Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Just Imagine, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,8 (× 16 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Еми (2020 г.)

Издание:

Автор: Сюзън Елизабет Филипс

Заглавие: Дива роза

Преводач: Диана Кутева

Година на превод: 2019

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: Ибис

Град на издателя: София

Година на издаване: 2019

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска

Печатница: „Симолини“

Излязла от печат: 06.08.2019

Редактор: Преслава Колева

Технически редактор: Симеон Айтов

Коректор: Соня Илиева

ISBN: 978-619-157-316-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/11841

История

  1. — Добавяне

На моя съпруг Бил, с любов и признателност.

Скъпи читатели,

През годините съм получавала стотици писма за моя исторически роман Risen Glory. Тази книга — моят първи опит като самостоятелен автор — излезе през 1984 г. и от дълги години не беше преиздавана. Вие се оплаквахте и негодувахте — да, аз действително чувах негодуванието ви! — защото искахте да я прочетете. Е, вече се сложи край на страданията ви! Risen Glory се завръща в новото си, преработено издание и със заглавие Just Imagine.

Както мнозина от вас, бях въведена в очарователния свят на романтичната проза чрез историческите любовни приключенски романи от края на седемдесетте и началото на осемдесетте години на двайсети век. Бях очарована от страстните истории, наситени с горещи сексуални сцени (макар да бяха отчайващо некоректни в политически и исторически план), изобилстващи от мрачни герои и дръзки, смели героини. Те ме отведоха в един свят, където всички шансове за успех бяха запазени единствено за представителите на силния пол, а едничкото право на жените бе да се борят за своето. Но жените винаги печелеха битките! Ех, защо не бе така и в действителността…

Преработката на тази книга за мен беше едно изпълнено с носталгия пътешествие. Когато я написах за пръв път, бях млада майка, отчаяно опитваща се да открадне по няколко часа, за да се настани зад портативната пишеща машина през паузите, когато с останалите млади майки се редувах да водя децата в детската градина. През годините моето писане се промени и сегашните ми творби са доста по-различни от тази. При все това намирам толкова много сходства. От самото начало на писателската ми кариера бях влюбена в силните характери, разтърсващите емоции, хумора и вълнуващите моменти на гореща страст!

Затова ви подканвам да се завърнете заедно с мен към по-ранните години, към времето, когато мъжете бяха мъже, а жените бяха родени само за да им вгорчават живота!

Приятно четене!

Сюзън Елизабет Филипс