Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Raising Atlantis, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,1 (× 14 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
nqgolova (2008)

Издание:

Издателство НСМ Медиа, 2006

Художник: Николай Цачев, 2006

История

  1. — Добавяне

На Лора

Дори Земята да се отмести

и планините да се срутят в морето,

аз винаги ще те обичам!

Нищо не продължава вечно в една и съща форма. Виждал съм онова, което някога е било твърда почва, да пропада в морето, и съм виждал земи да се създават от дълбините на океана. А по върховете на планините са се откривали котви от древността.

Питагор, гръцки математик (ок. 582–507 г. пр.Хр.)

В полярните региони се наблюдават непрекъснати размествания на леда, който не е разпределен симетрично по целия полюс. Въртенето на Земята оказва влияние върху тези асиметрично разположени маси, като предизвиква центробежно завихряне, което се предава на твърдата земна кора. Тази центробежна сила непрекъснато ще нараства, докато достигне определена точка, когато ще предизвика измествания на земната кора върху тялото на планетата. В резултат от тези измествания териториите от полярните региони ще се разположат на екватора.

Алберт Айнщайн, немски физик (1879–1955 г. сл.Хр.)

В романа се преплитат митологични и религиозни, археологични и научни факти. Националната научна фондация на САЩ признава за истина следните данни:

• Всички митологии по света разказват за напреднала цивилизация, унищожена от потоп — например мита за Атлантида, и легендата за потопа в Библията.

• Наскоро откритата мистериозна „аномалия“ в Антарктида.

• Присъствието на американски войски в Източна Антарктида, изграждащи секретна база близо до езерото Восток.

• Съществуването на поне един вулкан, който според някои учени би могъл да разтопи ледената шапка и да предизвика глобален катаклизъм.