Мег Блекбърн Лоузи
Децата на новото време (8) (Кристалните деца, Децата индиго, Звездните деца, Ангелите на земята)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Children of Now (Crystalline Children, Indigo Children, Star Kids, Angels on Earth, and the Phenomenon of Transitional Children), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране и първоначална корекция
ira999 (2010)
Корекция и допълнително форматиране
Диан Жон (2010)
Допълнителна корекция
Диан Жон (2012)

Издание:

Мег Блекбърн Лоузи. Децата на новото време

История

  1. — Добавяне
  2. — Корекция

Втора глава
Медицински недоразумения

Хармонията и работата на мозъка

Когато човек получи някакъв стимул, мозъкът му изпраща електрически импулси, които пренасят съобщения по нервните пътища вътре в мозъка и по цялото тяло. Същите съобщения се предават към и от неговото съзнание и цялото сътворение. Тази съобщителна система работи под формата на полета от електромагнитни честоти, или енергия. Енергийното поле в и около човешкото тяло, както и полетата, които съществуват многоизмерно, също са електромагнитни. Всички наши енергийни равнища на съществуване общуват непрекъснато помежду си. Това е все едно да си „онлайн“ през цялото време, да получаваш всякаква необходима информация във всеки момент, и то без никакво усилие. Тъй като използваме мозъците си логически, в повечето случаи не долавяме по-финото общуване.

Мозъците на надарените хора функционират по различен начин. Сигурно си спомняте, че енергията пренася информация, а мозъкът използва енергията, за да работи. Хората, които са с развита интуиция или метафизични дарби, притежават вродената способност да „черпят“ от различните равнища на фините енергии и следователно от други реалности, където имат предсказателни преживявания, а в някои случаи освобождават съзнанието си до такава степен, че изследват други времена и места, и реалности отвъд трите измерения. При хората с интуитивни или други метафизични таланти посланията, които се съдържат в енергията, се разпределят по различен начин в мозъка, така че да бъдат разбрани (поне на някакво равнище), а не да се изгубят в линейната мозъчна дейност. Тези разлики във функционирането на мозъка в по-голямата си част остават незабелязани при медицински изследвания, тъй като медицинската общност все още не взима насериозно възможностите или влиянието на тези фини енергии. На този етап те не разполагат и с инструменти, които да улавят тези видове енергия.

Често поради някои стимули или промени във връзките на енергийната функция едно дете от новата еволюция може да изглежда различно или дори с очевиден недъг. С други думи, някои от Децата на новото време на пръв поглед не функционират „нормално“ на умствено, емоционално или физическо равнище. Някои имат какви ли не недъзи, от дребни до значителни. Част от тях са с тежка инвалидност, но демонстрират духовна яснота, издаваща мъдрост, далеч над тази на повечето възрастни. Най-силно засегнатите деца в повечето случаи не говорят или не могат да говорят, но повечето от тях общуват по телепатия с повече лекота, отколкото доста от нас с думи. Някои от тези малчугани също така не се държат „нормално“, както се очаква в определени ситуации. Други сякаш са „отнесени“ или „не на този свят“. Това е, защото техният свят е далеч по-богат от нашето простичко ежедневие.

Част от тези деца са просто „с различни дарби“. Те са със силно развита интуиция и големи таланти, но въпреки това имат очевидни затруднения с линейното усвояване на знания или ученето наизуст. Поради високата си интелигентност те често се отегчават, показвайки признаци на апатия под формата на лоши резултати в училище или проблемно поведение. Една от причините за това е, че поради „скоростното“ естество на еволюцията в този момент променящите се или нехармонични енергии понякога се настаняват в мозъчните вълни и в енергийното поле на детето. Енергийните връзки в мозъка и енергийната му система като цяло изпитват смущения, подобни на интерференцията в радиостанция. Енергийните модели често зациклят в части на мозъка и това нарушава достъпа на детето до съответните области от интелекта. И обратното, при някои деца енергийните полета в мозъка се сливат, създавайки поле от енергия, което отваря достъп до неизползвани от повечето хора части от мозъка.

Поради тези на пръв поглед аномални енергийни промени някои от децата имат физически недъзи, общо висока интелигентност (или дарби в определени области) и дори забележителни вродени духовни способности. Възможностите са безкрайни и зависят единствено от организацията на фините енергийни полета в мозъка на детето.

Макар да измерва електрическите реакции в мозъка, електроенцефалограмата (ЕЕГ) обикновено не улавя този вид дейност. Поради това много деца с подобни аномалии имат нормални резултати при изследвания и биват смятани за „медицинска мистерия“. Това е, защото медицината не отчита електромагнитните връзки в и около тялото, или дори факта, че всяко човешко същество се състои от пластове и пластове фини форми и полета. Многоизмерните аспекти на децата, които постоянно си взаимодействат, също не се взимат предвид.

Новите връзки в енергийните ни полета понякога ни дават достъп до други реалности в нашето съзнание. Ние притежаваме способността да усъвършенстваме универсалната си възприемчивост, а резултатът от това е по-голяма осъзнатост в триизмерните ни преживявания. Когато мозъчните вълни откликнат на електромагнитни промени, понякога тези честоти се обединяват и създават интересни модели. Гама-вълните, и дори някои по-високи честоти, стават преобладаващи. Гама-вълните са най-високочестотните в човешкия мозък — с доста по-висока честота от тита-вълните, които постигаме по време на медитация и в нашите интуитивни моменти. Засега съвременната наука не е стигнала дотам да обясни какво се случва, когато гама-вълните станат преобладаващи в мозъка. Когато мозъчните вълни започнат да образуват нови модели, това оказва влияние върху съзнанието. Не става дума за събуждане или заспиване… макар че всъщност е точно това. Ние се „пробуждаме“ за по-висши реалности.

Съзнанието на Новите деца все повече се изостря за други реалности и многоизмерни светове. Всъщност съзнанието им с течение на времето се освобождава напълно от ограниченията на времето и пространството. Тези деца превключват с лекота от една реалност на друга и остават в съзнание за всичките. Именно тази осъзнатост наричам въвеждане — състоянието, в което мозъчните вълни са се обединили и човекът започва да усеща, че има и други реалности. Преживяванията обаче не стигат по-далеч. Следващият етап е общуването, което включва съзнателно взаимодействие с други реалности. Детето не само съзнава, че ги има, но и започва често да общува с тях. Това означава, че вижда и говори със същества от тези равнища на реалността. (Което пък придава съвсем ново значение на понятието за невидими приятели!) Общуването означава и съзнателно преживяване на енергиите на другите реалности, дори попиване на знания от тях. Децата са в състояние да виждат своите наставници и подобни ефирни същества, да общуват и дори да се сприятеляват с тях. Освен това умеят да проектират съзнанието си във Вселената и да пътуват във времето и пространството, донасяйки в нашия свят мъдрост отдалеч отвъд него.