор: Луиз Пенингтън

Заглавие: Греховете на ангелите

Преводач: Тинко Трифонов

Година на превод: 1995

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Компас“

Град на издателя: Варна

Година на издаване: 1995

Тип: роман

Националност: английска

Печатница: „Абагар“ АД — В. Търново

Редактор: Любен Иванов

Художествен редактор: Светлана Стоянова

Художник: Борислав Чонков

Коректор: Диана Черногорова

ISBN: 954-8181-94-0

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2896

История

  1. — Добавяне

Кения — шест месеца по-късно

Пътят в пустинята сякаш трептеше над маранята. Белият прах се виеше във въздуха и отново падаше на земята, само за да го вдигне следващият порив на вятъра. Далеч напред, на хоризонта, в горещината се издигаше възвишение, голямо колкото палец. Водачът вдигна ръка и посочи:

— Марсабит.

Джаки вдиша дълбоко и се почуди защо й бе потрябвало толкова много време, за да вземе решението си да дойде. Ден след ден, седмица след седмица тя усещаше засилващия се порив, желанието, което в крайна сметка бе станало безпощадно силно.

Преките й ангажименти към представлението свършиха отдавна, продажбите вървяха като лавина. Международният отзвук бе много благоприятен, получиха се няколко предложения за постановки в чужбина. По ирония на съдбата майка й й благодари за успеха на представлението, защото британските вестници накарали американските да изоставят темата за Анджела Касини в най-подходящия момент. Естествено вниманието бе насочено към бившия й съпруг — Дейвид Джоунс и дъщеря му — продуцентката Жаклин, която в настоящия момент очарова Уест енд с нов, великолепен спектакъл, основаващ се на живота на Мерилин Монро.

Макс се ожени за Надя и вече работеше по други проекти; Алдо бе отворил музикална школа в Банкок — само като си помисли човек, на края на света; а Роуз най-сетне се бе върнала, за да се присъедини към Луси в шоуто — малко попораснала и може би малко помъдряла.

Няколко дни преди баща й да почине, Джаки получи телеграма от майка си, в която й съобщаваше, че се омъжила отново — за австрийски граф. Дрю, разбира се.

Джаки обърна лице към прозорчето — към пустинята, очите й се бяха изпълнили със сълзи. Баща й в крайна сметка тъй и не успя да дойде в Кения; само четири седмици след края на снимките, докато бе в разгара на стягането на багажа си за пътуването с Клеър, той колабира с масивен кръвоизлив.

Тя пое дълбоко дъх; наближаваше рожденият му ден и Клеър щеше да дойде, заедно щяха да разпръснат праха му от планината над езерото Рай… което, в известен смисъл, беше и желанието му.

Тя отметна глава, за да погледне в безкрайността на синьото пустинно небе. В далечината се надигна рояк птици, сетне се спусна, после пикира остро и се понесе към планината — Марсабит.

Където бе Джейми.

Край