Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Money, Success and You. Harness Your Mind to Achieve Prosperity, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 27 гласа)

Информация

Сканиране
noisy (2010 г.)
Разпознаване и корекция
filthy (2010 г.)

Издание:

Джон Кехоу. Успехът и парите

Първо издание

Превод и редакция: Петя Петрова

Коректор: Женя Николова

Художествено оформление и дизайн на корица: Ивомир Димчев

Печатни коли 11

Печат и подвързия — „Инвестпрес“ АД — гр. София

Издателство „Феникс дизайн“, 2006 г.

ISBN-10: 954-8890-19-4

ISBN-13: 978-954-8890-19-9

История

  1. — Добавяне

23. Направеното впечатление е важно

Имаш само една Възможност да направиш първо впечатление.

Неизвестен автор

Хората съдят за вас по това, което знаят и виждат. И ако не ви познават, ви преценяват само по това, което виждат. Можете ли да ги вините? Винаги се представяйте в най-добрата светлина и се старайте да постъпвате по възможно най-добрия начин.

Понякога хората си мислят, че да се изтъквате, за да направите впечатление, е грешно. Ни най-малко. Ако се гордеете с това, с което се занимавате, то вие сте длъжни по отношение на себе си и вашата компания, да представите самия себе си и своя продукт или услуга в най-добрата светлина. Разбира се, всички сме чували истории за хора, които са постигнали успех, като са се обличали небрежно, държали са се неприлично, нарушавали са всички правила и да, това понякога се случва. Но колко други са се провалили поради тези причини, въпреки че са можели да предложат нещо много ценно. Уверявам ви, че са много.

Веднъж попитали Аристотел Онасис каква е тайната на успеха му. „Намерих подходящия адрес — отговорил той и разказал как като започнал да прави бизнеса си в Америка, офисът му бил на Пето авеню. — Беше само един ветровит килер — засмял се той, — пък и почти никой не идваше там, затова пък на фирмения формуляр пишеше — Пето авеню, Ню Йорк, а това звучеше добре и беше ценно, в крайна сметка“.

Медийният магнат Майкъл Блумбърг има същото мнение по въпроса: „Ние винаги сме се опитвали да притежаваме най-добрия офис в най-престижната част на града — казва той, разполагайки се в разкошния щаб на своята корпорация, намираща се на «Парк Авеню». — Когато влезеш в офисите ни, ще бъдеш посрещнат от картини по стените, плюшени килими и скъпо обзавеждане. Естетиката е важно нещо.“

Не е казано, че това трябва да е стилът на всеки. Можете да успеете и без да прахосвате купища пари за аксесоари, но не можете да успеете, без да направите добро впечатление на хората.

Колко договора са спечелени посредством брилянтна презентация, която е успяла да смае участниците? Много повече от тези, които са спечелени чрез посредствена такава. Когато се опитвате да продадете продукт, да убедите някого в своята гледна точка или да получите повишение, не се страхувайте да премахнете задръжките си и да дадете най-доброто от себе си. Страхувайте се, ако не го направите.

Офисът, кабинетът, визитката, дрехите и поведението ви, психическата ви стабилност, вашият стил — всичко това е важно и за всичко се държи сметка. Така че, не правете глупавата грешка да мислите, че вашето изделие или услуга сами ще сключат сделката.

Направеното впечатление е важно, така че, дали ви харесва или не, започнете да правите добро впечатление.