Мариана Тинчева-Еклесия
Живот за вярата (39) (Най-важни моменти от живота на Анемари Крюгер и пътя й в бахайската вяра)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Година
???? (Пълни авторски права)
Форма
Биография
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
няма

Информация

Форматиране
Еми (2017)

Издание:

Автор: Мариана Еклесия

Заглавие: Живот за вярата

Издател: „Кармел“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2003

Тип: биография

Националност: Българска

Печатница: „Симолини“

Редактор: Юлия Байчева

ISBN: 954-9542-10-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2453

История

  1. — Добавяне

Благословена да бъде!…

Първото нещо, което идва в ума ми, когато мисля за Анемари, е нейната щедрост! Тя наистина иска и се опитва да помогне на всеки! Живеейки в България в трудните години на икономическа криза, за нея е стресиращо да вижда бедността, а да не е в състояние да подобри състоянието на всеки от многобройните си приятели, нуждаещи се от финансова помощ. Спомням си за едно нейно обаждане веднъж по телефона, когато ме помоли да отида в нейното жилище, за да й помогна да каже „Не“ на един непознат, дошъл да поиска голяма парична помощ, която тя не можеше да си позволи да му даде. Трудно й е да казва „не“…

През 1992 г. беше създаден първият Национален духовен съвет. Наблюдавах израстването на Анемари като ценен член, консултиращ се за всеки спорен въпрос.

Анемари винаги мислеше, че аз съм много по-млада отколкото съм всъщност. В два различни случая тя ме описваше на гости, които трябваше да посрещам на гарата, определяйки ми възраст, приблизително като на нейна дъщеря! Това водеше до комични ситуации.

В крайна сметка аз посрещах гостите само благодарение на Божията намеса, а не чрез ласкателните, но нереалистични описания на Анемари.

Благословено да бъде сърцето й!

29 юли 2002 г.

Тери Медисън,

София