Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Nefesle İyileşme, ???? (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 3 гласа)

Информация

Сканиране
sqnka
Разпознаване и начална корекция
WizardBGR (2017)
Допълнителна корекция и форматиране
NMereva (2017)

Издание:

Автор: Мустафа Картал

Заглавие: Лечебно дишане

Преводач: Елен Кирчена

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: турски

Издание: първо

Издател: Сиела

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: ръководство

Националност: турска

Печатница: Печатна база СИЕЛА

Отговорен редактор: Наталия Петрова

Редактор: Ганка Петкова

Коректор: Стела Зидарова

ISBN: 978-954-28-1182-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2332

История

  1. — Добавяне

Канализиране на енергията чрез дишане Картал

Да канализираме енергията, означава да я предаваме на дъха с помощта на ръцете, очите или мисълта. За да излекуваме себе си или някой друг, трябва да отворим енергийни канали и по така създадения магнитен пас да пренесем енергията до желаното място.

За да преведете енергията през дланите, ходилата, очите или мислите си, освен специалните дихателни упражнения, на помощ отново ще ви се притече дъхът. Определете накъде ще насочите енергията. Протичането й ще осигурите чрез въображаемо дишане през съответната точка. Продължителното равномерно и дълбоко дишане създава непрекъснат поток от енергия и вие ще я разпределите по най-ефикасния начин.

Пренасянето на енергията посредством дъха или с негова помощ — чрез ръцете или очите е канализиране на определено ниво. Поставете пациента да седне. Дишайте пред и зад него, за да създадете магнитни енергийни пасове и да вкарате енергия в аурата му.

Преценката да преминете ли от една към друга проблемна зона зависи единствено от вашето усещане дали сте отдали достатъчно енергия, дали смятате, че сте работили достатъчно върху нея, или просто защото усещате умора. Понякога се случва човекът, когото натоварвате с енергия, да не я усеща, но трябва да знаете, че по време на действията ви с директни въздушни пасове, или дишане, непременно се осъществява енергиен трансфер (пренасяне). За да се постигне най-висша степен на лечението или на енергийния трансфер, зависи от състоянието на приемащия енергията и лечението: той трябва да е максимално отворен и да приеме всичко, което идва към него, безпрекословно.

Позиция на ръцете при енергийния трансфер

При магнитно — енергийни действия с ръце като рейки, реконектин, отдаване на биоенергия и пр. активирането на ръцете е изключително важно. Най-лесният и сигурен начин да помогнете чрез тези техники било на себе си, било на друг е да прекарате през ръцете си енергията, която искате да предадете. Затова е толкова важна позата им.

Активирането на ръцете се постига най-бързо и лесно посредством концентрация на дишането. Вече споменах, че дъхът служи за посредник и мост между ума и тялото. За да преведете енергията от вътрешността на ръцете към върха на пръстите, е достатъчно да се концентрирате в дишането и да започнете равномерно и дълбоко диафрагмено дишане.

Щом намагнитизирате поетия в дробовете въздух чрез задържането му, тялото започва да складира енергия. Можете да концентрирате в дланите или във върха на пръстите си тази енергия и да я изпратите на желаното място. Докато трансферирате енергията, вие продължавате да се зареждате чрез дишането.

Зад проявените физически симптоми на много физически и психични заболявания стоят трудно различими проблеми на магнитни полета. Основна причина за безразборната им и хаотична структура е, че човек е приел двуполюсното мислене и е неспособен да възприеме възможността да се намери единство и баланс.

Когато започнете да предавате в тялото на човек с двуполюсно съзнание енергия, намагнитизирана чрез хармонично диафрагмено дишане, ще постигнете бърз обрат към успокояващата, регулярна и хармонична дейност на съзнанието и тялото му. Това подобрение обхваща състояния при рак, разбалансирани хормони и увредена имунна система.

Вероятно ще забележите, че енергията, която сте предали, свършва много бързо в приемащия човек. И ако след 15-минутно въздействие върху поразения участък там все още има нужда от енергия, липсва баланс и енергията изтича бързо, опитайте да насилите участъка да приеме енергия, като за целта и вие ще се нуждаете от повече енергия.

За такива случаи ще обсъдим техника, която повишава двойно енергията във вас и в ръцете ви. Продължавайки да отдавате енергия от ръцете си, се концентрирайте върху дланите и върховете на пръстите. Представете си как поемате въздух от дланите и върховете на пръстите и после го насочвате към тялото си.

Докато задържате поетия дъх, си представете как след малко ще го изпуснете обратно през дланите и върховете на пръстите си. Така след 3 вдишвания и издишвания ще усетите, че ръцете ви неочаквано пламват и започвате да отдавате енергия с невероятна сила и наситеност.

Възможни усещания в ръцете по време на работа

Понякога при отдаване на енергия от ръцете не усещате нищо. Това говори за евентуална блокада на участъка, върху който сте положили ръце; с други думи, попаднали сте на зона с капсулирана енергия, в която има отдавнашни проблеми, в която органите и клетките се нуждаят от лечение. Когато работите по блокирана зона, ще имате по-слабо усещане в ръцете си.

Разрушаването на блокадите обикновено зависи от силата на лечителя да произвежда магнитна енергия, което пък е в пряка връзка със степента на контрола върху дишането му. Понякога деблокирането трае кратко, но понякога отнема седмици. Според нуждите на поразения участък е достатъчно да задържите ръце между 5–20 минути. Понякога се налага и повече — зависи от устойчивостта на блокадата. С отслабването на болката веднага ще усетите прилив на чи енергия в ръцете си.

Често срещано усещане при енергиен трансфер чрез ръцете е първоначално буйният, но постепенно намаляващ приток на енергия. За да си подсигурите по-голям потенциал в случай на нужда, започнете въображаемо вдишване и издишване през ръцете, за да увеличите енергийния приток.

Друго усещане, което възниква при трансфер на енергия с ръцете, е още в началото да усетите силен енергиен приток. Обикновено се случва при пациенти с намалена енергия поради емоционална травма или при хора, много лесно възприемчиви към приема на енергия. В такива случаи изключително важно е да усетите количеството на енергията, която изтича от ръцете ви, за да знаете накъде и как да ги държите. Понякога, за да настроите по-добре предаването на енергия, питайте пациента как се чувства.

Случва се след определен етап на лечението да се затрудните в усещането за количеството енергия, която преминава през ръцете ви. Това най-често показва, че пациентът е получил достатъчно енергия и е достигнал точката на насищане. Разбира се, по липсата на усещания в ръцете ви при контакт с пациента и дори да сте започнали току-що, прекратете отдаването на енергия.

При трансфер на енергия с ръцете е възможно да усетите усилване или отслабване на потока енергия. Обикновено означава, че не можете да отдадете достатъчно количество енергия, от която се нуждае пациентът. Налага се да се концентрирате върху дъха си и да започнете въображаемо дишане през ръцете, за да усилите потока. Усещането, че потокът стои на едно ниво и дори намалява, показва необходимостта да приключите. Забележите ли това, знайте, че сте заредени достатъчно и балансирането на енергията се е осъществило.

Не мислете, че при трансфер на енергия повече от необходимото ще навреди на пациента. След като достигне точката на насищане, дори да упорствате, трансфер не може да се осъществи. Дали е отдадено достатъчно количество енергия, ще разберете първо с ръцете си, после със сетивата си. Същото чувство вероятно ще почувства и пациентът. Тогава самият той ще ви съобщи, че количеството е достатъчно и нуждите му са задоволени.

За да бъде силен и достатъчен потокът на енергия, който ще предавате, а лечението — ефикасно, трябва да контролирате дишането си и да изпитвате удоволствие от действията си. Много важно е пациентът да разбере, че изпитвайки удоволствие, имате желание да му помогнете, за да ви разреши лечението и резултатът да бъде максимално полезен.

Отслабване с дишането Картал

Чрез дихателните техники за премахване на мастните натрупвания в някои зони, което притеснява доста хора, може да ги върнете към предишната им форма.

Ако в продължение на 3 месеца дисциплинирано практикувате дихателни упражнения Картал в съчетание с хранителен режим и физически движения, в най-кратък срок ще забележите, че желаните зони са отслабнали.

За да въздействате върху различни участъци от тялото си и набелязания от вас участък да отслабне, изпълнявайте различни физически упражнения. Когато прилагате определени движения върху бедрата, колената, прасеца и пр., те отслабват.

Вталяване

Специалната програма, чрез която за четири седмици видимо се отслабва, най-вече в областта на кръста, включва дихателни упражнения, подбрани физически упражнения и хранителен режим. Преди да започнете, измерете талията си. Правете го редовно всяка седмица и следете резултатите. И когато на четвъртата седмица видите резултата, няма да повярвате на очите си.

Да свалим излишните килограми

Нужно е поне 3 пъти дневно да практикуваме въображаемо дишане. С програмата, базирана на принципа „енергията следва мисълта“, се цели, чрез използване на дъха, мисълта да бъде концентрирана на определено място, а енергията — насочена.

Легнете по гръб или седнете с изправен гръб. Затворете очи. Започнете дълбоки вдишвания и издишвания през носа. Постарайте се при вдишване да създадете вакуум, а при издишване леко да изтласкате въздуха. Дишайки всъщност през носа, си представете, че го правите през въображаем отвор в пъпа.

След известно време ще почувствате наелектризиране в коремната област и раздвижване в червата. Енергийната блокада в коремната област започва да се руши, натрупванията от плът и тлъстини се прокъсват и нормалният космически поток протича отново.

Най-малко 5 пъти дневно трябва да практикувате огнено дишане. В продължение на 2 минути с отворени нос и уста отначало направете едно вдишване и издишване за секунда, после продължете с две дишания на секунда.

Ускоряване на метаболизма

Дори отначало да почувствате главозамайване и гадене, те скоро ще преминат. Огненото дишане ще ви развесели и раздвижи. Поради активиране на дейността й, симпатиковата нервна система подтиква тироидната и надбъбречните жлези да повишат производството на триоксид и адреналин. Ускоряването на метаболизма води до повишено изгаряне на мазнини и въглехидрати.