Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Чероки Пойнт (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
As Good as Dead, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 30 гласа)

Информация

Сканиране
(2011)
Разпознаване и корекция
Еми (2013)
Допълнителна корекция и форматиране
hrUssI (2013)

Издание:

Бевърли Бартън. Изстрадана обич

Американска. Първо издание

ИК „Компас“, Варна, 2005

Редактор: Любен Любенов

ISBN: 954-701-178-2

История

  1. — Добавяне

Епилог

В първата събота от декември, малко повече от година след като беше нападната жестоко от Веда Маккинън, Джаси вървеше бавно по пътеката в католическата църква. През изминалата година Веда бе извършила самоубийство в щатската клиника за душевноболни, в която бе затворена веднага след арестуването си, а ФБР, щатските и местните власти приключиха разследването на убийствата на Убиеца на червенокоси и заедно с Брайън Маккинън погребаха и миналото. Що се отнася до Фарлан Маккинън, той бе прекарал последната година полагайки огромни усилия да изкупи прегрешенията си пред двете си дъщери. На тримата им предстоеше още дълъг път, но самият факт, че именно Фарлан водеше дъщеря си към олтара тази вечер, беше красноречив знак за всички присъстващи. Половината от населението на окръга беше поканено на най-голямата, най-пищната и най-дълго подготвяната брачна церемония в историята на Чероки Пойнт, платена изцяло от бащата на булката.

Двете шаферки на Джаси, Рийв и Джени, стояха една до друга. От другата страна бяха застанали Джейкъб и Далас, които бяха кумове на младоженеца. Рийв погледна към красивата си сестра, която тъкмо влизаше в храма, и благодари на Господ, че деветте месеца терапия бяха възстановили напълно здравето й. Джаси и Кейлъб се върнаха в Чероки Пойнт преди четири месеца, а мис Реба веднага се захвана с подготовката на тяхната — изразът беше на мис Реба — незабравима сватба. Всички бяха повече от изумени, когато видяха мис Реба, погълната от щастие, да работи рамо до рамо с Джаси по подготовката на сватбата. Може би добротата и искреността на мис Реба бяха породени от факта, че самата тя съвсем наскоро също бе станала булка. През лятото Големия Джим и тя отлетяха до Рино, където с един бърз развод сложиха край на своя дълъг и твърде нещастен брак. След това мис Реба се върна у дома и се хвърли право в обятията на Дод Кийфър. Двамата се ожениха в тесен кръг само два месеца по-късно. Големия Джим обаче не пожела да изчака и един ден. Още същия ден се ожени за дългогодишната си приятелка Ерин Мърсър в един параклис в Лас Вегас, след което двамата прекараха медения си месец в един от най-скъпите и изискани апартаменти в Града на порока.

Рийв огледа близките и роднините, заели първите няколко реда в църквата, и се усмихна на Сали Талбът и Луди, пременени в дълги до земята рокли. Изисканите им прически бяха дело на местния фризьорски салон. Лейси Фелън бе заета да укротява малкия Мадок Слоун, тъй като шестмесечният русокос син на Джени и Далас държеше големите си кафяви очички широко отворени и непрекъснато се въртеше в ръцете й, стъписан от голямото събитие.

Фарлан се поспря пред олтара, след което се наведе и целуна Джаси по бузата. После погледна към Рийв и се усмихна. Тя отвърна на усмивката на баща си, защото знаеше, че той си припомня как я бе придружил по същата тази пътека шест месеца по-рано — в деня, в който стана съпруга на Джейкъб.

Церемонията започна и Рийв потърси погледа на съпруга си — мъжа, когото обичаше с цялото си сърце и душа, мъжа, който я правеше щастлива както никога досега. Инстинктивно положи ръка върху заобления си корем, сякаш се опитваше да защити и предпази нероденото си дете. Само преди седмица се бе подложила на първото ехографско изследване. Джейкъб беше непосредствено до нея и държеше ръката й, когато и двамата видяха дъщеричката си за пръв път. След около четири месеца се очакваше госпожица Дина Бътлър да се появи на белия свят. А след това — Рийв беше сигурна в това — светът никога повече нямаше да е същият.

Беше изстрадала и обичта, и миналото си. Сега беше ред на бъдещето. Такова, каквото го заслужаваше. Щастливо.

Край
Читателите на „Изстрадана обич“ са прочели и: