Мег Блекбърн Лоузи
Децата на новото време (51) (Кристалните деца, Децата индиго, Звездните деца, Ангелите на земята)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Children of Now (Crystalline Children, Indigo Children, Star Kids, Angels on Earth, and the Phenomenon of Transitional Children), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране и първоначална корекция
ira999 (2010)
Корекция и допълнително форматиране
Диан Жон (2010)
Допълнителна корекция
Диан Жон (2012)

Издание:

Мег Блекбърн Лоузи. Децата на новото време

История

  1. — Добавяне
  2. — Корекция

Подредба на стаята

След създаване на подходяща цветова атмосфера може да се направят още положителни промени. Първо, смекчете острите ъгли и ръбове на мебелите и тяхната подредба, където е възможно. Оптималната класна стая би била кръгла, без абсолютно никакви ъгли. Това би направило атмосферата по-мека, по-съгласувана със законите на свещената геометрия — формите, върху които е построено цялото творение. Подредете нещата в стаята геометрично, така че да личи ред и спретнатост. Във всеки от нас има вътрешен афинитет към геометричните форми и те могат да окажат интересно положително въздействие върху всички. Най-благотворни са сферата, четиристенната пирамида, кубът и квадратът. Те са приятни за окото и подтикват към усвояване на знания.

Както вече споменах, чиновете в класните стаи най-често са подредени в редици. Разчупете обстановката, като разпръснете чиновете така, че да се образуват малки групи деца със сходни умения. Ако класът не е твърде голям, наредете чиновете в кръг. Извадете от уравнението йерархията и сравняването между децата. Направете учителя част от групата, като сложите масата му в окръжността или по средата й. Посланието на тази подредба е, че всички са еднакво важни. Освен това децата ще могат да се виждат едно друго и ще общуват по-лесно, без някой да се разсейва, защото пред или зад него седи друг. Обстановката веднага става по-задушевна. Също така кръговото подреждане позволява децата да се разположат на групички по сходни постижения или пък да се размесят, така че да се допълват взаимно. По този начин те ще се научат да работят заедно, да си поставят предизвикателства едно на друго и да израстват като отбор. Постепенно ще добиват самочувствие в общуването си и умения за лоялност, приятелство и отговорност, които ще им помогнат по-нататък в живота.

За секционно мислещият човек кръговото подреждане носи и други ползи. Задачата или въпросът може да се постави в средата. На децата се обяснява, че кръгът е нещо като циферблат на часовник. Задачата по средата е мястото, където са закрепени стрелките. Всички деца подред трябва да допринесат с нещо за решаването й. Започва детето, което се намира на 12 часа, после това на 1 часа изказва мнението и прозренията си и така нататък. Така дискусията ще доведе до едно добре обмислено решение.