• 1. Lina_acad.bg (7 август 2012 в 11:22)

    Определено интересна за четене книга, предлагаща проеврейска гледна точка за възникването на християнството и превръщането му в една от трите световни религии.

    Не познавам оригиналният текст, но преводът е увлекателен — фабулата наподобява криминале, в което се търси не убиецът, а как е станало убийството, кои са подбудителите и кои — извършителите.

    Хипотезата, че Христос де факто не е умрял на кръста, а като Жулиета от Шекспировата трагедия, е погълнал смес, която е спряла жизнените му функции, за да се събуди преди Мария Магдалена да посети гроба му на другата сутрин, е интересна обосновка на твърдението, че техният син става родоначалник на най-старата кралска династия в Западна Европа. От тук нататък преходът към историята на тамплиерите и Масонската ложа е естествен и логически обоснован.

    Тази книга е ПЪРВАТА от цикъл книги на същия авторски колектив, които претендират, че са историческа документалистика. Авторите обвиниха Браун, че е откраднал сюжета, за да напише „Шестото клеймо“ или някоя друга книга от поредицата си (всички интерпретират темата за тайните про-християнски общества в Европа и света — през Средновековието и до наши дни).

    Накратко — прочетете тази книга, за да „изгладнеете“ за следващите от поредицата.

    • 2. itachi_hatake (21 май 2013 в 20:29), оценка: 6 от 6

      Съгласен сем с теб. Книгата е много интересна. Аз лично съм съгласен, че Христос не е умрял на кръста. Преди 2–3 години гледах док. филм в който се разказва за плащеницата на Христос и за това как не е умрял на кръста. Били проведини някакви тестове с плащеницата , но е доказано че е от 13 век, а не от 1, но тя е била под постянно видео наблюдение с изключение на 30 мин. които липсват от записа и в тези 30 мин. се смята, че е подменена за тестовете. Но това е нормално, ако признаят че Христос не е умрял на кръста цялата религия ще е разклатена. Тъй като християнството се крепи на това как Христос е умраял на кръста като мъченик и как след това е въскръснал показвайки, че: „Защо търсите Живия между мъртвите? Защо оплаквате Нетленния? Той въскръсна както ви беше казал! (Мат 28:6)“.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.