Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Complete Idiot’s guide to Diabetes, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
няма

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Steis (2014 г.)

Издание:

Автор: Д-р Майер Б. Дейвисън; Дебра Л. Гордън

Заглавие: Енциклопедия на диабетика

Преводач: Таня Виронова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Хомо Футурус

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011

Националност: американска

ISBN: 978-954-8086-46-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2057

История

  1. — Добавяне

Благодарности

Тази книга беше плод на общите усилия на един колектив и затова искаме да благодарим на хората в издателството за тяхното търпение и разбиране, както и за напътствията им по време на процеса, особено на редактора Мак Сандърт и на техническия редактор Джини Блее Монро.

Дебра иска да изкаже специалните си благодарности на доктора на медицинските науки Майър Б. Дейвидсън. Той отдели огромно количество време от изключително натоварената си програма, за да работи върху тази книга, обяснявайки търпеливо нюансите между психология и диабет, без да се оплаква. Тя също така благодари на своя агент — Мерилин Алън, за това, че привлече вниманието й към този проект, и на Катлийн Уевър, която има диабет тип 2 и бе така щедра да сподели своя опит с тази болест. И разбира се, огромни благодарности на своя вечен пациент, любимия й съпруг, и на синовете й Гълъм, Ян и Джонатан за разбирането защо майка им непрекъснато, да, непрекъснато е пред компютъра.

За тази част Майър бе особено впечатлен от Дебра и нейната способност да възприеме и опише толкова много информация толкова бързо, и в по-голяма част от случаите — правилно.

Благодарни сме за експертния принос по отношение на дискриминацията на работното място в глава 15 на Майкъл Грийн — адвокат, специализирал дискриминационно право на работниците. Той е бивш председател на борда на директорите на Асоциацията на диабетиците в Америка (1993–1994) и е посветил усилията си на хората с диабет. Бил е доброволен адвокат на Асоциацията на диабетиците в Америка в много процеси. Господин Грийн е партньор в адвокатската кантора на Розентал и Грийн.