Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Let’s Face It, Men Are %\&?% (What Women Can do About It), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Еми (2015)

Издание:

Джоузеф Рок, Бари Дънкан. Да си го кажем направо: мъжете са задници. А могат ли жените да ги променят

Американска. Първо издание

ИК „Сиела Софт енд Пъблишинг“, София

Редактор: Виолета Игова

Технически редактор: Божидар Методиев

Предпечатна подготовка: Светла Димитрова

Художник: Любомир Бориславов Пенов

ISBN: 954-649-228-0

История

  1. — Добавяне

Въведение

Въпреки че тази книга не засвидетелства симпатия към мъжете, ние в никакъв случай не твърдим, че всички мъже са задници. Нито пък се съмняваме в това, че сигурно има някакви причини, които обясняват защо тези, които са, са станали такива. Но просто ни е омръзнало тези причини да бъдат използвани като оправдание за нетърпимото им поведение.

Жените винаги са били прекалено доброжелателно настроени и склонни да се съмняват в лошите намерения на мъжете, твърде търпеливи и преизпълнени с разбиране, готови до безкрайност да чакат мъжкия „потенциал“ да покълне под лъчите на безусловната им любов. И така, в тази книга ще говорим без заобикалки за определен тип мъже, именно за да дадем на жените възможност да бъдат овъзмездени за тези проявяващи се при тях тенденции. Ще опишем с кои от най-разпространените видове (и подвидове) от този тип мъже обикновено се сблъсквате и ще ви предложим някои начини да ги разпознавате и отбягвате. Една следваща част от книгата ни е посветена на жените, които вече са обвързани в съжителства с подобни разрушителни мъже. В нея разглеждаме различните въпроси, свързани с дилемата на жената, и даваме някои съвети относно това как да реши дали да остане, или да напусне подобен мъж. За жените, решили да се отърват от едно такова съжителство, предлагаме няколко практически подхода. Жените, решили да продължат подобна връзка, ще открият в книгата ни някои благоразумни предложения относно това как да се справят (и може би да променят) своя специфичен… тип мъж.

Въпреки че се опитваме да представяме нещата откъм смешната им страна, знайте, че това, което ви казваме, е пределно сериозно. Както вече ви е известно, мъжете могат да бъдат задници — при това големи! — и обвързването с такива вредни мъже може наистина да отрови живота на жената. Надяваме се, че използваният от нас хумор не само ще направи тази изключително сериозна тема по-лесна за преглъщане, но и ще ви подтикне да противодействате по някакъв начин на гнетящото ви положение. Защото понякога насмешката над собствените ни слабости може да ни открие нов поглед към проблемите и да ни подскаже нови методи за борба с тях.

Надяваме се да ви помогнем:

1. Да бъдете по-внимателни при избора на мъжа, комуто ще дарите безрезервно своето разбиране и подкрепа;

2. Сериозно да обмислите перспективите за бъдещето си, ако вече сте обвързани с подобен отровен мъж[1];

3. Да използвате скритите във вас сили, за да се противопоставите на всеки опит за манипулиране и деспотичен контрол от страна на партньора ви, като се постараете да си извоювате по-добър живот за вас самите, а поемайки нещата в свои ръце — и да подготвите почвата за промяната на мъжа.

Бележки

[1] „Отровни хора“ е понятие, възприето от съвременната психология и психотерапия, за да обозначи онези индивиди, чието негативно мислене и поведение — към света, към другите хора и към самите себе си — вгорчават не един живот. Повече информация по този въпрос може да получите от посветената на тази тема книга на д-р Лилиан Глас „Отровните хора: 10 начина да се справим с хората, които превръщат живота ни в ад“, ИК „Сиела“, 1999 г. — Б.прев.