Майкъл Бейджънт, Ричард Лий, Хенри Линкълн
Светата кръв и Свещеният Граал (18) (Тайните на тамплиерите и масонската ложа)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Holy Blood and The Holy Grail, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
Оценка
5,1 (× 38 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
dave (2010 г.)

Издание:

Майкъл Бейджънт, Ричард Лий, Хенри Линкълн. Светата кръв и Свещеният Граал

Редактор: Емилия Л. Масларова

ИК „Абагар пъблишинг“, София, 1997 г.

ISBN: 954-584-041-2

История

  1. — Добавяне

Послепис

След излизането на книгата се появиха множество нови документи. Някои читатели щедро и чистосърдечно ни предоставиха изключително важна информация. Други предпочетоха да говорят с недомлъвки, да са потайни и пестеливи с думите, само да намекват загадъчно за фактите, които знаят, за някакви свои проучвания, увенчали се със смайващи, невероятни, ала неоспорими резултати, които нашите събеседници също не пожелаха да споделят. Подобни намеци ни навеждат на мисълта, че вероятно съществуват нови важни материали, но някой доста неуместно се прави на много потаен или просто цели да забули цялата история в загадъчност.

При всички положения получихме писма от хора, които сякаш се пазеха и от сянката си и бяха толкова потайни, че се запитахме защо изобщо са си направили труда да ни пишат. Писмата им са мъгляви и неясни и ни карат да мислим, че техните автори са станали жертва на страха (в някои случаи граничещ с мания за преследване), че най-безочливо ще бъдат лишени от плодовете на своя труд, че ще им откраднем резултатите от техните изследвания, съкровищницата, която са убедени, че са открили, и така те ще останат непризнати, невъзнаградени, ограбени.

В „Светата кръв и Свещеният Граал“ сме изложили съвсем открито фактите, с които разполагаме. Предоставили сме и информация за източниците, свързани с темата, така че и други да бъдат насърчени да ги проучат. Времето на мистификациите отмина. Надяваме се читателите, които разполагат с важни според тях материали, да бъдат отзивчиви, каквито се постарахме да бъдем ние. Приканваме ги, ако имат възможност, да ги публикуват. Ще им бъдем благодарни, ако ни предоставят и своите открития.

Заявяваме открито, че няма да се позоваваме, да публикуваме и използваме тези материали без изричното разрешение на хората, които ни ги предоставят. Заявяваме също така, че ако използваме тези материали под една или друга форма, ще го отразим по подобаващ и приемлив и за двете страни начин. Държим да подчертаем и че проявяваме само исторически и археологически интерес към всяко свързвано с Рен Льошато „съкровище“, в случай че то наистина бъде открито. Искаме единствено да отразим и да опишем къде и кога е било намерено. Паричната награда, полагаща се на човека, открил съкровището, ще получи онзи, който предостави информация за неговото евентуално местонахождение.