Мег Блекбърн Лоузи
Децата на новото време (45) (Кристалните деца, Децата индиго, Звездните деца, Ангелите на земята)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Children of Now (Crystalline Children, Indigo Children, Star Kids, Angels on Earth, and the Phenomenon of Transitional Children), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране и първоначална корекция
ira999 (2010)
Корекция и допълнително форматиране
Диан Жон (2010)
Допълнителна корекция
Диан Жон (2012)

Издание:

Мег Блекбърн Лоузи. Децата на новото време

История

  1. — Добавяне
  2. — Корекция

Връзки

Много от родителите, с които съм разговаряла, се чувстват крайно изолирани. Те имат деца, които проявяват поразителни таланти и които понякога не изглеждат или не се държат като „нормалните“ деца, и просто нямат достатъчно възможности да се срещат с други родители и деца в същото положение. Финансите им в повечето случаи са ограничени поради големите медицински разходи или многото време, което се налага да прекарват с децата. Това затруднява пътуванията и дори понякога ги прави невъзможни. Семействата, които познавам, живеят из цялата страна — всъщност по целия свят. Те се чувстват изолирани от обществото, макар децата им да са измежду най-великите примери за човечност.

Иска ми се да се създаде мрежа, която да включва и форум за децата и родителите. Това може да е уебсайт, горещи линии, на които да отговарят родители, и събирания — всичко, което може да помогне на родителите и настойниците да се събират и да срещат други с тяхното положение. (Тъкмо по посока на тези цели, уебсайтът www.childrenofthenewearth.com планира разширяване. Също така поддържа форуми, които позволяват на родителите и децата да разговарят онлайн.) Може би бихме могли да основем система за събиране на средства, за да могат тези хора да се събират. Тогава родители, учители, деца и други ще се изправят и споделят историите и посланията си към света. Тези събития могат да се организират веднъж годишно или на две години, според средствата. Твърде често конференции от този род започват с добри намерения, но после се загубва балансът, като професионалистите правят презентации пред публиката, а семействата имат възможност да си поприказват единствено в коридора между лекциите. Една възможност за общуване между всички страни би била от всеобща полза. Може би някои от „експертите“ в областта биха могли да изнасят безплатно лекции. Аз определено съм съгласна! Друга възможност е да се организират лагери, където родителите да се събират, за да споделят опит, а децата да намират приятели със сходни способности. Добра идея е и там да има дейности, с които малчуганите да упражняват и развиват дарбите си.

Интернет чатовете и форумите са друго лесно решение за обмен на опит между родители, учители и други. Наскоро чух за един чат в Уисконсин, където група Деца на новото време разговарят за дарбите и преживяванията си. (Разбира се, децата трябва да бъдат под надзор всеки път, когато са онлайн, защото има отвратителни хора, които не само наблюдават подобни чатове, но и участват в тях.) Целта на всички подобни мероприятия е да се премахне представата, че надарените деца са аномални. Децата на новото време са навсякъде и са от изключително значение за еволюцията на човечеството, така че трябва да направим място за тях в живота си и да им помагаме с каквото можем.