Към текста

Метаданни

Данни

Серия
От местопрестъплението (2)
Включено в книгата
Година
(Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 15 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и начална корекция
alucarddd (2009)
Корекция
rumibeauty (2009)
Корекция
maskara (2011)

Издание:

Макс Алън Колинс. Греховният град

Редактор: Мариана Мелнишка

Технически редактор: Божидар Стоянов

Предпечатна подготовка: Мирослав Стоянов

Художествен дизайн на корицата: Любомир Пенов

ИК „Сиела“, 2004

ISBN: 9546496669

История

  1. — Добавяне

Бележка на автора

Бих искал отново да отбележа приноса на Матю В. Клеменс.

Мат, който работи с мен по много от разказите, които съм публикувал, е много талантлив автор на криминални истории, както и почитател на криминалния отдел, за който знае много. Той ми помогна да развия сюжета на този роман, работи дълго по него и ми предостави изследванията си по съдебна медицина, върху които да изградя своя роман.

С Мат посветихме тази книга на действителна фигура — криминалиста сержант Крис Кауфман от полицейското управление на Бетендорф, Айова, който ни даваше безценни коментари, наблюдения и информация. Сред книгите, с които се консултирахме, са два труда на Върнън Дж. Гърбърт: „Практически наръчник за разследване на убийства“ (1997 г.) и „Практическо разследване на убийства: тактика, процедури и съдебна медицина“ (1996 г.). Полезна беше и книгата „Местопрестъплението: наръчник на писателя в криминологичните изследвания“ (1992 г.) на д-р Ан Уингейт. Всички неточности са по моя вина. Също така използвахме „Мъртви води“ (1995 г.) на Пат Гипъл и Матю В. Клеменс — документален разказ за един нарязан на парчета труп и първите по рода си генетични изследвания.

За пореден път се радвахме на подкрепата, предложенията и наставленията на Джесика Макгивни от издателство „Покет Букс“. Продуцентите на „От местопрестъплението“ бяха така добри да ни предоставят скриптовете на сериите, фактологична информация и касети с епизодите, без които написването на този роман щеше да е невъзможно.

И най-накрая трябва да спомена и находчивия Антъни Е. Зюкър като автор на идеята за книгата и нейните герои. Казвам „благодаря“ на него и на другите писатели на криминални романи, чиито оригинални и добре подплатени фактологично текстове вдъхновиха този роман и допринесоха много за търговския и художествен успех на телевизионния сериал.

Край
Читателите на „Греховният град“ са прочели и: