Мег Блекбърн Лоузи
Децата на новото време (43) (Кристалните деца, Децата индиго, Звездните деца, Ангелите на земята)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Children of Now (Crystalline Children, Indigo Children, Star Kids, Angels on Earth, and the Phenomenon of Transitional Children), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране и първоначална корекция
ira999 (2010)
Корекция и допълнително форматиране
Диан Жон (2010)
Допълнителна корекция
Диан Жон (2012)

Издание:

Мег Блекбърн Лоузи. Децата на новото време

История

  1. — Добавяне
  2. — Корекция

Домашна среда

Както вече казахме, Децата на новото време са силно чувствителни към средата. Тук под „среда“ имам предвид не само въздуха, който дишаме, земята, на която живеем, или водата, която пием, но и околността на дома и училището. Всъщност тя е навсякъде, където ходим. Средата е свързана и с естетиката — с това как изглежда, какво усещане ни дава и доколко удобно се чувстваме в нея. Тъй като енергийните полета на тези деца се състоят от светлинни честоти с вибрации, по-високи от тези на поколенията преди тях, за изграждането на тяхната среда трябва да се полагат допълнителни грижи. Енергийните полета на тези малчугани са по-чувствителни от нашата кожа. Те действително усещат цветовете, светлините, звуците и дори формите така, както ние усещаме нещата чрез докосване. При тях обаче все едно някой е врътнал копчето на чувствителността и я е увеличил докрай. Затова тя, подобно на антена, се простира на няколко метра от телата им. Когато енергийното поле на едно чувствително дете бъде докоснато от вибрациите на цвят, звук, форми или други стимули, детето ги усеща до дъното на душата си. Ако се чувства неудобно в дадена среда, сетивността му се превъзбужда и то реагира съответно. Макар тази чувствителност вероятно да не се регистрира на съзнателно равнище, неспособността на детето да опише с думи подсъзнателния си дискомфорт се изразява в страдание, което се отразява на настроенията и поведението му.

Настроенията и нивата на комфорт при тези деца се влияят от цветовете в тяхната среда. Меките, жизнерадостни тонове — например пастелните: сини, розови, зелени и лилави — са оптимални за създаване на спокойствие в средата. Трябва да се избягват яркото жълто или червено, тъй като ако живее сред тях, детето най-често страда от тревожност, нервност и хиперактивност. Причината е, че цветът е честота, а честотата (като енергия) е звук и движение. Енергията на цвета взаимодейства с енергийните системи и дори ги променя. Тъмните оттенъци на кафявото, синьото, зеленото и пурпурното имат бавни честоти и вероятно са твърде заземяващи за едно чувствително дете. Чувствителното дете (или дори възрастен) може да усети тези тъмни цветове като тежест, която го дърпа надолу. Ако прекарва много време в помещения с такива цветове, то веднага ще започне да показва признаци на влошено настроение, дори на лека до умерена депресия. Ако от естетични съображения тези цветове са избрани, в съчетание с други цветове в стаята или дома, трябва да се внимава те да са със сходни честоти. Например не бива да се смесва тъмносиньо с електриково, наситено-зелено с червено или въобще всякакви цветове, които са в дисхармония.

Слуховите и визуалните стимули също са от голямо значение. Прекомерната звукова или визуална стимулация може да накара тези деца да се чувстват некомфортно или да ги претовари. Шумът от телевизор, радио, видеоигри или дори постоянни разговори вероятно ще предизвикат нежелателно поведение, така че е добре да се намалява звукът на електронните уреди, както и времето, в което да се ползват. Стаи, потънали в безпорядък, или дори стени, покрити с плакати и картини, без достатъчно свободно място по тях, също може да разтревожат или стимулират прекомерно детето. Чистите повърхности способстват за спокойствието на децата. Добре подредените етажерки, картините по стените, които са само акцент, вместо „пълнеж“, едноцветните мебели, които си пасват с интериора, и общият ред с определени места за играчки и други вещи (може би с помощта на мебели за спестяване на пространството, с чекмеджета и лавици, които не са скъпи и се намират в повечето мебелни магазини) са добри идеи за промяна в една претрупана среда. Тъй като Децата на новото време имат особено силна връзка с природата, живите растения, градинските проекти и дори течащата вода — под формата на фонтани или аквариуми с рибки — са други чудесни начини за създаване на една удобна и успокояваща среда. Основните геометрични форми добавят ново измерение към общата енергия на помещението. Сферите, пирамидите (задължително четиристенни), кубовете, осмостенниците и други такива са основни енергийни форми, които могат да се открият в цялото сътворение. Всеки от нас носи в себе си вродени спомени, които разпознават тези основни форми и реагират хармонично на тях. А и са толкова лесни за почистване!

Друго, което трябва да се има предвид, е, че вълните на електромагнитните честоти интерферират в енергийното поле на детето и предизвикват в него нехармонични модели. Такива вълни могат да дойдат от най-различни източници, включително телевизори, компютри, захранващи кабели, микровълнови печки, видеоигри и т.н. Всеки от тях може да предизвика поведенчески проблеми или да изчерпи физическата енергия на детето.