Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Jackpot, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
nedtod (2022 г.)

Издание:

Автор: Дейвид Кази

Заглавие: Джакпот

Преводач: Милко Стоименов

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД — Хасково

Излязла от печат: 20.04.2015

Редактор: Евгения Мирева

ISBN: 978-954-655-578-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/12343

История

  1. — Добавяне

24.

Неделя, 23 декември, 15:05 ч.

Флаг цъкаше с език, докато претърсваше празния апартамент на Саманта, дълбоко разочарован от подобно развитие на нещата. Цялата тази история с Оливия започваше да му действа на нервите. Нямаше търпение да намери билета, да приключи с тези адвокати и да прекара Бъдни вечер с нея, независимо дали й харесва или не. Вместо това намери един празен апартамент и баня, в която нямаше четка за зъби. Това щеше да удължи мисията му, а той бе на прага на емоционален срив. Не успя да овладее яда си и изстреля два куршума в дивана.

Запъти се към входната врата, когато периферното му зрение регистрира нещо на пода до бара в кухнята. Приличаше на петно върху лъскавите дъски. Коленичи, за да го разгледа по-отблизо. Приличаше на капка кръв, която не бе засъхнала все още, но скоро и това щеше да стане. Флаг беше виждал достатъчно пролята кръв, за да стигне до извода, че тази незначителен биологичен отпадък е циркулирал във вените на своя притежател преди не повече от два-три часа.

Представи си как тук се е разиграла някаква схватка за билета. Най-вероятно между двама адвокати. Отново се възхити на труда на професор Дарвин. Естественият подбор в действие. Само най-силните оцеляват. Само най-силните могат да се приспособят към опасностите, които крие заобикалящата ги среда, в случая билетът. Разбира се, че билетът щеше да привлече и други ловци, както младите зебри привличат лъвовете в саваните на Африка. И отново естественият подбор щеше да изхвърли по-слабите ловци от уравнението и да ги остави с празен стомах. Флаг не би останал изненадан от новината, че билетът вече е отнел живота на четирима души, без да се броят тези, които самият той бе ликвидирал.

Който и да бе излязъл победител от тази битка, билетът нямаше да се върне в апартамента на Саманта. Опита се да си представи как би постъпил един средностатистически човек в тази ситуация. И Пиърс, и Хури имаха роднини в града. Притежателят на билета би могъл да се опита да намери убежище при своите близки, докато чака да осребри билета. Независимо дали на човек му харесва или не, светът навън си остава прекалено първичен, прекалено мачистки. И такъв щеше да бъде винаги. Възможно бе Саманта Хури да има черен колан по джиу-джицу например и да е сритала задника на Картър Пиърс в този апартамент. В такъв случай Флаг би трябвало да започне с нея. Шансовете обаче не бяха на страната на Саманта. Затова Флаг трябваше да започне от друго място.

Щеше да започне с Картър.