Престън Б. Никълс, Питър Муун
Проектът Монтоук (2) (Експерименти във времето)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Montauk Project (Experiments in Time), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4,5 (× 10 гласа)

Информация

Сканиране
pechkov (2013 г.)
Разпознаване, корекция и форматиране
plqsak (2013 г.)
Редакция
Издателство «Паралелна Реалност»

Издание:

Престън Б. Никълс, Питър Муун. Проектът Монтоук. Експерименти във времето

Първо издание на български език

Превод: Емилия Манолова

Предпечат: Георги Ташков

ИК „Паралелна Реалност“, София, 2009 г.

ISBN: 978-954-92354-1-8

История

  1. — Добавяне

Предговор от българския издател
Кои сме ние и „Защо точно тази книга“

Изключително важна за нас като издателство е мотивацията, която стои зад това, с което сме решили да се занимаваме. В една среда, в която ценностите са почти обърнати наопаки, хората непрекъснато са подлагани на свръхнатоварване с всякакви отвличащи вниманието неща и в която цари почти тотална цензура, знанието за истинската природа на нещата е това, което дава възможност на тези, които желаят да се информират да вземат все по-осъзнати решения. Следователно съществува ли по-голямо чувство за изпълненост и удовлетвореност от това да избереш да събираш знание и да го споделяш с другите?! Също така, реално в колко професии съществуват съзидателността, личният принос и инакомислието, с които се отличава освобождаващият се дух?

За незапознатите ще кажем, че този тип работа, поради съпровождащите го елементи (преднамерени усложнения от Системата в административен, счетоводен, съдебен, данъчен план, валутни колебания и разширяваща се световна икономическа криза, много малък пазар за подобна литература, дължащ се до голяма степен на нарочното пренебрегване на подобни теми от страна на медиите, голяма несигурност относно финансовата възвращаемост и т.н. и т.н.), е доста рискован и без изгледи ситуацията да се подобри, даже обратното. Въпреки гореспоменатите пречки, нашето намерение е чисто и непоколебимо и няма друга дейност за нас, която дори да се доближава до усещанията, които се предизвикват от знаенето, че вървим по пътя си!

Тъй като всяко нещо започва от точка А, крайно уместно според нас е първите книги, които издаваме да са доста всеобхватни и разясняващи реалността. Следователно, ще се придвижваме от общото към частното, защото едно евентуално оплитане в детайли, вместо гледане на нещата отгоре, само би объркало читателите и то не само начинаещите.

Искайки и настоявайки да дадем възможно най-качествената информация (от това, което не е издадено още, а то е доста), ние сме си изградили една изключителна ефективна система за пресяване на информацията и авторите. Съвсем накратко, от стотиците книги, избираме тези, които съдържат най-малко „вода“! Ако и авторите/издателствата са действително тези, за които публично се представят, едва тогава можем да започнем преговори за правата на материалите им. Трябва да признаем, че необходимостта от свалянето на розовите „очила“ е безспорна и много отрезвяваща. Някои автори/издателства, при това световно известни в тези среди, се оказаха доста добри бизнесмени и сметкаджии! Има дори случай, в който приехме финансовите условия на дадено издателство, но не и отношението му към нас. Това доведе до не сключване на договора! Заключението от целия този процес може да бъде само едно: не можем да работим с хора/организации, с които сме несъвместими!

Именно с тази си първа книга, ние от издателство „Паралелна Реалност“ заявяваме и позицията си, която оттук нататък ясно ще поддържаме в пространството — на качественото информационно звено, което по наше мнение в българското езотерично книгоиздаване — тенденциозно липсва. Обмисляме да заложим на стойностни и редки издания, които да задоволят наблюдавания от нас конспиративен и езотеричен глад. Дали този глад наистина съществува или е единствено наша рефлексия — ще ни докажете вие, читателите, с вашия избор и обратна връзка, която с нетърпение очакваме на [email protected] и която може само и единствено да ни подтикне да издирваме и публикуваме не само това, което планираме на този етап, а и по възможност нещо, предложено от вас, което заслужава внимание!

За самата книга.

В познатата ни и непозната история, съществуват много събития от фундаментално значение, които са променяли коренно хода на случването в тази реалност. Може би един от най-многозначителните епизоди в съвремието (а в много отношение и въобще) е провеждането на експериментите „Филаделфия“ и Монтоук.

За по-голямата част от българския читател, интересуващ се от подобен род информация, случилото се по време на двата гореспоменати проекта, е бегло познато от частично излизалата у нас информация с конспиративна насоченост, като може би най-познатото произведение базиращо се на събитията случили се в Монтоук, е поредицата „Троянски Кон“ на Х. Х. Бенитес. За пръв път с настоящото издание обаче, нещата които са се случили тогава, биват представени в официален и хронологичен вид, както са били преживени от един истински участник в проекта Монтоук.

Възниква въпросът защо разкритията в тази книга я правят толкова важна, за да стартираме издателската си дейност именно с нея. Материалът е фундаментален по няколко причини.

Може би на първо място, това е документално доказателство за невероятните измерения на манипулацията извършвана над човешките същества с десетилетия и чудовищните тайни за естеството на нашата реалност, които биват крити от нас. Макар да съществуват стотици книги с подобна насоченост, „Проектът Монтоук“ е първа по рода си със своята многопластовост и мащаб, които шокират дори конспираторите и уфолозите до ден-днешен. Не случайно вече 17-та година откакто оригиналът излиза за първи път от печат в САЩ, книгата търпи постоянно преиздаване и все нови и нови тиражи, което я прави истински бестселър сред американската публика интересуваща се от тази тематика.

Друга причина случилото се в подземията на Монтоук да е толкова важно, е че то дава начало на нова ера по отношение на контрола над съзнанието на човека. На практика всеки един метод за манипулация и контрол, ползван днес от медиите, политиците, корпорациите и военните, води началото си от проекта Монтоук. Всяка една „нова“ модерна технология в основите си крие принципи открити по време на провеждането на експеримента и всяка една бъдеща такава неминуемо ще дължи появата си на революционните изобретения създадени в Монтоук, не без извънземна помощ. В този ред на мисли, не би било смело и пресилено едно твърдение, че за да имаме някакво адекватно разбиране за събитията днес, трябва да познаваме събитията случили се някога в Монтоук.

Държим да отбележим, че разказът на Престън Никълс за неговите преживявания е сам по себе си уникален, именно защото това е описание на нещо преживяно. Това не е просто история разказана му от някой трети човек. Описаното тук е плод на години собствено депрограмиране и разследвания в посока възстановяване на истинските ключови събития, случили се през 80-те години на миналия век. Всичко това включва въпроси като контрол над съзнанието и климата, окултните измерения на квантовата физика, манипулиране на времето и пространството, пътуване във времето и пространството, паралелни реалности, междузвездни пътувания, работа с извънземни и много други. Именно в това се крие магнетизма на тази книга — в нейната многопластовост и обвързаност с други, наглед с нищо несвързани събития. Тези и много други фактори, които ще оставим читателят да изведе и открие сам при самия прочит на книгата, правят този материал уникален по рода си и основен за всеки с отношение по дадените теми.

Наскоро имахме възможността да се запознаем лично със съавтора на „Проектът Монтоук“ — Питър Муун, което още повече ни ентусиазира да представим историята на Престън Никълс в нейната цялост. Научихме нови интересни подробности и придобихме още по-голяма увереност, че събитията описани в книгата наистина са се случили и това заслужава да бъде представено на българската публика.

С „Проектът Монтоук“ започва цялостното представяне на поредицата от книги за тайните опити извършвани в подземията на Монтоук, свързаните с тях събития, лица и последици. Надяваме се книгите на Престън Никълс и Питър Муун да се радват на широк прием у нас.

Пожелаваме ви приятно четене!

Издателство „Паралелна Реалност“