Престън Б. Никълс, Питър Муун
Проектът Монтоук (30) (Експерименти във времето)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Montauk Project (Experiments in Time), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4,5 (× 10 гласа)

Информация

Сканиране
pechkov (2013 г.)
Разпознаване, корекция и форматиране
plqsak (2013 г.)
Редакция
Издателство «Паралелна Реалност»

Издание:

Престън Б. Никълс, Питър Муун. Проектът Монтоук. Експерименти във времето

Първо издание на български език

Превод: Емилия Манолова

Предпечат: Георги Ташков

ИК „Паралелна Реалност“, София, 2009 г.

ISBN: 978-954-92354-1-8

История

  1. — Добавяне

Приложение Ж
Речник

Амплитрон — мощен УКВ усилвател. В Монтоук служеше като краен усилвател на предавателя, преди дадена функция да се излъчи от антената. Една голяма тръба с тегло 136 кг. и достигаща 88 см. в нейната най-голяма част.

Биоритъм — това е езотеричен термин и се отнася до всяка редовно повтаряща се жизнена функция в даден организъм. Биоритъмът най-добре се разбира с понятията на ориенталската енергия „Ки“, „Чи“ или „Ци“, която е жизнената сила, регулираща цялото тяло. Акупунктурата се занимава с биоритмите, за да постигне изцеление. Когато на една планета се гледа като на организъм, биоритмите включват всички функции, които правят живота възможен и ги регулират. Сезоните, ротацията на Земята и въртенето на галактиката — всичко това се взема предвид. За легендарни места като Стоунхендж се смята, че са в хармония с биоритмите на планетата.

Бобини на Хелмхолц — обикновено това са две идентични бобини, които са отделени с един радиус от самите бобини (можете да си ги представите като два обръча паралелни един на друг). Когато през бобините се пусне ток, те създават хомогенно магнитно поле над по-голям обем пространство, отколкото би създала единична бобина.

Време-пространство — когато изучавате физика от по-висшите нива, става очевидно, че времето и пространството са неразривно свързани едно с друго. Смята се за неточно да се говори само за времето или пространството сами по себе си (защото те не съществуват сами по себе си). Това би било като да кажеш, че устата ти е изяла обяда.

Времева референция — отнася се за електромагнитните фактори, чрез които сме свързани към физическата вселена и потока от време. Същността на времето може да бъде уподобена на дълбока хипноза, което кара човек да бъде в хармония с различните честоти и импулси на физическата вселена.

Вълна — състояние на движение, което се надига и спада периодично, се нарича вълна. Може да бъде предавана от една определена област към друга без да се извършва действително транспортиране на материя. Дадена вълна се състои от много цикли и може да пренася сигнали, картини или звуци.

Делта-Т — съкратено от „Delta Time“ (Делта Време). Делта се използва в науката, за да означи промяна, като по този начин „Делта-Т“ означава промяна във времето.

Делта-Т антена — осмостенна антенна структура, която е проектирана така, че да огъва времето. Визуално изглежда като две пирамиди, които споделят една и съща основа. По дефиниция тя може в действителност да улесни изместването на времевите зони. Две бобини са поставени вертикално покрай краищата на пирамидалната структура под ъгъл 90 градуса една спрямо друга. Трета бобина „обгражда“ основата. Изместването на времевите зони беше извършено чрез пулсиране и захранване на Делта-Т антената, както е описано в глава 12. Даже когато антената не е захранена, това оказва фино междуизмерно влияние върху природата на самото време.

Електромагнитна бутилка — отнася се за т.нар. „ефект на бутилката“, създаван, когато дадено пространство е обгърнато от електромагнитно поле. Самото специфично пространство е вътрешната страна на „бутилката“. Стените биха били електромагнитното поле. Когато хора или обекти са в определеното пространство, те биха били в „електромагнитната бутилка“.

Електромагнитна вълна — когато възникне даден електрически заряд, който осцилира (люшка се напред-назад), около заряда се генерира едно поле. Това поле е и електрическо, и магнитно по природа. То също и осцилира, което на свой ред разпространява вълна през пространството. Тя се нарича електромагнитна вълна.

Импулсни модулации — те се изпращат като поредица от кратки импулси, отделени от сравнително дълги протежения от време, в които не се предава никакъв сигнал.

Катод — материал, излъчващ електрони във вакуумна тръба, се нарича катод. В електролитна клетка това е негативният електрод, от който тече тока. В основата си това е източник на поток.

МОР — означава „Мъртъв ОРгон“ (виж дефиницията на „оргон“). Отнася се за жизнената енергия, която е станала инертна или негативна. Смята се за антитеза на жизнената енергия.

Не-херцов компонент — този термин не съществува в конвенционалната наука. Отнася се до етерния компонент на електромагнитните вълни. Теоретически, не-херцовият компонент е вълнова функция. Вместо да осцилира напречно, той осцилира в посоката на разпространението, която е известна като надлъжна (звукови вълни). На него може да се гледа като на „акустична“ електромагнитна вълна.

Оргон — според наблюдаваното от д-р Вилхелм Райх, това се отнася до жизнената енергия или сексуалната енергия. Това е позитивната енергия, която ни „кара да тиктакаме“.

Осцилатор — устройство, което установява и поддържа осцилациите. Да осцилира означава да се люлее напред-назад. В електрониката, осцилацията се отнася до редовно колебание между максималната и минималната стойности, като тока или напрежението.

Относителност — функциите на относителността се отнасят до дейности, които са извън нашата нормална референтна рамка. Отнася се и до това как дейностите, които са в други референтни рамки, са свързани с нашите. Относителността обхваща концепцията за всичко без никакви ограничения, включително други измерения и цялата вселена/и.

Предавател — устройство или единица, което изпраща сигнал или послание.

Приемо-предавател — инструмент, който служи и като приемник, и като предавател.

Проект Феникс — таен проект, започнал в края на 40-те години. Той изследвал използването на оргоновата енергия, особено по отношение на контрола над климата. Може би е наследил проект Дъга и е включвал и самия проект Монтоук. „Феникс“ беше официалното кодово име.

Психо-активен — това се отнася до всяка активност или функция, която оказва влияние върху съзнанието или психиката. В тази книга, психо-активен се отнася предимно за електромагнитните функции или за електрическото оборудване, които оказват влияние върху човешкото мислене и поведение.

Психотроника — науката за това как функционира живота. Тя включва проучването на начина, по който технологията взаимодейства с човешкото съзнание, дух и тяло. Науката, математиката, философията, метафизиката и езотеричните проучвания са обединени чрез изучаването на психотрониката. Това включва и други реалности и начина, по който ние взаимодействаме с други измерения на съществуването.

Радиовълна — електромагнитна вълна, която носи информация (картини, звук и т.н.).

Радиочестота — честотите над 20 000 Hz се наричат радиочестоти, защото се използват за радиопредаванията.

Страничен честотен диапазон — това е компонентът на радиовълните, който в действителност пренася информацията.

Фаза — времевият интервал между момента, в който едно нещо се случва и момента, в който се случва второ, свързано с него нещо.

Фазово свързване — това е процесът, при който дадена вълна се връща от приет източник, който е въображаем образ на предадената вълна. С други думи, когато бива излъчена радиовълна, едно изображение се връща към предавателя посредством процеса на свързване. (За повече информация можете да прочетете теорията на съвременната електро-оптика.)

Херц (съкратено Hz) — това е просто един цикъл на дадена вълна. Вълната се състои от многобройни цикли, които са повторения на един цикъл. Технически казано, херц е цялостното колебание на дадена вълна от плюса (най-високата точка) до минуса (най-ниската точка). Пет херца ще бъдат пет цикъла в секунда. Един мегахерц (MHz) е еквивалентен на 1 000 000 херца.

Цикъл — единица на дейност в рамките на една вълна, която непрекъснато се повтаря. Даден цикъл се повишава и понижава преди да се повтори. Ако визуализирате океански вълни, които са еднакви, поредицата от вълни ще се нарече „вълна“. Едната океанска вълна, която сърфиста използва, ще се нарече „цикъл“.

Честота — броят на вълните или циклите в секунда.

Край
Читателите на „Проектът Монтоук“ са прочели и: