Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Glitz, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,5 (× 37 гласа)

Информация

Сканиране
Слава (2012)
Разпознаване и начална корекция
Еми (2013)
Допълнителна корекция и форматиране
Xesiona (2013)

Издание:

Луис Бегшоу. Наследнички

Английска. Първо издание

ИК „Хермес“, Пловдив, 2010

Редактор: Даниела Атанасова

Коректор: Здравка Петрова

ISBN: 978-954-26-0931-5

История

  1. — Добавяне

Епилог

Погребението бе величествено.

Юнона използва цялото си влияние и даде най-доброто от себе си. Погребението на Клемент Чеймбърс се превърна в едно от светските събития на годината. В църквата, зад искрено скърбящия Маркъс и четирите племеннички на милиардера седяха най-отбраните представители на лондонското общество. Имаше толкова много херцози и маркизи, колкото и на една кралска сватба. Редом с тях можеха да бъдат забелязани промишлени магнати, висши политици, както и множество амбициозни светски личности, облечени в най-елегантните си гарвановочерни костюми и рокли, с брошки от оникс и черни перли.

На Клемент щеше много да му хареса. Тълпи от хора се събираха по пътя на траурната процесия, докато кортежът напредваше бавно през лондонското Сити; минаваха под лъскавите стъклени фасади на високите сгради, в които бизнесът му процъфтяваше през годините. Абаносовият ковчег, украсен със злато, се намираше в карета, теглена от шест снежнобели коня с черни пера, които се развяваха високо над главите им. Фотографите на светските издания се тълпяха както пред църквата, така и по маршрута на последното пътуване на Клемент. Положиха тялото му в криптата на „Вси Светии“, близо до Тауър — най-старата църква в Лондон, след като Юнона направи колосално дарение. Прощалната церемония бе изпълнена с достойнство и неподправена елегантност.

Четирите племеннички на Клемент Чеймбърс, естествено в най-стилни траурни рокли, бяха изключително красиви. Бей Линг долетя незабавно в Лондон, веднага щом научи за случилото се. Между нея и момичетата имаше негласно споразумение. Не бяха разменили и дума по въпроса, но като скърбяща годеница на Клемент, тя водеше опечалените, невероятно красива в дълга черна рокля от кадифе, загърната в кадифено палто. Държеше се напълно благоприлично и от време на време докосваше лицето си със снежнобяла дантелена кърпичка. След церемонията момичетата вежливо й стиснаха ръка. Тя се качи направо в лимузината си и потегли към летището.

Клемент Чеймбърс нямаше време да промени завещанието си. В него четирите момичета бяха посочени като единствени наследнички на богатството му, като Юнона получаваше по-голям дял.

Венера искаше да дари своята част, но Юнона категорично й забрани.

— Парите са просто пари — настоя тя. — Прокълнати са само когато могат да те контролират.

Оказа се, че Бей Линг Ухупутри не е спомената в завещанието, затова те прехвърлиха десет милиона долара в сметката й. Тя моментално престана да се среща с богатия гръцки корабен магнат, който бе с двайсет години по-стар от нея, и се зае да инвестира в жилищни комплекси във Флорида.

Венера вложи своите пари във взаимни фондове и живее от лихвите; занимава се с продуциране на филми и изобщо не се тревожи за финансите.

Диана престана да се занимава с интериорен дизайн. Струваше й се безсмислено, след като разполагаше с такова голямо богатство. Омъжи се за Карл Родън и се зае с благотворителност, което й харесваше повече, отколкото обзавеждането на всичките му хотели.

Юнона все още работи по брака си с Джак. Двамата се събраха да живеят заедно, тя отново сложи венчалната халка на ръката си и двамата непрестанно се оплакват, че другият е работохолик.

Атина, лейди Уентуърт, вдигна бляскава светска сватба. С помощта на съпруга си тя закупи огромно провинциално имение в Дарбишър, което управлява заедно с клуб „Блустокинг“. Родителите й все още живеят в „Бозуел“ благодарение на дъщерите си.

Всички са много щастливи. Братовчедките Чеймбърс са известни като много сплотено семейство.

Край
Читателите на „Наследнички“ са прочели и: