Кръстьо Кръстев
WWW.MUTANTI.COM (2) (Балкански киберпънк роман)

Към текста

Метаданни

Данни

Година
(Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Кръстьо Кръстев написа „WWW.MUTANTI.COM“ малко преди 2000 г. Публикува го с продължение в списание „Фрас“, което определи и структурата на романа. Когато завърши текста, му предложих да го публикувам в Мрежата и Кръстьо се съгласи, като дописа две нови глави — Log 1 и Log2. Сега, 11 години по-късно, ми хрумна, че няма да е лошо да форматирам романа като е-книга и да го пусна из Мрежата. Така и направих. Приятно четене.

Весел Цанков

2012 г.

История

  1. — Добавяне

Файл 1: В начале бе карма

В начале бе карма.

Инфузория, бодлив смрадливец, скункс, пръч, слонско добиче, магарешки трън, какаду. Така се прераждаше в реката на живота Мутантът Крум. Карма.

НИКОЙ НЕ Е ИЗБЯГАЛ ОТ КАРМАТА СИ. ЗА ПО-ПРОСТИТЕ: „КАРМА“ В МНОГО СВОБОДЕН ПРЕВОД ЗНАЧИ НЕЩО КАТО „СЪДБА“.

Ето я вселенската хранителна среда. Далечно подобие на овесена каша. Праз с грис, вряща кока-кола с водорасли, жабуняк с витамин Це. Кипи и пулсира като помия в запушена кухненска мивка. Надига се мехур. Чува се музика… „Така каза Заратустра“ от Рихард Щраус… ПЛЬОК!

ЕТО ТИ ГО И КРУМ! ДОБРЕ ДОШЪЛ, ВЕНЕЦ НА ТВОРЕНИЕТО!

ЕГН 5102126768, пол — сравнително мъжки, ръст — какво да говорим, очи — гуреливи. Особени белези? Има време, има време, ще се покрием и с белези!

КРУМ КРУМОВ КРУМОВ. В начале вселената в Главния Компютър е далеч по-проста. Майката на Крум прилича на другаря Сталин по мустаци и по възгледи, баща му прилича на уранова къртица, кърти руда в Бухово, зарежда с избухлива материя полигона в Семипалатинск, а благодарност никаква. Само снимката му е залепена в кръчмата „Куцото куче“ с нареждане от кварталния милиционер да не се дава пиене на лицето бай Крум.

В първия момент в Големия Сървър всичко е спокойно. Лежи бебето Крум и чува, иде жената в бяло, носи инжекция АНТИКРЕТЕН, най-нова ваксина, рожба на академик Лисенко, да олисее дано! И чува бебето, как пише ли пише доклад другаря Вълко Червенков, гори от вдъхновение червеният му врат…

А-а-а, ще се покриваме с лишеи ние, ще се дерем по цели нощи, дебне ни шарката, точи рендето си ДОСО, като се свърши оризът, пускат брашно, като има купони за олио, няма мира в пространството, бъдещето е неясно, а по радиоточката блестят житата, та не се траят…

НАНИ КРУМЕ, НАНИ-НА! СПИНКАЙ СВИДНО ЧЕДО НА ВСЕОБЩОТО ПРАВО НА ЧОВЕКА НА ОРГАЗЪМ!

В СЛЕДВАЩИЯ ФАЙЛ: Крум Крумов Крумов Овърдрайв. Какво казаха орисниците за Крум? Първата бира, да се свети Царството и!