Мег Блекбърн Лоузи
Децата на новото време (19) (Кристалните деца, Децата индиго, Звездните деца, Ангелите на земята)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Children of Now (Crystalline Children, Indigo Children, Star Kids, Angels on Earth, and the Phenomenon of Transitional Children), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране и първоначална корекция
ira999 (2010)
Корекция и допълнително форматиране
Диан Жон (2010)
Допълнителна корекция
Диан Жон (2012)

Издание:

Мег Блекбърн Лоузи. Децата на новото време

История

  1. — Добавяне
  2. — Корекция

Спомени за дарби и други прераждания

Други деца проявяваха удивително разбиране на манипулирането на енергията. Моята внучка беше особено забележителна в това отношение.

Веднъж, когато зазвуча музика, нещо в нея сякаш се включи. Тя веднага затвори очи и ръцете й се събраха бавно, плавно и преднамерено, сякаш се готвеше за молитва. Сетне тялото й започна да се движи в такт с музиката. Тя танцуваше така уверено, така грациозно, че изглеждаше като да не е от този свят. Координацията й далеч надхвърляше онова, което хората смятат, че е в рамките на „нормалното развитие“ за едно малко дете. Накрая започна да пристъпва и да се люлее с енергията, в и около нея, сякаш беше част от вятъра и теченията на света. Никога не бях виждала толкова хубав танц! Тя като че ли имаше вродено умение за нещо, което доста приличаше на тай чи. Все едно че гледах жива грация. Всички наоколо бяха като омагьосани. Както приятели, така и непознати се спряха да я гледат и всички разговори секнаха. Малкият Учител като че ли се превърна в енергия, докато ръцете и тялото й се движеха елегантно, уверено и в унисон, какъвто рядко може да се види. Това беше естествената, необременена от нищо истина, представена с движения. Докато събираше енергия с ръце и тяло, тя нежно й заповядваше да се движи и променя и всеки от околните усещаше тези промени.

В друг случай имаше празнично събиране навън. Свиреше оркестър и паркът гъмжеше от хора. Изведнъж заваля силно и всички се втурнаха да търсят къде да се скрият от дъжда. Всички, освен малката Учителка, която още веднъж събра длани, затвори очи и сякаш стана част от музиката, от дъжда, от земята и небето. Танцуваше там, на хълма, мокра до кости от проливния дъжд, без да забелязва никого и нищо наоколо! Струваше ми се, че се е пренесла на друго място и в друго време. Моментът бе толкова красив, че плачех, без да мога да се помръдна от мястото си. Къде беше фотоапаратът ми, когато толкова се нуждаех от него!

Кристалните деца са деца на сърцето. Те притежават изключителна способност за състрадание и чувство за справедливост и като че ли винаги действат, водени от мотиви за общото благо. Лошото обаче е, че когато бъдат предадени, го преживяват много тежко. Не могат да разберат защо някой на света ще се отнася с тях с нещо друго, освен съвършено уважение и разбирателство, а когато смятат, че са обидени, го приемат много лично. Кристалните деца като че ли се чувстват лично отговорни за чувствата на другите и ги трупат дълбоко в себе си. Освен това притежават силно социално съзнание и съпричастност, които далеч не са характерни за годините им.

Наскоро разговарях с една майка, която искаше да сподели с мен истории за чудесните си деца. Марджи отрано забелязала надареността им и си водеше дневник. Попита ме какво ми е необходимо за моето проучване. Отвърнах, че най-много ми трябват описания на деца с необикновени таланти, разкази за това как виждат света и описания на проникновени неща, които са казали или направили и не са характерни за едно дете. Марджи започна да ми разправя една чудесна история за сина си Питър. Един ден от училището й се обадили у дома, за да й кажат, че организират акция за събиране на храна. Тя отговорила нещо от рода на: „Разбира се, това е чудесно. Ще се включа“. Но директорката рекла: „Почакайте, май не ме разбрахте — Питър беше този, който замисли проекта!“ Марджи се слисала. Тогава Питър бил само на 11 години. Когато го похвалила за това, което е направил, той обяснил, че според него повечето му роднини и съученици имали всичко, от което се нуждаели, а други нямали и ако всеки започнел да споделя благата си, това щяло да бъде от полза за всички!

6-годишната ми внучка ми се обади у дома един следобед, за да ме осведоми, че написала бележка на учителката си. Отвърнах, че това е много мило, като си мислех, че както обикновено, се е проявила като внимателно дете. Тя обаче дообясни, че написала бележката, защото забелязала, че учителката се чувствала напрегната, тъй като денят бил труден за нея. Група деца се държали лошо, не слушали урока и пречели на другите. Учителката се ядосала. Моята внучка каза, че докато подавала бележката на учителката, се засмяла и учителката също се засмяла, и вече не била напрегната. Бележката изиграла много положителна роля — внесла добро настроение и хумор в положението. Това поведение е типично за Кристалните деца.

Кристалните деца са със силно социално съзнание. Те са категоричните миротворци. Имат страхотно чувство за справедливост, което идва от мъдростта на опита и зрелостта, и те често ги впрягат в действие, без да са направлявани или насърчавани от другите, и за изненада на мнозина.

Макар да не са толкова често срещани, телекинезата (преместването на предмети със силата на ума) и телепортацията (изчезване от едно място и появяване на друго), са допълнителни дарби, които проявяват някои от Кристалните деца. Веднъж получих електронно писмо от една баба, чиято дъщеря, млада майка, наскоро бе родила. Онова, за което разказваше в писмото си, бе повече от удивително. Младите родители поставили бебето в кошчето и отишли да си легнат. По някое време през нощта се събудили и открили мъничето, сгушено между тях! Никой от тях не бил ставал от леглото тази нощ — бебето се било телепортирало само при тях!

Колцина от нас са имали невидими приятели в детството си? Или са наблюдавали деца да общуват със своите? Това наистина ли е само плод на въображението, или има нещо повече? Повечето от децата, с които ще се занимаем тук, са в състояние да виждат „през завесата“. Това означава, че съзнанието им не е ограничено в рамките на нашето измерение или местната реалност (като казвам „местна“, имам предвид тук и сега, в третото измерение). Отново и отново срещам деца и слушам истории от родители, настойници, учители и много други за прекрасното общуване, което водят Кристалните деца със своите „невидими приятели“. Истината е, че въпросните приятели са невидими само защото съзнанието на средния човек не се е отворило достатъчно, за да види онова, което виждат децата.

Едно момиченце, което познавам, започна да разговаря с ангели, когато беше само на годинка и нещо. В много от случаите тя посочваше някое място в стаята (обикновено тавана) и казваше: „Там има ангел, който е момиче. Там пък има друг, който е момче. Те ни наблюдават“. Обикновено във всеки момент имаше по няколко ангели. Това продължи известно време, докато майката, изплашена от способностите на детето, се опита да я обезсърчи, като й каза, че ангелите не са истински. Хлапето обаче отвърна: „О, истински са! Аз наистина ги видях. И те също ме видяха!“

Други деца могат да бъдат видени или чути как разговарят с най-разнообразни същества от светове извън нашия. Някои от малчуганите говорят на езици, каквито няма на земята. Всъщност на няколко пъти съм ставала свидетел как две или повече от тези надарени мъничета разговарят помежду си на странни езици. Имат вид, сякаш се познават от друго време и място и прибягват към езика, който са говорели тогава. Една баба ми изпрати следната чудна история по електронната поща:

Изпращам ви снимки и информация за моята внучка Малия, която на 25 септември ще навърши 4 години. Опитвам се да говоря с нея за въображаемите й приятели (каквито тя определено има). Питам я откъде са, а тя ми казва, че са умрели и идват от небето. За двама от тях — Дона и Хиби — говори най-много. Има истории за всичките, разправя за родителите, за семействата им… Често са с нея, когато си е у дома или когато остава при мен. Преструвам се, че знам за присъствието им и ги виждам, и им говоря.

Кристалните деца обикновено чуват и виждат своите етерни наставници така, сякаш последните са тук, в третото измерение. С общуването на децата с други светове идва и тяхното задълбочено разбиране на живота и съществуването. Те са невероятно мъдри. Не смятат, че се различават от Учителите и наставниците, които идват при тях. За тях това не е голяма работа, по-скоро нещо съвсем нормално. Една от любимите ми случки в това отношение е с едно момченце, което връхлетяло в спалнята на родителите си посред нощ и развълнувано обявило, че Исус току-що му се е появил и му е обяснил с подробности как работи Вселената. Майка му с трепет го попитала какво точно е казал Исус, но когато не получила отговор, се взряла в него и видяла, че то вече спи. Не, това не било сън — и цялото преживяване не било голяма работа за момчето, защото такива неща му се случвали постоянно. А майката била просто сащисана!

Ето още една страхотна история от майка, която живее в Нова Зеландия. (Имах удоволствието да отседна у тях, когато изнасях лекции в Нова Зеландия, и ми беше изключително приятно да се запозная с нейното дете.)

Един ден се разхождах с нея и видяхме красива дъга. Тя подскочи в количката и възкликна: „Виж, мамо, това е Божието обещание!“ Друг път си играехме у дома с глина, когато тя вдигна очи и рече: „Знаеш ли, мамо, Бог не е нито мъж, нито жена. Бог е едно голямо кълбо светлина и когато се родиш, той взима парченце от тази светлина и ти я дава“. Това е любимата ми случка. Тогава всеки уикенд ходех на семинар, за да изучавам една нова форма на масаж по енергийни модели. Едно от нещата, които правехме на семинара, бе да установим връзка със своите животни тотеми и да се движим с тази енергия. Открих, че се свързвам с орел. Нещо не беше наред обаче. Не можех да си повдигна крилете. Не можех да летя. Това ме тревожеше и започнах да се питам какво ми пречи. Сякаш нещо ми беше вързало ръцете. Консултирах се с преподавателя и решихме да проведем личен лечебен сеанс, за да видим какво може да се направи. По време на сеанса наистина усетих някаква отрицателна енергия, която ме задържаше. Нужна бе много работа и дори се наложи да ям Уди (свещена пепел), за да премахна тази сила. И аз, и учителят я усетихме как си отива. Бяхме много доволни от работата си и той ми каза, че трябва да взема един запис на дребни напеви, с който да прочистя и дома си. Според мен напевите бяха на санскрит. Не знаех думите. Същата вечер сложих малкото си Кристално момиче да си легне и й пуснах записа. Обикновено, когато я слагам да си легне, тя дълго време стои будна и не заспива лесно. Бях просто слисана, защото, както си играеше с мечето, тя изведнъж спря и започна да пее песента. Знаеше думите наизуст! Докато пееше, очите й бяха втренчени в празното пространство, но спокойни. Изведнъж спря да пее, погледна ме в очите и каза: „Вече имаш криле, мамо. Можеш да летиш“. Сетне с блеснали очи се наведе към мен и прошепна: „Аз също“. След тези думи заспа дълбоко и спокойно, а аз дълго време седях с отворена уста, неспособна да се помръдна от мястото си.

Гледките зад завесата не се ограничават с ангели и етерни наставници. Тъй като усещат другите измерения, някои от децата умеят съзнателно да черпят от което и да било равнище на съществуване. Спомняте ли си, че когато сте били деца, понякога ви се е струвало, че има чудовища в стаята ви? Когато е трябвало мама или татко да дойде в стаята и да затвори гардероба, да дръпне добре завесите, така че да покрият напълно прозореца, да погледнат под леглото и да ви уверяват, че в стаята ви няма нищо? Наскоро чух за безброй деца с на пръв поглед ирационални нощни страхове от техните или други стаи в дома? Броят на малчуганите, които изпитват такива страхове, расте постоянно, тъй като на този свят идват все повече деца с висше съзнание. Те усещат не само тази, но и други реалности; виждат и чувстват други светове, същества от други равнища на съществуване и различни реалности и знаят неща, които не е възможно да са дочули или да са им били казани. Добре е да им обръщаме внимание! Те наистина знаят за какво говорят. Това, че повечето възрастни нямат подобни преживявания, не прави тези преживявания по-малко реални.

Поради своята надареност Кристалните деца освен това не мислят като повечето хора, а заедно с движенията на енергията — холографски и секционно, общувайки с околните и средата като живи попивателни. Информацията постъпва и се класифицира на съответното място в мозъка. Когато отделни сведения, които на пръв поглед нямат връзка помежду си, изникнат в съзнанието им, тези деца незабавно ги съхраняват за по-нататъшна употреба. Когато открият ново парче от мозайката, съхраняват и него — и така, докато не сглобят цялата картина.

Поради различния начин на обработка на данните огромен брой от тях остават неразбрани. На повечето биват предписвани медикаменти като „Риталин“, които да ги успокояват и да им помагат да задържат вниманието си. Но лекарствата не са решение на проблема. Факт е, че не отглеждаме тези деца по начин, който да отчита нивото им на съзнание. Вместо това се мъчим да ги натикаме в тесните кутийки на социалните очаквания, основаващи се на норми, които просто не са валидни за тях. Време е за промяна. Трябва да приложим нови, различни образци, за да насърчаваме талантите на тези малчугани.

Родители и настойници често ме питат как да улеснят лечението на деца, които не се вписват в средата си. След това обикновено откривам, че поради високата си чувствителност детето е с увредено или абсолютно уникално енергийно поле и в повечето случаи проблемът идва тъкмо от околните — просто защото не разбират. След като поработя със семейството, накарам ги да разберат и им покажа как да подкрепят надарените си деца, повечето спират да притискат детето и атмосферата олеква. В повечето случаи това е, защото родителите осъзнават, че на детето му няма нищо, а просто е същество с дарби, което може да донесе много на света! Когато бъдат освободени от напрежението, децата са свободни да бъдат каквито са и започват да проявяват още повече дарби.

Описаните в настоящата книга хлапета не са готови да се вместят в предварително определените им от обществото кутийки — всъщност това е невъзможно за тях. Медикаментите не променят същността им; само ги вцепеняват достатъчно, за да забравят за различията си. С течение на времето, ако се обезсърчи или не използва дарбите си, детето най-често започва да ги забравя. След като вратите към другите реалности се затворят, то става като другите деца. В най-лошите случаи този вид потискане може по-късно, когато детето порасне, да предизвика различни проблеми — понижена самооценка, депресия, усещане за малоценност или вътрешно убеждение, че не всичко в този свят е наред. Не бива да забравяме, че в новите ни еволюционни процеси няма нищо „нормално“. Самото понятие за реалността е неразривно свързано с гледната точка на човека, който я преживява. Когато родители, учители, настойници и други подобни са с непреклонни схващания за това кое е нормално, детето няма никакъв шанс!

Кристалните деца мислят толкова бързо, че често сякаш скачат от тема на тема и за околните става трудно да следят мисълта им. Те са хиперосъзнати — чувстват дълбоко нещата и реагират със светкавична скорост. Не можеш да ги излъжеш. Когато внучката ми беше на 5 години, един следобед водехме сериозен разговор. По едно време се разсеях. Нещо отвън до прозореца беше привлякло вниманието ми. Моята малка сладурана тъкмо ме питаше нещо, което смяташе, че е много важно. Когато мисълта ми най-сетне се върна към разговора, тя седеше и ме гледаше с онзи поглед в сините си очи, с който сякаш искаше да каже, че нищо не мога да скрия от нея. Тъй като все още не се бях съсредоточила достатъчно, й отговорих от гледната точка на „възрастните“, а не от сърцето си, както щях да направя, ако бях отделила достатъчно време да се вслушам в него. Понякога за възрастните простият отговор е много по-лесен от дългите дискусии. Моята внучка рече: „Не ми каза истината. Видях я как минава през главата и излиза през очите ти!“ Засрамих се. Тя беше абсолютно права. Извиних й се и й казах какво чувствах. Никога повече няма да постъпя така!

В общи линии Кристалните деца са с добър баланс между лявото и дясното мозъчно полукълбо. Те са с много висок интелект, и все пак подхождат към проблемите с истинско чувство за справедливост и от сърце. Липсва им достатъчно търпение, за да разсъждават линейно, тъй като мигновено виждат цялата картина, колкото и подробности да има в нея. Също така често се случва изведнъж да изтърсят някое дълбоко прозрение. Ето някои примери с деца, които познавам лично:

Целта на живота не е само да се сдобиваме с вещи и такива работи, а да обичаме себе си и другите колкото е възможно повече.

 

Иска ми се хората да разбираха, че когато се ядосват или са щастливи, или тъжни, те споделят тези чувства с всички наоколо. Чувствата са енергия, а енергията движи.

 

Ако Бог е в мен, значи трябва и аз да съм Бог. Това всъщност означава, че съм творец на целия си свят!

Нормалният учебен процес е трудно нещо за Кристалните деца, най-вече защото от тях се иска да седят мирно и да учат наизуст. Тъй като това е невъзможно за тях, се стига до социални проблеми, защото реагират лошо в своята безпомощност. Те мислят концептуално и са в състояние да схващат цялата информация, без да се налага да им се обяснява дума по дума. Не забравяйте, те са осъзнати за всичко и всички. В главата им е съхранена повече информация, отколкото някой от нас има. После, повечето училища все още имат вид на институции, каквито и украси да слагат по стените. За тези деца институциите са груби и ненужни. И най-накрая, поради способността си да вършат много неща едновременно, Кристалните деца може да изглеждат разпилени за страничния наблюдател. Те започват една дейност, скачат на друга и така нататък, вместо да свършат едно нещо и тогава да започнат второто. След тях обикновено остава диря от играчки и други вещи, защото нещо друго им е привлякло вниманието. А това често е вбесяващо за учители и родители!

Друг проблем е храненето. Кристалните деца са склонни да ядат по-скоро като птичета, отколкото като хора. Те обичат да се хранят по малко и начесто и изобщо не разбират идеята да се седне и да се яде много наведнъж. Една вечеря от три блюда им идва в повече, дори може да ги разболее. Също така са особено капризни за храната. Те сякаш знаят от какво имат нужда. Но за това — по-късно.

Повечето Кристални деца имат спомени за минали прераждания и за „дома“. В един или друг момент повечето от тях са изразявали желание да си отидат „вкъщи“. Родителите им казват: „Но миличко, ти си си у дома!“ Децата обаче възразяват, че всъщност не са. Една майка попитала сина си какво си спомня за своя „дом“, след като веднъж казал, че иска да се върне там. Той отговорил: „Това, което си спомням най-ясно, беше, че бях много свободен!“ Друго момче пък казало на земния си баща: „Помня истинския си татко. Той никога не умира“.

Когато изучаваме метафизика, често ни се казва, че ние сами избираме живота и родителите си. Човек често се чуди дали това е истина или просто плод на нечие въображение. След като прекарам известно време с такова дете обаче, за мен не остава никакво съмнение, че се случва нещо фантастично. Едно от моите любими Кристални деца, нежно и много талантливо момиченце на име Кристина, казало веднъж, още в съвсем ранна възраст: „Когато бях «там горе» и си избирах родители, разгледах много хора, но знаех, че сте много мило семейство, затова се спрях на вас“.

Познавам майка й. Момичето имаше право!