Престън Б. Никълс, Питър Муун
Проектът Монтоук (4) (Експерименти във времето)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Montauk Project (Experiments in Time), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4,5 (× 10 гласа)

Информация

Сканиране
pechkov (2013 г.)
Разпознаване, корекция и форматиране
plqsak (2013 г.)
Редакция
Издателство «Паралелна Реалност»

Издание:

Престън Б. Никълс, Питър Муун. Проектът Монтоук. Експерименти във времето

Първо издание на български език

Превод: Емилия Манолова

Предпечат: Георги Ташков

ИК „Паралелна Реалност“, София, 2009 г.

ISBN: 978-954-92354-1-8

История

  1. — Добавяне

Ръководство на читателя

Поради това, че разглежданите в книгата неща са спорни, бихме желали да предложим на читателя някои напътствия.

Настоящата книга е упражнение за съзнанието. Тя е покана да гледаме на времето по нов начин и да разширим своето съзнание по отношение на вселената. Времето управлява съдбата и води смъртта ни. Макар че ние сме подвластни на неговите закони, има много неща, които не знаем за него и за начина, по който то е свързано с нашето съзнание. Надяваме се, че поне настоящата информация ще разшири вашите хоризонти.

Някои от данните, които ще прочетете в настоящата книга, могат да се смятат за „спорни“. Подобни постановки не са неверни — те просто не са подкрепени от неопровержима документация. „Безспорен факт“ би било наличието на документация или на солидно физическо доказателство, което може да издържи на всякаква проверка.

Поради характера на проекта и от съображения за сигурност обаче, безспорни факти за проекта Монтоук трудно могат да бъдат получени. Съществува и средна зона между спорните и безспорните факти, която можем да наречем „относителни факти“. Те са много правдоподобни, но не могат лесно да бъдат доказани като безспорни факти.

Всяко сериозно разследване би показало, че проектът Монтоук наистина е съществувал. Могат да бъдат намерени хора, върху които са се извършвали експерименти по един или друг начин.

Настоящата книга не прави опит да докаже каквото и да било. Тя цели да разкаже своята история, която представлява жизнено важен интерес за научните изследователи, метафизиците и гражданите на планетата Земя. Това е разказът на един индивид и неговия кръг от контакти. Надяваме се, че още хора ще излязат „на светло“ и ще се появят изследователи с повече проучвания и документация.

Настоящият труд се представя като достоверен, тъй като не съдържа никакви лъжи според най-доброто знание на авторите. Въпреки това, книгата може да бъде четена и като чиста научна фантастика, ако така е по-удобно за читателя.

За улеснение, в края на книгата има кратък речник на термините от електрониката и на някои от езотеричните понятия. Учените, които четат тази книга трябва да разберат, че дефинициите имат за цел да подпомогнат разбирането на масовия читател. Те не претендират да са на най-новия технически жаргон. Подобно на това, масовият читател трябва да разбере, че чертежите в настоящата книга са включени в полза на техническите лица. Ако някой се интересува, може да получи по-нататъшно разбиране на тези термини и символи, чрез проучване на наръчника за радиоаматьори, или на текстове от подобен характер.