Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Jackpot, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
nedtod (2022 г.)

Издание:

Автор: Дейвид Кази

Заглавие: Джакпот

Преводач: Милко Стоименов

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД — Хасково

Излязла от печат: 20.04.2015

Редактор: Евгения Мирева

ISBN: 978-954-655-578-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/12343

История

  1. — Добавяне

Епилог

Саманта Хури и Паскуале Паоли бяха разпитвани часове наред от служители на полицейското управление на Ричмънд, полицейското управление на Хенрико и Федералното бюро за разследване. Разказите им за събитията, довели до фалита на „Фулс Голд“, съвпадаха почти изцяло — изключение правеха няколко незначителни подробности — и срещу тях не бяха повдигнати никакви обвинения.

След задълбоченото разследване, което проведе, детектив Дъглас Бърд стигна до извода, че Картър Пиърс е отговорен за убийствата на Тод Матисън и Джулиъс Уийлър, и този случай бе пратен в архива.

„Меридиън Риск Мениджмънт“, компанията, която би трябвало да застрахова спечеления от Джулиъс Уийлър джакпот, изненадващо възнагради всичките си служители с коледен бонус от по хиляда долара и организира многолюдно и екстравагантно новогодишно тържество.

Паскуале Паоли предложи на Саманта Хури да се оженят. Това стана на първи януари, точно една година след самоубийствения бомбен атентат, извършен от брат й. След като обмисли задълбочено предложението му, тя го прие и двамата вдигнаха сватба осем месеца по-късно. Скоро след като се върнаха от медения си месец, Паскуале и Саманта получиха колет, в който адресът на подателя липсваше. Вътре откриха доста оръфан екземпляр от „За произхода на видовете“ на Чарлз Дарвин.

Саманта и Паскуале купиха бакалията на родителите й, които се пенсионираха. Новите собственици на магазина се справяха що-годе прилично до деня, в който вицепрезидентът на голяма верига супермаркети се отби в него и опита хумуса на Саманта. Влюби се в него и започна да поръчва на едро. Само след няколко месеца нейният хумус се превърна в най-продавания продукт от световната кухня в цялата верига. Саманта започна да увеличава асортимента с нови хранителни продукти, след което — около година по-късно — отдели производството им от магазина и го продаде за 3,5 милиона долара.

Републиканският сенатор Тед Доусър от Уайоминг организира специално разследване в Конгреса за установяване на истината около изненадващия фалит на „Фулс Голд Трейдинг Партнърс“. Изслушването на свидетелите продължи три дни и бе преустановено набързо, когато Си Ен Ен излъчи видеозапис, на който се виждаше как Доусър взима подкуп от покойния Ардън Макинли. Това беше краят на „Суперлото“, а Законът за националната лотария бе заменен от прието по спешност ново законодателство.

Разтърсена от шокиращата насилствена смърт на своите родители, Мадисън Пиърс се стегна, завърши медицински университет с отличие и стана преуспяващ психиатър в Корал Гейбълс, Флорида.

Камерън Пиърс реагира на събитията по съвсем различен начин и загина три години по-късно по време на нескопосан опит за обир на банка. По ирония на съдбата това беше същият банков клон, където майката на Джамал Уийлър бе посрещнала смъртта си. Камерън Пиърс бе погребана редом до своите родители.

Седем месеца след смъртта на Картър Пиърс Доун Робъртсън роди момченце, което кръсти Картър. Дванайсет години по-късно, след като междувременно завърши право, тя стана съдружник в „Уилит & Хол“.

Окръжният прокурор на Ричмънд отказа да повдигне обвинения срещу Монк за смъртта на Лерой Маршал и брат му Томи, тъй като прецени, че събраните доказателства говорят категорично в полза на неизбежна самоотбрана.

Синдиците, назначени от съда, за да ликвидират „Фулс Голд Трейдинг Партнърс“, наеха „Уилит & Хол“ като юридически съветници по делото „Неизвестните наследници на Джулиъс Д. Уийлър срещу «Фулс Голд Трейдинг Партнърс»“. Въпреки задълбочените проучвания, които проведе, фирмата не успя да открие дори един-единствен наследник на Джамал или Джулиъс Уийлър. Случаят обаче остана отворен по решение на федералния съд в Атланта.

Компанията „Фулс Голд Трейдинг Партнърс“ така и не успя да се спаси от фалита и бе ликвидирана тихомълком.

Убийствата на Джими Бърел, Брайън Стюарт, Карли Мадисън, Марк Дженкс. Картър Пиърс, Ашли Матисън Пиърс, доктор Роджър Бузеин, Скоти Мичъл, Джамал Уийлър, Гас Викторино и Ардън Макинли останаха неразкрити.

Чарлз Флаг изчезна безследно.

Край