Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Котаракът Боб (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
A Street Cat Named Bob, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
4,6 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране
Violeta_64 (2015)
Разпознаване, корекция и форматиране
VeGan (2022)

Издание:

Автор: Джеймс Боуен

Заглавие: Уличният котарак Боб

Преводач: Анелия Янева

Година на превод: 2013

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Книгопис ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Националност: английска (не е указано)

Печатница: Лито Балкан АД — София

Редактор: Вера Александрова

Коректор: Доротея Валентинова

ISBN: 978-619-7067-01-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/6350

История

  1. — Добавяне

Благодарности

Писането на тази книга се превърна в едно удивително сътрудничество, в което взеха участие много хора.

На първо място, бих искал да благодаря на семейството си, особено на мама и на татко, задето ме надариха с толкова решителност, която ми помогна да премина през най-мрачните моменти от живота си. Искам да благодаря и на моите кръстници, Тери и Мерилин Уинтърс, за това, че са такива страхотни приятели.

През годините живот из улиците на Лондон много хора са проявявали добрина към мен, но сред тях искам да откроя Сам, Том, Лий и Рита — координаторите на Биг Ишу, които бяха особено щедри и великодушни. Желая да благодаря също и на социалните работници Кевин и Крис за тяхното съпричастие и разбиране. Благодарен съм за ценните съвети на клиниката Блу Крос и на Кралското дружество за защита на животните от жестокост. Благодаря и на Ваника, Лийна и останалите служители в метростанцията Ейнджъл, които винаги са ни подкрепяли с Боб.

Искам също да благодаря на хората от вегетарианския ресторант Храна за мисълта и от испанския ресторант Пикс на Нийл стрийт, които винаги имаха за нас с Боб чаша топъл чай и паничка мляко; на Дарил от Даймънд Джакс в Сохо, на обущарите Пол и Ден, които винаги са били мои добри приятели. Не мога да не спомена Пит Уоткинс от Кърапт Драйв Рекърдс, диджей Кейви Ник от Моузейк Хоумс и Рон Ричардсън.

Тази книга нямаше да види бял свят, ако не беше моят агент Мери Пачнос. Тя първа дойде при мен с идеята за нея. По онова време това си беше същинска лудост и не би било възможно да доведа всичко докрай, както и да превърна живота си в ясна и последователна история, ако не беше тя и писателят Гари Дженкинс. Затова дължа моите най-сърдечни благодарност на Мери и Гари. От персонала в моето издателство Hodder & Stoughton бих искал да благодаря на Роуина Уеб, Кийра Фоли, Ема Найт и всички останали в блестящия им екип. Благодаря още на Алън и персонала на книжарница Уотърстаун в Излингтън, които позволиха на нас с Гари да работим на спокойствие на горния стаж. Голямо благодаря и на теб, Кити, без чиято постоянна подкрепа и двамата щяхме да сме изгубени.

Накрая бих искал да благодаря на Скот Хартфорд-Дейвис и на Далай Лама, благодарение на чиято философия през последните години се научих как да изживея живота си, както и на Лий Ан, която е винаги в мислите ми.

Последно, но не по важност, разбира се, трябва да благодаря на един малък приятел. Той влезе в моя живот през 2007 година и от мига, когато се сприятелихме с него, е неизменно онази положителна, преломна сила, която промени живота ми. Всеки заслужава приятел като Боб. Аз имах щастието да го открия…

Джеймс Боуен

Лондон, януари 2012