Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Семейство Бошан (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Winds of Salem, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
4,6 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Айра (2016)
Разпознаване и корекция
egesihora (2016)

Издание:

Автор: Мелиса де ла Круз

Заглавие: Ветровете на Салем

Преводач: Виолина Димова, Невена Янакиева

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски

Издател: „Еклиптик“

Година на издаване: 2014

Печатница: А

Редактор: Стоян Пашкуров

ISBN: 978-619-200-005-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1354

История

  1. — Добавяне

Глава 42
Черната вдовица

В просъница Фрея изгони мравката, която лазеше по бузата й. Вятърът полъхваше леко в косите й. Тя почувства как Килиан — или Джеймс, както се наричаше в този живот, се размърда до нея. Бяха напуснали Салем предишната нощ и се бяха скрили в гората, защото никой нямаше да им предложи подслон. Всички мислеха, че са болни от шарка. След това, което се беше случило с Мърси, не беше възможно да са отново заедно. Беше твърде рисковано и опасно. Тя беше далеч от вкъщи, далеч от безопасността и лежеше в гората с истинската си любов, но все още бяха в опасност. Тя се сгуши по-близо до Джеймс, мечтаейки за дома си край морето. В съня си виждаше майка си, която се носи във водите на океана. Изглеждаше, че Джоана се дави и Фрея изпита внезапно чувство на страх. Тя направи гримаса, дочувайки шума на разбиващите се вълни на брега.

Вълни, разбиващи се в скалите.

Не, това беше различен звук…

Клони, които се чупеха под нечии крака…

Стъпки!

Тя отвори очи и се опита да изкрещи, но беше твърде късно. Бяха ги открили!

Китките й бяха рязко издърпани напред. Бяха в клопка — обградени от група въоръжени мъже, стражи и шерифи, изпратени от Томас Пътнам, за да му върнат обратно собствеността. Радваше се, че този път беше напълно облечена, въпреки че от начина, по който мъжете я оглеждаха, изпитваше чувството, че е гола.

— Джеймс! — извика тя, борейки се срещу мъжете, които я държаха здраво и я притискаха до себе си, за да почувстват тялото й.

Цялата група трябваше да се намеси, за да го укроти. Джеймс се биеше невероятно, но както и при нея магията беше неизползваема в този случай. В крайна сметка броят им ставаше все по-голям и накрая той беше окован с белезници, а част от лицето му беше в рани от битката. Тя нямаше да се разплаче и да им покаже колко бяха уплашени. Джеймс стоеше мълчаливо докато шерифът обявяваше ареста им.

— Фрея Бошан, обвинена сте в прелюбодеяние и вещерство. С последното сте тормозили Ан Пътнам-младша, Ан Пътнам-старша и Мърси Люис в дома на Томас Пътнам. Също така сте обвинена в правене на магия за смърт на вашия съпруг, Натаниел Брукс. Джеймс Брустър, вие сте обвинен в кражба на кон, прелюбодейство и заговор с вещица за смъртта на Натаниел Брукс.

— Прелюбодейство? — каза Фрея. — Как може да ме обвинявате в изневяра, когато аз никога не съм се омъжвала за него? И какво ми казвате, че Натаниел Брукс е мъртъв?

— Била сте омъжена чрез пълномощник — обясни шерифът, — малко преди мистър Брукс да бъде намерен мъртъв в леглото си.

— Значи, аз съм вдовица.

— И то богата! — каза Джеймс.

— Много лошо, че няма да живеете достатъчно дълго, за да се порадвате на богатството си — засмя се единият от стражарите.

— Какво ще се случи, когато умра? Кой ще вземе земята? — попита Фрея.

— Вашият предишен покровител, разбира се — каза шерифът.

Чрез брака на Фрея, смъртта на съпруга й и този арест Томас Пътнам скоро щеше да се превърне в един от най-богатите земевладелци в град Салем.