Мег Блекбърн Лоузи
Децата на новото време (34) (Кристалните деца, Децата индиго, Звездните деца, Ангелите на земята)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Children of Now (Crystalline Children, Indigo Children, Star Kids, Angels on Earth, and the Phenomenon of Transitional Children), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране и първоначална корекция
ira999 (2010)
Корекция и допълнително форматиране
Диан Жон (2010)
Допълнителна корекция
Диан Жон (2012)

Издание:

Мег Блекбърн Лоузи. Децата на новото време

История

  1. — Добавяне
  2. — Корекция

Десета глава
Преходните деца

Преходните деца са една много специална група същества, които са дошли на Земята след Децата индиго и в момента са горе-долу на възраст между 16 и 22 години. Попаднали в кръстосания огън между силите на еволюцията, Преходните деца са пристигнали на нашата планета с багаж от смесени енергии, сякаш когато са създавани, в тях е хвърлена по малко от всеки вид енергия и после сместа е била разбъркана. Те не са от типа Индиго, макар да носят в себе си малко от тази енергия (например живеят с убеждението, че голяма част от старите образци, с които сме свикнали, са погрешни). Не са и Кристални, но част от енергийните им полета работят също като на Кристалните деца. В много отношения Преходните деца са също толкова чувствителни и надарени. Също така не са Звездни деца, и все пак носят и част от техните характеристики. Някои от тях притежават невероятен интелект и вродени познания за Земята и онова, което е отвъд нея.

Преходните деца понякога действат като „мостове“ между енергийните сили и в някои случаи се получава много интересно явление. Например едно дете, което е сравнително балансирано и притежава характеристики както на Индиго, така и на Кристално дете, може на пръв поглед да ви се стори непокорно, но по един изключително приятен творчески начин. Такъв случай е младеж от Норфолк, щата Вирджиния, на име Крис Барнет, станал член на активистка организация за борба с жестокостта към животните. Групата тъкмо провеждала кампания срещу веригата от ресторанти за бързо хранене „Кентъки Фрайд Чикън“ поради твърдения за проявявана жестокост към пилетата. Крис така се запалил по каузата, че напоследък влезе в националните новини, като си смени името на Кентъки-Фрайд-Жестокост-точка-ком. Вижда се, че Крис притежава бунтарския дух срещу общоприетото, характерен за Децата индиго, в съчетание със социалното съзнание на Кристалните деца. По негови думи, новото му име „не спира да предизвиква дискусии“.

Друг удивителен пример за съчетание на Индиго и Кристална енергия е 16-годишният Фарис Хасан. Фарис получи международна известност със самостоятелната си одисея до Ирак. Семейството му е с иракски произход, но живее в Съединените щати от 30 години. Записан на екскурзия от училище за коледната ваканция, Фарис си стегнал багажа и тръгнал на път, както било планирано. Вместо да се присъедини към съучениците си обаче, с паспорта и 1800 долара в джоба заминал за Ирак. Когато стигнал там, изпратил на родителите си електронно съобщение, в което ги уведомявал къде се намира. В гимназията бил учил журналистика от мястото на събитията и решил да се потопи в живота на иракчаните, за да разбере по-добре войната и влиянието й върху тези хора. Освен това искал да стане свидетел на историческите парламентарни избори през декември 2005 г. Макар че Държавният департамент предупреждаваше американците да не пътуват до Ирак, Фарис без никакъв проблем влязъл във военен Багдад. Веднага след пристигането си се представил на репортери на АП, които се били настанили в един хотел. „Помислих си, че ще е добре да направя първата крачка, или по-точно да измина няколко хиляди мили“, казал им той. В крайна сметка репортерите потърсили помощ от американските военни и той бил изпратен с военен самолет обратно в Щатите. На летището го чакала тълпа от репортери. Още един пример за съчетание от Индиго и Кристална енергия, резултатът от което е изострено социално съзнание и удивителни постижения!

Няма двама души с Преходна енергия, които да са еднакви. Децата с нови енергии реагират по най-различни начини и това невинаги води до комични или положителни резултати като при гореспоменатите младежи. Някои от тези деца изглеждат хиперактивни или нестабилни, което се дължи на объркването в цялостната им енергийна система. В основни линии същите енергийни колебания, които са причина за тяхната даровитост, могат да предизвикат безброй проблеми. Подобно положение понякога води и до крайни вариации в емоционалната стабилност и неспособност за справяне с живота.

Преходните деца са изключително проницателни на много и дори понякога всички равнища на реалността, но в много от случаите им липсват уменията или способността да вграждат логически тези преживявания в ежедневието си. Поради това голяма част от тях се изпълват с гняв или безпомощност или дори се разболяват. Тласкани са от космическото усещане, че много неща не са наред в този свят, но понеже в съзнанието им постоянно постъпва интуитивна и извънземна информация, това им пречи да стигнат до някакви отговори или решения за чувствата и разбиранията си. Онова, което виждат и преживяват извън триизмерната реалност, често е толкова странно, че децата се изолират от семействата и приятелите си и започват да трупат преживяванията вътре в себе си.

Някои от Преходните деца виждат реалността по начин, много по-различен от този на другите хора. Постоянно им се явяват етерни наставници, ангели, духове на починали и дори, по техни думи, демони (които всъщност не са нещо друго, а същества от по-низшите измерения). Дори някои от Преходните деца, с които съм работила, са изразявали недоволство, че никога не могат да останат насаме със себе си, тъй като около тях вечно гъмжи от същества от други светове. В ранна възраст тези деца често се чувстват застрашени. Мъчи ги усещане за присъствие на тъмни същества и смятат, че те са дошли, за да им повлияят по някакъв начин или дори да им навредят. Лошото е, че много от тези малчугани не казват никому за това. И колкото повече се страхуват, толкова по-силно става усещането им за мрачна безнадеждност. Някои от тях дори започват да вярват, че са повлияни или обладани от тъмни сили, макар в повечето случаи това да не е вярно.

Преходните деца не разбират, че виденията им са просто проявления на други равнища на реалността. Тъй като никой друг не вижда тези неща, детето започва да вярва, че не е нормално и в него се настанява дълбоко чувство на самота. Така то става жертва на собствената си даровитост. За такова дете всичко изглежда прекомерно тежко и значимо. Когато навлезе в пубертета, то в повечето случаи остава с дълбокото убеждение, че нещо наистина не му е наред. Това просто го съсипва. То често изпада в мрачни настроения и започва да ги проявява в рисунки, в подредбата на стаята си, в дрехите и дори в дейностите си. Саморазрушителното поведение също е често срещано. Поради залитането си към тъмните енергии много от тези деца започват да употребяват забранени вещества и/или алкохол. Някои изглеждат потиснати, дори ги спохождат мисли за самоубийство. С течение на времето може дори да се превърнат в социопати, тъй като стават безчувствени и престава да ги е грижа за каквото и да било. При тези деца илюзията за тъмнината взема превес над светлината.

Повечето от нас са снабдени с филтри, които не им позволяват да виждат и усещат всичко по всяко време. Тези деца обаче нямат подобни филтри. Да си го кажем направо — дори „нормалните“ деца преживяват много трудни моменти с приемането на промените в телата и умовете им по време на пубертета. Ако прибавим към всичко това и една изцяло различна гама от чувства и възприятия като тези на Преходните деца, се появява ново и далеч по-проблематично измерение. Не всички Преходни деца преживяват подобни неща, но онези, които имат този проблем, са силно засегнати. Някои лекари им поставят диагноза психотично поведение, но грешат.

Част от Преходните деца предпочитат да се правят на всесилни, на по-велики от всичко и всички. Надяват тази маска пред другите, но с течение на времето престават да изпитват каквото и да било уважение пред авторитетите. Дори онези от тях, които избират по-положителен подход, често се огъват под тежестта на преживяванията си и се разболяват — отслабват, показват признаци на депресия или имат физически симптоми, които не могат да се обяснят медицински. Все едно че тъгуват за целия свят. Дарбите им вземат надмощие над тях и те загубват представа за посоката, в която трябва да вървят.

Също както Кристалните деца, Преходните са крайно чувствителни — усещат и забелязват всичко. Смесените им енергийни полета още повече допринасят за изострянето на тяхната чувствителност. Представете си какво ще е, ако всичко, което изпитвате, било то добро или лошо, се уголемява 10 пъти, и то постоянно, във всеки ден от живота ви. Хиперосъзнати, хиперчувствителни, всичко „хипер“ — ето как се чувстват тези деца. Емоционалната болка при тях далеч надхвърля онова, което изпитват „нормалните“ хора. Много от Преходните деца са много артистични и използват изкуството, за да изразяват дълбочината и силата на своите чувства по особено драматичен начин.

Една млада жена, с която работих преди няколко години, сподели с мен колко й е неприятно, че никога не остава сама. Където и да беше и каквото и да правеше, тя винаги виждаше демонични същества, ангели и наставници. Когато отиваше на разходка, нито за момент не оставаше без многоизмерния си антураж. Каза ми, че се чувствала като преследвана и това понякога я плашело. Поради своята даровитост никога не можела да бъде насаме със себе си. Покрай тези си преживявания узнала неща, които не споделяла дори с майка си, въпреки че двете били много близки. (Майка й и оказваше голяма подкрепа; всъщност тя направи така, че да работим заедно.) Младата жена не смятала, че може да сподели за преживяванията си с когото и да било, понеже й се стрували толкова странни, че често се питала дали няма някакви психически отклонения. Била уплашена, измъчвана от постоянно чувство на несигурност.

Постепенно се разболявала все повече и повече, без да може да си обясни причината. Когато я видях за пръв път, беше болна от месеци. Изглеждаше немощна, с тъмни кръгове под очите. Медицинските изследвания не бяха показали нищо. Беше болна и изтощена — буквално! И всичко, което бе необходимо, за да поеме животът на тази хубавица в друга посока, бе някой да й каже, че онова, което преживява, е съвсем реално. Разговаряхме с часове. Когато ми сподели за преживяванията си, й рекох: „Щом си изпитала тези неща, значи знаеш за…“ Тя се ококори и отвърна, че не била казвала на никого за тях, така че откъде можело да знам? Слиса се, но и усети невероятно облекчение, когато разбра, че има и други хора с такива дарби. След нашата среща моята млада приятелка започна да контактува с хората, физическото й състояние се подобри и тя усети радостта от живота без товара на тайния страх, който бе носила в себе си толкова време. Малко по-късно дори си намери приятел.

Преходните деца, които крият чувствата и преживяванията си, се изморяват. За това си има и физически причини. Повишената чувствителност лишава много бързо организма от основни минерали, които са жизненоважни за правилното му функциониране. Първо се изчерпва магнезият, после калцият. Други минерали, като например алуминият, се свързват с рецепторите на клетките, макар да не им е мястото там. След известно време организмът се натравя или забавя функциите си. Когато човек се срещне за пръв път с такова дете, има чувството, че е засмукан заедно с него в някаква бездна, тъй като то е невероятно изтощено. Ако човекът е чувствителен към енергията, действително ще усети постоянното изтичане на сили от тези деца. За да бъдат изправени на крака и да се възстанови балансът им, е нужно изключително търпение от страна на опитен лечител. Освен това Преходните деца са склонни към инфекции и други заболявания, които започват и приключват мистериозно, често без да им бъде поставена каквато и да било диагноза. Аз ги наричам „космически болести“, тъй като идват от източник извън триизмерния свят. Все пак това, от което най-много се нуждаят Преходните деца, е да знаят, че има и други като тях, че не са сами в преживяванията си. Именно този елемент определя дали ще започнат да възприемат живота положително, или просто няма да оцелеят.

Тези деца, изглежда, имат склонност към поляризиране — те или израстват в своите дарби, или гледат на тях като на начин да се сдобият с власт по нечестни пътища. По кой път ще поемат, е въпрос на избор, но този избор се прави въз основа на опита. Установила съм, че най-голямо влияние оказва нивото на получаваната от детето подкрепа. Когато са били подкрепяни и възпитавани правилно, тези деца откриват дарбите си и израстват в тях. Децата, които крият чувствителността и осъзнатостта си, пък се объркват или разболяват с течение на времето. Те чувстват безпомощност, безнадеждност и някои от тях започват да използват силата, оскъдно давана им от отрицателни влияния. Голяма част от избралите този път деца прибягват към самонаранявания или насилие към другите.